Saadet Partisi Kırkpınar’a otobüs istiyor

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon yaptığı basın açıklamasında Edirne’de düzenlenecek olan tarihi Kırkpınar güreşleri için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan ücretsiz olarak otobüs kaldırmasını istedi

Saadet Partisi Kırkpınar’a otobüs istiyor
22 Temmuz 2015 Çarşamba 17:56

 BU FIRSATI DEĞERLENDİRMELİYİZ

Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Edirne de düzenlenen tarihi Kırkpınar güreşleri için Çerkezköy Belediyesi tarafından ücretsiz otobüs kaldırılması gerektiğini ifade etti. Kalyon yaptığı açıklamada, “650 yılı aşkın bir süredir devam etmekte olan dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar güreşleri gençlerimiz tarafından yeterince bilinmiyor. Belediye başkanımız Kırkpınar güreşleri final günü için ücretsiz otobüsler kaldırarak hem Edirne’deki tarihi yerleri ziyaret imkanı sağlamak hem de Kırkpınar gibi çok mühim bir organizasyonumuzun gençlerimize tanıtılması ve sevdirilmesi için çok önemli olan bu fırsatı değerlendirmesini istiyoruz” dedi.

GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKILMASINI İSTİYORUZ

Bir organizasyonu bu kadar uzun bir süre devam ettirmenin çok zor olduğunu belirten Kalyon, “eğer bir batı ülkesinin bu kadar büyük bir organizasyonu olsa dünyaya tanıtmak için çok büyük bitçeler ayırırdı. Biz neden bu muhteşem organizasyonu gençlerimize tanıtmıyoruz. Güreş ata sporumuzdur. Çerkezköy güreş takımının tekrar kurulmasının önemli ve acil bir mesele olduğunu hatırlatarak geleneklerimize de sahip çıkılmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

İKİ DEV EKRANDAN İZLETTİRİLEBİLİR

İlçemizde iki adet dev ekranın aktif bir halde olduğunu hatırlatan Mehmet Kalyon, “Sayın Vahap Akay eğer Kırkpınar finalini bu iki dev ekrandan canlı olarak yayınlanmasına sponsorluk yaparsa çok faydalı bir iş yapmış olur. Ücretsiz otobüslerin yanında bu şekilde de sosyal bir aktivitenin de gerçekleşmesini sağlayacaktır” diye konuştu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.