S ve J plakalara yol belgesi verilmeye başlandı

Çerkezköy Belediyesi yılbaşı itirabiyle sınırlama getirilen S ve J plaka sahiplerine çalışma izni veren ‘Yol belgeleri’ni dağıtmaya başladı. Plaka sahiplerinden müracaat belgelerini tamamlayanlara yol belgesini veren Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy dışından gelenlere çalışma izni vermediklerini söyledi.

S ve J plakalara yol belgesi verilmeye başlandı
06 Şubat 2010 Cumartesi 00:00

Çerkezköy Belediyesi S (Personel Servisi) ve J (Öğrenci servisi) plakalı araçların çalıştırılmasına imkan tanıyan ‘Yol belgesi’nin dağıtımına başladı. İlk yol belgelerini Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden araç sahipleri aldı.
800 İLE SINIRLANDIRILDI
Yıl başından itiraben S ve J plakalı araçlara sınırlandırma getiren belediye boşta olan plakaları ise talep edenlere tahsis ediyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ İl Trafik Komisyonu tarafından Çerkezköy’e bin adet S plakaya kadar plaka tahsisi yapılabileceği yönünde karar alındığını hatırlatarak, "Çerkezköy’de bugüne kadar 800 plaka verilmiş olmasına rağmen bunun fiilen 547 tanesi kullanılıyordu. Yani 253 plaka çeşitli nedenlerle boşa çıkmış. Biz de bu nedenle bin adet olan izni 31.12.2009 itibariyle 800’de dondurduk. Öncelikle boşta olan plakaları vereceğiz." dedi.
ÇERKEZKÖY DIŞINDAN GELENE PLAKA YOK
Yol belgesi verme yetkisinin belediyelere verilmesinin ardından başlatılan uygulama ile ilgili olarak çalışmaları süratle hayata geçiren Çerkezköy Belediyesi yeni yılla birlikte bir dizi düzenlemeyi uygulamaya soktu. İlk olarak S ve J plakalara sınırlama getirilirken, uygulamayla birlikte plakaların değeri de arttı. Daha önce boşta kalan plakalardan bugüne kadar, bir ay içinde 35 tanesinin tahsisinin gerçekleştiğini belirten Başkan Ali Ertem, "Plakaları sınırlandırırken, S ve J plakalı araçların rekabet şartlarını artırmayı düşündük." dedi. Yol belgesi verirken bir takım şartlar getirdiklerini de hatırlatan Başkan Ertem, bunlardan en önemlisinin "Çerkezköy’de ikamet etmek" olduğunu söyledi. Başkan Ertem, "İlçe esnafını korumak için Çerkezköy dışından gelenlere plaka vermiyoruz. Plaka almak için burada ikamet etmek gerekiyor."dedi.
YOL BELGESİ HER YIL YENİLENECEK
Çerkezköy Belediyesi S plakalı araçlara turuncu ve j plakalı araçlara ise mavi renkli ‘Yol belgesi (çalışma belgesi)’ veriyor. Başkan Ertem, yol belgeleriyle bir aracın tek bir işte çalışabileceğini belirterek, haksız rekabetin önüne de geçildiğini söyledi. Ertem, "Artık turuncu renkli yol belgesi olan araçlar sadece personel taşıyacak. Mavi renkli yol belgesi taşıyan araçlar ise öğrenci. Eskiden bazı öğrenci servisleri boş zamanlarında da fabrikalara servis yapıyordu."dedi. Yol belgelerinde, araç plakası, aracın cinsi, araç sahibi ve şoför ile rehber personelin adı ve soyadı ile güzergah bir de geçerlilik tarihi bulunuyor. Yol belgeleri her yıl belediye tarafından yenilenecek.
YOL BELGESİ VERİLİRKEN İSTENEN BELGELER
Araç ve araç sahibi için;
1- Dilekçe (Belediye Başkanlığı’na ve belediyede yazılacak)
2-Yerleşim yeri belgesi
3- Zorunlu mali sigorta ve ferdi koltuk sigortası
4- Araç ruhsat fotokopisi-Tescil belgesi fotokopisi
5- Taşınan personel isim listesi firmadan onaylı
6- Taahhütname (Belediyede hazırlanacak)
7- Aracın dört cephesinden çekilmiş fotoğraf (Ön ve arka cephede plaka görülecek)
8- Vergi dairesi kayıt belgesi
9- Sabıka kayıt belgesi
10- Belediyeden borcu yoktur yazısı (araç sahibinin)
11- İzin belgesi harcı tahsilat makbuzu
12- 1 Adet telli dosya
13- Şoförler Odası kaydı
Şoför için;
1- Yerleşim yeri belgesi
2- Yeterli ehliyet fotokopisi
3- SRC2 belge fotokopisi
4- Psikoteknik belge fotokopisi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.