Salihoğlu; ‘Günün ihtiyaçlarına uygun kurslar düzenleniyor’

Çerkezköy Belediyesi, Halk Eğitimi Merkezi ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliği ile hazırlanan Rölyef sanatı sergisinin açılış kokteyli Kent Konseyi bahçesinde yapıldı. Açılış öncesinde konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, “Eskiden Halk Eğitim Müdürlükleri çok klasik kurslar düzenlerdi. Şimdi günün ihtiyaçlarına uygun eğitim programları düzenliyorlar. Bu kursun sonunda da iyi sonuçlar alındığı görülüyor. Emeği geçenleri kutluyorum. Karagöz çiftini de hem hayır işlerinden dolayı hem de bu tür sosyal etkinliklerde görev aldıkları için kutluyorum. Her il e ilçeye bu tür hayırsever lazım” dedi

Salihoğlu; ‘Günün ihtiyaçlarına uygun kurslar düzenleniyor’
27 Mayıs 2015 Çarşamba 17:49

 SERGİ KOKTEYLİNE KATILIM YOĞUN OLDU

 

Düzenlenen açılış kokteyline Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile eşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Belediye Meclis üyeleri Nedim Yılancı ile Funda Serfiçe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ile ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ile eşi Seval Çetin, İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ile kursiyerler katıldı.

 

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, “Kent Konseyleri sivil toplum kuruluşları arasında çok önemli yeri olan kuruluşlardır. Bu nedenle bizlerin Çerkezköylülere en iyi hizmeti verebilmemiz için büyükşehir Belediye Başkanımız ile Çerkezköy Belediye Başkanımızın bize daha fazla olanak tanımaları sizlere daha fazla hizmet etmemizi sağlayacaktır. Çerkezköy Kent Konseyinde emeği geçen herkese, bize imkanları dahilinde sevgi dolu yüreğiyle destek veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a ve Tekirdağ valisi Enver Salihoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

16 BİN 450 KURSİYERE ULAŞILDI

 

Serkan Karagöz konuşmasını tamamladıktan sonra Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman’a kursiyerlerin yapmış olduğu rölyef tablolardan hediye etti. Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “31 Ocak 2014 tarihi itibariyle başlattığımız halk eğitim kampanyasında toplam 781 kurs açtık. Bu kurslarda toplam 16 bin 450 kursiyere ulaştık. Başlattığımız halk eğitimin ve düzenlemiş olduğumuz kursların amacı vatandaşlarımıza istihdam kolaylığı sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak ve gelir getirici mesleki teknik kurslara ağırlık vererek bunun yanında vatandaşlarımızın sosyal kültürel kaynaşmasını temin etmek için yoğun bir gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

 

SERGİNİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Kubilay konuşmasının sonunda ise, “Amacımız Çerkezköy’de nitelikli eleman konusunda ki ihtiyaca cevap verebilmek bu amaçla yoğun bir gayret gösteriyoruz. Kent konseyi bugüne kadar 13 kursa ev sahipliği yaptı. 3’ü rölyef, altı adedi satranç, 2 adedi gitar ve 2 adedi bağlama kursu olmak üzere toplam 13 kursa ev sahipliği yapıldı. Rölyef kursunda da 57 kursiyerimiz yer aldı. Toplam 13 kursumuza da 366 vatandaşlımız iştirak etti. Kent konseyinde düzenlenen kurslar münasebetiyle emeği geçen katkı sağlayan kent konseyi başkanına belediye başkanına ilçe milli eğitim ile halk eğitim merkezi müdürümüze, yine usta öğreticilerimize, bu kurslarımızı destekleyen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Kursumuz ve sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

GÜNÜN İHTİYAÇLARINA UYGUN PROGRAMLAR DÜZENLENİYOR

 

Kaymakam Metin Kubilay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ilk olarak Rölyef eğitmeni Yasemin Tokgöz’e hediye takdim edilirken, ardından da Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’na kursiyerlerin yaptığı Atatürk figürlü rölyef tablo takdim edildi. Hediye için teşekkür eden Vali Salihoğlu, “Kursiyerler yaptıkları ürünleri bizlere hediye olarak verirlerse sergiye koyacak ürünleri kalmayacak. Bundan sonra hediye vermeyin lütfen. Bunlar burada sergilenmek için olsun. Kent konseyimiz, belediye, kaymakamlık, milli eğitim, halk eğitim güzel eğitimi yaptıkları için teşekkür ediyorum. Artık eskiden halk eğitim müdürlükleri çok klasik kurslar düzenlerdi. Şimdi günün ihtiyaçlarına uygun eğitim programları düzenliyorlar” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

 

Vali Enver Salihoğlu konuşmasının sonunda ise, “Yüzlerce eğitim verilebiliyor. Güzel eserleri de bu kapsamda değerlendirmek lazım. Burada hanımefendiler gelip zamanlarını kaybediyorlar öğrendikleri şeyler bir sonuca ulaşsın kendilerine bir iş imkanı sağlayan çalışmalar olsun. İyi sonuçlar alındığı görülüyor. Emeği geçenleri kutluyorum. Karagöz çiftini de hem hayır işlerinden dolayı hem de bu tür sosyal etkinliklerde görev aldıkları için kutluyorum. Her il ve ilçeye bu tür hayırsever lazım. Allah sayılarını artırsın” ifadelerini kullandı.

 

SERGİYİ GEZDİLER

 

Yapılan konuşmaların ardından Rölyef sanatı sergisinin açılış kurdelesi kesilerek kursiyerlerin yaptığı rölyef çalışmaları tek tek incelendi.

 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.