Sahalardaki eksiklikler giderilecek

Kızılpınar ve Veliköy’de bulunan futbol sahalarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gördüğü eksiklikleri Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş’e ileterek biran önce eksikliklerin giderilmesi talimatını verdi.

Sahalardaki eksiklikler giderilecek
28 Ağustos 2014 Perşembe 07:32

KONDİSYON ALETLERİ UYGUN BİR PARKA MONTE EDİLECEK
Veliköy ve Kızılpınar’da bulunan futbol sahalarında devam eden çalışmaları Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, gördüğü eksikliklerin biran önce giderilmesi talimatını verdi. İlk olarak Veliköy’de bulunan futbol sahasını gezen Başkan Akay, saha zemininde incelemelerde bulunurken, saha kenarında bulunan kondisyon aletlerinin de kaldırılarak ihtiyaç duyulan bir parka monte edilmesini istedi.
SAHA 2-3 SENE SIKINTI YARATMAZ
Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, saha içinde ve çevresinde yapılan çalışmalar hakkında Başkan Akay’a bilgi vererek, “Saha zemininde yapılan çalışmalarla sahamız 2-3 sene sorun çıkarmayacak şekilde futbola elverişli hale getirildi. Saha zemininin tamamlanmasının ardından yedek kulübeleri de yenilenerek kale fileleri değişecek. Bayrak direkleri de sökülerek boyanacak ve yenilenmiş haliyle yeniden monte edilecek. Çalışmalar kapsamında da stadın girişinde bulunan Veliköy Belediyesi yazısı sökülerek Çerkezköy Belediyesi Stadı yazılacak” dedi.
TRİBÜNLERE YENİ KOLTUKLAR TAKILACAK
Belediye Başkanı Vahap Akay, tribünlerinde de gerekli çalışmaların yapılarak koltuk takılması yönünde talimat verirken, tribünlerde de çalışma yapacaklarını ifade eden Gümüş, “Çalışmalarımız kapsamında tribünlerde bulunan tahtalar sökülerek elimizde hali hazırda bulunan tribün koltukları monte edilecek. Diğer yandan yapılacak olan keşifin ardından stadın yanında bulunan köprüde de çalışma yaparak yenilemeyi planlıyoruz” diye konuştu.
KIZILPINARLILAR İÇİN ÜST GEÇİT YAPILACAK
Yapılması planlanan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren Kemal Gümüş, “Veliköy’den Kızılpınar’a kadar olan yol üzerinde yan yol yapma planımız var. 3-5 metre genişliğinde de olsa yapmayı planlıyoruz. Normalde Karayollarının yapması lazım ancak imar planlarında yol bizim gözüküyor. En kısa sürede bu çalışmaya da başlamayı planlıyoruz. Kızılpınar ışıklarda bulunan durağı yeniledik ve vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlamak adına da üst geçit projemizi hayata geçireceğiz” açıklamasında bulundu.
15 EYLÜL TARİHİNDE ASFALTLAMA İŞLEMİ BAŞLAYACAK
Kızılpınar ve Veliköy’de çöken yollarında onarılacağını ifade eden Gümüş, “Yollar için stabilize ve alt yapı için gerekli malzemelerimizi almaya başlıyoruz. Yan yollar açılacak, Kızılpınar Çiftlik Yoları da onarıma alınacak. Veliköy’deki imar yolarını da bağlayacağız. 4 Eylül tarihinde asfalt ihalesi olacak ve 15 Eylül gibi de asfaltlama çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. İlk olarak önceliğimiz Kızılpınar olacak ve sonrasında Çerkezköy’de asfaltlama çalışmalarımız olacak” dedi.
STAT ÇEVRESİNE KAMERA SİSTEMİ TAKILACAK
Veliköy’ün ardından Kızılpınar’da bulunan futbol sahasına geçen Belediye Başkanı Vahap Akay, ilk olarak saha kenarında bulunan iki binayı inceleyerek, Kemal Gümüş’e çalışmaları hızlandırarak bina içinde gerekli temizlik yapılsın ve ortaya çıkan rezillikten biran önce kurtulsun talimatını verdi. Yapılacak olan temizlikle birlikte tel örgülerinde biran önce yenilenmesini isteyen Akay, “çalışmalar gerekli şekilde hızlansın ve bina 15 Eylül tarihine kadar yetiştirilsin. Teller gerekirse sökülsün ve yenileri takılsın. Yaşanan olumsuzlukların ardından gerekirse yapılacak olan fiyat araştırmasının ardından stat çevresine kamera sistemi kuralım” diye konuştu.
KIZILPINAR SAHASINDA TOP OYNANAMAZ
Başkan Akay saha zeminini incelemesinin ardından kesinlikle top oynanamayacağı kanaatine varırken, saha kenarlarında ve içinde meydana gelen çökmeler içinde gerekli çalışmaların yapılmasını ve yapılacak olan çalışmalar içinde gerekli maliyetin hesaplanarak çıkarılmasını istedi. Saha içinde yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi veren Kemal Gümüş, “Sahanın düzgün bir hale getirilmesi için dranfleks hattı döşeyip direnajı yapılması gerekiyor. Çimler söküldükten sonra bir iki noktada drenfleks konulur ve sonrasında da sıfır düzenlenip mıcır dökülecek. Mıcır işleminin ardından da toprak dökülerek yeniden çimleme yapılır” dedi.
ÇALIŞMALAR İÇİN MALİYET ÇIKARILACAK
Saha kenarında meydana gelen çökmeleri önlemek adına tel örgülerden ziyade istinat duvarının yapılması gerektiği ifade eden Gümüş, “İstinat duvarını yaptıktan sonra duvar üzerine tel örgü çekebiliriz. Gerekli hazırlıkları yaparak maliyeti çıkarırız ve ona göre de çalışmalarımıza başlayabiliriz. Yapılacak bu çalışmaları kendi ekiplerimizle biran önce başlayarak tamamlayabiliriz” açıklamasında bulundu

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.