Samsunlular tek çatı altında toplanıyor

Trakya’da faaliyet gösteren Samsunlu Hemşeri Dernekleri kahvaltıda bir araya gelerek bir federasyon altında birleşme kararı aldılar

Samsunlular tek çatı altında toplanıyor
09 Mayıs 2017 Salı 09:53

KAHVALTIDA BULUŞTULAR
Kahvaltı programında konuşan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Türkiye’de ilk örgütlenmeyi Samsunlu Derneklerin yaptığını söyledi. Trakya’da Samsun Federasyonu’nun kurulacağına olan inancının tam olduğunu söyleyen Gümüş, “İnşallah Trakya’da kurulacak Samsun Federasyonuyla Trakya’yı kültürel manada yeniden fethedeceğiz.” dedi.
DERNEKLER TAM KADRO KATILDI
Hawthorn Suites By Wyndham’da düzenlenen kahvaltı programına Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, SAMKON Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Acar, İlyas Uysal, Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Önder, Saray Samsunlular Derneği Başkanı Ali Cin, Ergene Samsunlular Derneği Başkanı Şükrü Kırıkçı, Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Adem Çil, Kapaklı Havzalılar Derneği Başkanı Zalif Çavdar, Kapaklı Alaçamlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Bozkurt, Çerkezköy Vezirköprülüler Derneği Başkanı Dursun Yıldız, Vize Samsunlular Derneği Başkanı Hüseyin Başar, SATİVES Derneği Başkanı Erol Buz ve Derneklerin Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Kahvaltı programının açılış konuşmasını yapan SAMKON Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Acar, Federasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Acar, “Trakya’da Samsunluların çok daha etkin olabilmesi ve birlik, beraberliğin arttırılması için Samsun Dernekler Federasyonu’nu kurmak istiyoruz. Bugün buraya gelerek davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.
BUGÜNE KADAR NE SÖYLEDİYSEK YAPTIK
Sözlerine kahvaltı programını düzenleyenlere teşekkür ederek başlayan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş ise, “90’lı yıllarda Türkiye’de ilk hemşeri birliğini kuranlar Samsunlulardır” dedi. İstanbul başta olmak üzere birçok Samsunlu dernek ve federasyon kurulduğunu söyleyen Gümüş, “Tabi ki bu oluşum kolay oluşmadı. Birçok zorluğun yanı sıra çok güzel hatıralar ve dostluklarla bugünlere kadar geldik. SAMKON, 11 Federasyonla temsil edilmekte. Yapı büyüyor, yapıyı tek merkezden idare etmek oldukça zor. Çünkü kitle hareketlerini menzile götüren en önemli şey kuvvetli teşkilat yapısı ve hiyerarşik yapıdır. Buna uygun vaziyette de Trakya’da sizlerle beraber Samsun Hemşeri hareketine bir federasyon daha kazandıracağız.  Bunun için ne lazım? İnanmak lazım, yetişmiş kadrolar, deneyim ve tecrübe lazım. Bunlarda sizlerde ziyadesiyle var. 15 yılın üzerinde cemiyet hayatı içerisinde olan arkadaşlarımız var. Bu da Trakya Samsunluları açısından son derece avantajlı bir durum. Bunların yanında tabi ki finans da lazım. Trakya Samsun iş dünyasında bunun da üstesinden gelebilecek finansman yapınızın olduğunu görüyorum. Trakya’da kurulacak Samsun Federasyonumuz hayırlı uğurlu olsun. Bu yapılanma ile alakalı SAMKON Genel Başkanı olarak maddi ve manevi ne gerekirse sizlerin yanınızda olacağız. Bugüne kadar ne söylediysek yaptık. Bugün burada da Trakya’da Federasyon kuracağız dedik. İnşallah bir sonraki ziyaretimde de sizleri federasyon merkezinde ziyaret etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
SAMSUNLULARIN SİYASİ MAKUS TALİHİNİ YENECEĞİZ
Bu oluşumların tesadüf üzerine kurulmadığını kaydeden Gümüş, “‘Üç tane Samsunlu yan yana gelemez, Samsunlulardan bir şey olmaz’ dedikleri dönemde dedik ki; ‘İçtimai hayatta, iktisadi hayatta ve siyasi hayatta en güçlü hemşeri topluluğu biz olacağız.’ Şimdi bakıyorum içtimai faaliyetlerde birçok şehirde Samsunlular, alan etkinliklerinde alanlara, salon etkinliklerinde salonlara sığmaz bir hal aldı. İktisadi faaliyetlerde dün birbirinden bihaber Türkiye’nin 4 bir tarafında müstakil iş yapan Samsun iş dünyası, Özellikle Samsunlu İş adamları dernekleri ve Federasyonlarımızın faaliyetleri neticesinde birbiriyle tanışmış. Artık Samsunlu iş adamları 4’lü, 5’li konsorsiyumlarla Türkiye’de önemli projelere imza atarak iktisadi hayatta da irtifa kazanmaya başladı. Siyasi hayattan ise sınıfta kaldık.  Çünkü bu bir süreç meselesi. Gün geldi, gün artık Samsunluların günü. 1 buçuk milyonluk Samsun diasporasının lideri olarak sizlere söz veriyorum. Başta İstanbul, Ankara, İzmir ve sonrasında da sizin yeni vatanınız Trakya’da en yakın seçimlerde Samsunluların siyasi makus talihini yeneceğiz. O mutluluğu da hep beraber yaşayacağız.” diye konuştu.
ÇOK GÜÇLÜYÜZ
Kahvaltıda söz alan Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Önder, “Trakya’da Samsunlular olarak çok güçlüyüz. Bunun içinde bir federasyona ihtiyaç vardı. Bu federasyonu da el ele gönül gönüle vererek Trakya’da kuracağız” dedi.
SAMSUNLULAR HAK ETTİĞİ YERE GELECEK
Kahvaltı programına katılanlara ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Adem Çil ise, “Bugün kahvaltı programımıza katılarak bizlere güç verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Çil, “Birlik ve beraberliğimizi artırmak adına gerçekten böyle bir toplantıya ihtiyaç vardı. Bu toplantıyı düşünenlere, faaliyete geçirenlere, düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra hem Kapaklı Vezirköprülüler Derneği hem de şahsım adına bölgede Samsunluların birlik ve beraberliği için, burada büyük bir güç haline gelebilmemiz için tüm gücümüzle çalışacağımıza üyelerimiz ve yönetim kurulu adına söz veriyorum. Gerçekten Samsunlular olarak burada büyük bir kitle var. Daha önceki yapmış olduğumuz toplantıda bunu gündeme getirmiştik. Dışarıdan bu güç görünüyordu ama biz bugüne kadar bunu çok fazla hissettiremedik. İnşallah kurulacak olan bu federasyonla birlikte Samsunluların sesini Trakya’da gür bir şekilde duyuracağız. Bundan şüphemiz yok. İnşallah Samsunlular bundan sonra Trakya’da hak ettiği yere gelecek.” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.