Samimiyetsiz olduklarının tüm Çerkezköy farkındadır

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin geçtiğimiz gün sosyal medya hesabında paylaştığı yazıya cevap verdi. Başkan Akay, “Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızın hafızalarında ve yerel gazete arşivlerinde, geçmişte, 15 Temmuz’un bu topraklarda yaşanmasına sebep olan Fetullah Gülen adlı kahpenin ÇESİAD adlı derneklerinin önde gelen destekçisi ve savunucularının, bugün konuşmaya çalışanlar oldukları görülmektedir.” ifadelerini kullandı

Samimiyetsiz olduklarının tüm Çerkezköy farkındadır
15 Aralık 2016 Perşembe 15:43

BAŞKAN AKAY’DAN CEVAP GELDİ
Hatırlanacağı üzere, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, geçtiğimiz gün kişisel Facebook hesabından ‘Samimi Değilsiniz’ başlıklı bir gönderi paylaşmıştı. 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Halisdemir’in heykelinin yapılmasına tepki gösteren Öğe, Ömer Halisdemir’in anısının yaşatılması için isminin okul, meydan, köprü, yol gibi hizmetlere verilmesi gerektiğini belirtmişti.
BELEDİYE MECLİSİ’NDEN OYBİRLİĞİ İLE GEÇTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bu paylaşımın üzerine bir açıklama yaparak Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’ye cevap verdi. Başkan Akay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz gecesinde kahramanca canını veren şehidimiz Ömer Halisdemir’ in adı Çerkezköy Belediye Meclisimizin Eylül ayı toplantısında CHP-AKP-MHP’li meclis üyelerimizin oybirliği ile Şehit Teğmen Akın Akın caddesinde yeni düzenlenen parkımıza verilmiştir. Aynı parkta Belediyemiz tarafından şehidimizin heykeli yapılarak adının Çerkezköy’ümüzde yaşatılması sağlanacaktır.
SİYASİ SÖYLEM HESABI
Bizler 15 Temmuz’da ve şanlı tarihimizin her anında bu topraklar için canını korkmadan feda ederek şehit olan vatandaşımıza, askerimize, polisimize olan saygımızdan bu konuları siyasi söylem hesabı içerisine sokmama anlayışı içerisinde olmaya devam edeceğiz.  
FETULLAH GÜLEN ADLI KAHPENİN ÇESİAD ADLI DERNEKLERİNİN ÖNDE GELEN SAVUNUCULARI
Ancak maalesef bu yaşananları siyaset malzemesi yapmayı kendilerine alışkanlık haline getirenler anlamıyorlar. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızın hafızalarında ve yerel gazete arşivlerinde, geçmişte, 15 Temmuz’un bu topraklarda yaşanmasına sebep olan Fetullah Gülen adlı kahpenin ÇESİAD adlı derneklerinin önde gelen destekçisi ve savunucularının, bugün konuşmaya çalışanlar oldukları görülmektedir.
SAMİMİYETSİZ
Kendi geçmişi ve tarihi ile yüzleşemeyip helalleşmeyenlerin SAMİMİYETSİZ olduklarının da tüm Çerkezköy farkındadır.
ŞARTSIZ BAĞLILIKLA DEVAM EDECEKTİR
Çerkezköy Belediye Başkanı sıfatı ile dünden bugüne anlayışımızda bu toprakların tarihine, bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimize, askerimize ve polisimize kayıtsız saygı ve şükran vardır. Bu saygı ve şükran hiçbir açılım, hiçbir siyasi konjonktür ve siyasi rüzgarların dışında; taşına, toprağına, Türk Bayrağına, Türk Milletine ve bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şartsız bağlılıkla devam edecektir.
SAYGI VE ŞÜKRANLA ANIYORUM
Yaşadığımız zor ve sıkıntılı dönemlerde bu milletin birlik ve beraberliği için iktidarı ve muhalefeti ile her an oluşan birlikteliğin sonsuza kadar var olması temennisi ve memnuniyeti ile tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum.”
ÖĞE’NİN AÇIKLAMASI
Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin kişisel Facebook hesabından paylaştığı ve ‘Samimi Değilsiniz’ başlıklı açıklama ise şu şekilde: “27 gün halkının yanında olamayanların, üyelerin telefonlarına SMS atarak evlerinden çıkmamalarını isteyenlerin, sırtını YPG’ye, PYD’ye, YPJ’ye dayayan HDP’liler ile miting yapanların, terör örgütü mensuplarının cenazelerinde boy gösterenlerin, KAN DÖKMEDEN BAŞKANLIĞI GETİREMEZSİNİZ diyen Kılıçdaroğlu’nun CHP’li Çerkezköy Belediyesi ve CHP İlçe Örgüt Yöneticilerinin 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Halisdemir’in heykelini yapmaları neyle izah edilir.
HEYKEL YAPILMASINA KARŞI ÇIKTI
Milletin silahı ile milletin iradesine silah doğrultanlara, vatanın bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere karşı 27 gün sokakları terk etmeyen, canını ortaya koyan, gece işe gidip çocuğunu eşini annesi babasını meydana gönderen bu aziz milletin yanında olmayanlar Şehit Ömer Halisdemir’i anlayamaz. Şehit Ömer Halisdemir’in ismi bu aziz millete hayırla anılan hizmetlere, yani okullara, meydanlara, köprülere, yollara verilerek yaşatılır; heykeller yapılarak değil.
İSMİNİ HİZMETLERE VERİN
Siz de Şehit Ömer Halisdemir’in, 15 Temmuz kahramanlarının ismini yaşatmak istiyorsanız onları yetiştirip vatanı milleti için şehit veren bu vakur, dik duruşlu, dış mihraklara terör örgütlerine maşalık yapmayan, namusunu şerefini çiğnetmeyen, 27 gün evinin yolunu unutan, canını malını hiçe sayan, dinine, bayrağına, ezanına sahip çıkan, bu uğurda ölümü göze alan bu ŞEREFLİ Millete sunacağınız hizmetlere verin.”
Haber: Uğur Kılıç
 

 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özmen - 7 yıl önce
Sayın Abdullah Öğe madem açıklama yapıyorsun ama yaptığımız yorumları neden hemen siliyorsun sorduklarımıza cevap bile veremeyecek kadar bilinçsizsin ki işine gelen tek taraflı yorumlar kalıyor orada sadece ağlancak halinize gülüyorum bu halk millet gereken herşeyi senden iyi biliyor Düne kadar Feto için ağladığın günleri unutma bence