RAMAZANDA ZABITADAN SIKI DENETİM

Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte önümüzdeki hafta ramazan davulcularının belirleneceğini açıklayan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, zabıtaların da gıda üreten lokanta, fırın, restaurant, pastane ve fırınlarda sıkı denetim yapacağını belirtti

RAMAZANDA ZABITADAN SIKI DENETİM
23 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte lokanta, restaurant, fırın, pastane gibi işletmelerin sıkı denetemden geçeceğini ifade eden Çerkezköy Zabıta Müdür Vekili Mehmet Akif Pektaş, "Ramazan Ayı'nda esnafların çalışma saatleri değişeceği için daha çok akşam saatlerinde kontrolleri gerçekleşeceğiz" dedi. Pektaş, kurallara uymayan esnafa 154 TL ile 7 bin 820 TL arasında değişen para ceza kesileceğini kaydetti.
TEMİZLİK, KALİTE VE FİYATLAR KONTROL EDİLECEK
Temizliğin imandan geldiği sözünü hatırlatarak, "Öncellikle işletmelerin temizliğini kontrol edeceğiz" diyen Zabıta Müdür Vekili Pektaş, işletmelerdeki ürünlerin kalitesi ve fiyatlarını da denetleyeceklerini söyledi. Sahurda açık olan lokanta gibi işletme sahiplerinin kendilerine bilgi vermesini istediklerini belirten Pektaş, vatandaşlara doğru bilgileri vermek için bunun önemli olduğunu vurguladı.
RAMAZANDA DENETİMLER SIKLAŞACAK
"Sadece Ramazan Ayı'nda değil sürekli kontroller oluyor, fakat Ramazanda bu denetimler daha da sıklaşacak" diye konuşan Mehmet Akif Pektaş, bu kontrollerin Ramazan Ayı boyunca da İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Zabıta olarak ortaklaşa yapacaklarını kaydetti. Pektaş, Zabıta'nın günde 3 ekip halinde vatandaşın sağlıklı ve güvenli tüketim yapabilmesi için çalıştığını sözlerine ekledi.
BÜTÜN FIRINLARDA DENETLEME OLACAK
Ramazanda vatandaşların en çok merak ettiği konunun 'Ramazan Pidesi'nin gramajı ve fiyatı olduğunu kaydeden Zabıta Müdür Vekili, şu bilgileri verdi: "Geçen sene olduğu gibi bu sene de tüm fırınlar Ramazan Pidesi'ni çıkaracaklar. Gramaj ve fiyat konusunda da bir değişiklik olmayacak. Yine geçen sene olduğu gibi 300 gram pide 1TL'den, 450 gram pide 1.50 TL'den yumurtalı pide de 1.25 TL'den satılacak."
Bütün fırınlarda denetlemenin olacağını söyleyen Pektaş, "Restaurant, lokanta ve kısacası insan olan her yerde kontrollerimiz olacak" dedi.
PARA CEZASI KESİLECEK
Gramajın altında üretim yapmanın da yasal olduğuna vurgu yapan Zabıta Müdürü Pektaş, denetlemelerde kurallar uymayan işletmelere Belediye Encümen'in onayıyla para cezası kesileceğini hatırlatarak geriye dönük affın olmayağını dile getirdi. Denetimlerden birinci derecede İlçe Tarım Müdürlüğü'nün sorumlu olduğunu ifade eden Pektaş, "Yalnız bu Zabıta'nın denetim yapmayacağı anlamına gelmez. Biz daha çok temizlik ve gramaj konusunda denetim yapacağız" açıklamasını yaptı.
KONTROL ETME ŞANSIMIZ SÜREKLİ VAR
Denetimlerde herhangi bir sorun yaşamadıklarını anlatan Belediye Zabıta Müdür Vekili Pektaş, "Personel sayımız üst noktalarda, araçlarımızda yeterli. Bundan dolayı her şeyi kontrol etme şansımız sürekli var ve olaylara anında müdahele etme hakkını sahibiz. Günden güne iyi gittiğimizi sanıyorum. Zabıta memurlarımız işlerini tüm ciddiyetiyle yerine getiriyor" dedi.
DİLENCİLER İÇİN DE GÜNLÜK KONTROL VAR
Ramazan Ayın'da dilencilerin çoğaldığına dikkat çeken Pektaş şunları kaydetti: "Ramazanda dilenciler de çoğalıyor. Özellikle esnafın bol olduğu yerleri ve cami önlerini mesken tutuyorlar. Bunun için 3 ekip mesai saatleri dışında dahi günlük kontrollerini sürekli olarak yapıyorlar. Dilencileri men ediyoruz. Ayrıca para cezası kesiyoruz." Bunun yanı sıra cezaların caydırıcı olmadığını ve bundan dolayı dilencilerin vazgeçmediklerini belirtten Zabıta Müdür Vekili, yakaladıkları dilencilere 75 TL ceza kesildiğini ve topladıkları paralara da el koyduklarını söyledi.
154 TL ile 7 BİN 820 TL ARASINDA CEZA VAR
Zabıta'nın Ramazan süresince yapacağı sıkı denetimlerde kurallara uymayan işletmelere yüklü cezalar var. Cezalarla ilgili uyarılarda bulunan Zabıta Müdür Vekili Mehmet Akif Pektaş, emre aykırı davranış olduğunda Belediye Encümen'in onayıyla 154 TL ile 7 bin 820 TL arasında değişen tutarlarda ceza kestiklerini söyledi. Pektaş, "Ticari İşletme sahibine gürültü nedeniyle en az 1 milyar 562 , en çok 7 milyar 820 TL ceza uygulaması var" dedi.
Müdür Pektaş, zabıtanın uygulamakla görevli olduğu cezalarıyla ilgili şöyle dedi: "Yine Belediye Encümenin onayıyla Belediye cezaları 154 TL, yolcu nakil araçlarına ilişkin ücret tarifelerine uymamanın cezasının en az 308 TL, en çok 6 milyar 163 TL, Toptancı Hal Kanunu göre cezanın en az 1 milyar 232, en çok 12 milyar 327 TL, Sular Kanunu'na göre cezanın 154 TL, Hafta Tatili Hakkında Kanun'a göre ve Öğle Dinlenmesi Hakkında Kanunu göre cezalar 122 TL, Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerine Uygulanacak Cezanın en az 778, en çok 1 milyar 562 TL."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.