Robotik eğitimi artık o okulda da verilecek

Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu’nda, Kodlama ve Robotik atölyesi kuruldu.  Atölyenin açılışında konuşan Okul Müdürü Hakan Asma atölyenin kurulmasında emeği olan hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Robotik eğitimi artık o okulda da verilecek
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Mayıs 2019 Çarşamba 12:28

AÇILIŞ DÜZENLENDİ
Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programa Çerkezköy Kaymakam Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Yusuf Hayri, Yılmaz Oğur, Mehmet Fatih Kocabaş, Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Öz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
ROBOTİK ATÖLYESİ KURULDU
Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma, Kodlama ve Robotik atölyenin kurulduğu günden bu güne kadar 50 öğrenciye eğitim verildiğini ifade ederek “Bakanlığımızı güçlü yarınları hedefleyen 2023 Eğitim vizyonu ışığında öğrencilerimizin düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyen Stem kodlama ve robotik atölyesinin ikinci dönemin başında öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine açtık. Üç aylık süre zarfında 50 öğrencimize kulüp bünyesinde eğitim verdik ve bu zaman zarfında öğrencilerimizin bu alanda ilgisinin yoğun olduğunu gözlemledik. Bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Ersan Ulusan’ın desteklediği Stem Kodlama ve Robotik atölyesini okulumuza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Atölyenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Asma, “Atölyemizin açılmasında büyük emekleri olan çok değerli büyüğüme bu projeyi sunduğumda ‘hemen hazırlıklarını yap elimden ne geliyorsa yardımcı olurum’ diyen, ‘yeter ki bu milletin çocuğu kaliteli eğitim görsün’ diyen Tarık Akman’a, okulumuzun eski öğrencilerinden Tekirdağ Barosu Başkan Vekili Avukat Egemen Gürcün’e,Eczacı Tahsin Çipli’ye, İsa Güler’e, Okul Aile Birliği Başkanımız İlknur Sancaktar’a, Trakya Okul Kıyafetleri  İmalatçıları ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz ve dernek yönetimine  çok teşekkür  ediyorum. Vizyonlarıyla eğitimi destekleyen ve eğitimcinin yanında olduğunu gösteren İlçe Kaymakamımız  Sayın Atilla Selami Abban’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Harun Öz’e de teşekkür ediyorum” dedi.
AÇILIŞI YAPILDI
Asma’nın konuşmasının ardından Kodlama ve Robotik Atölyesine katkı sağlayanlara plaket verildi. Plaket takdiminin ardından atölyenin açılışı gerçekleştirdi. Protokol üyeleriyle birlikte atölyeyi gezen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban öğretmen ve öğrencilerden atölye hakkında bilgiler aldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.