Samsunlular Türk askeri için bir araya geldi

Kapaklı Samsunlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Afrin’de görev yapan askerlerimiz için Kur’an-ı Kerim okutuldu ve dualar edildi.

Samsunlular Türk askeri için bir araya geldi
29 Ocak 2018 Pazartesi 16:01

BİRLİK VE BERABERLİK KAHVALTISI VERİLDİ
Kapaklı Samsunlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dernek Lokali’nde düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısında dernek üyeleri ile bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen dernek üyeleri, Afrin’de görev yapan Mehmetçiklerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okuttu. Mevlana Camii İmam Hatibi Uğur Rendeci ile İrfan Demir, Mehmet Keskin ve Dursun Kaya’nın Kuran-i Kerim tilaveti ile başlayan programa; Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Aktürk ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Düzenlenen kahvaltı programına, geçtiğimiz haftalarda “İstikamet Kızılelma” diyen askerimiz Mehmet Kuzu’nun babası Cemil Kuzu da katılım gösterdi.
DEVLETİMİZİN MİLLETİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Programın açılış konuşmasını Kapaklı Samsunlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Önder gerçekleştirdi. Mehmetçikler için yapılan anlamlı programa katılan tüm Samsunlulara teşekkür eden Önder, “Bilindiği üzere Kapaklı Samsunlular Derneği olarak devletimizin, milletimizin, her zaman yanındayız. Şehit olan askerlerimizin adına okuttuğumuz Mevlid-i Şerif’e katıldığınız için tekrar teşekkür ederim. Zeytin Dalı operasyonunda ‘İstikamet Kızılelma’ diyen Mehmetçiğimizin babası Cemil amcamız da aramızda. Ona da Samsunlular olarak huzurlarınızda teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.
HALKIMIZA KELİMELERİ YANLIŞ SAPTIRIYORLAR
Önder’in ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı söz aldı. Halk Günü’nün ikincisinde gerçekleştirdiği konuşma hakkında açıklamalarda bulunarak söze başlayan Başkan Mandalı, şunları söyledi: “Cuma günü bir halk toplantısı yaptık. Maalesef kendisini gazeteci olarak tanıtıp da halkımıza kelimelerimi yanlış saptırarak; sanki ben PKK’nın, PYD’nin, DAEŞ’in ve onunla beraber Türkiye’mize karşı olan teröristlerin yanındaymışım gibi sosyal medyadan haberler yaymaya çalıştı. Bunun böyle olmadığını sizler de gayet iyi biliyorsunuz. 3 dönemdir burada Belediye Başkanlığı yaparım; başta Samsunlular ve Kapaklı’da yaşayan diğer arkadaşlarımızın nasıl bir hemşericilik duygusu içerisinde yürüdüğümü, nasıl milli duygulara sahip olduğumu çok iyi biliyorsunuz.”
FAHRİ DEĞİL FİİLİ HEMŞEHRİNİZİM
Programın bir diğer konuşmacısı ise Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer oldu. Düzenlenen programı anlamlı bulduğunu belirten Kaymakam Yüzer, milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu mesajını verdi. Dernek Yönetimi ve Samsunlulara teşekkür eden Kaymakam Yüzer, “Kıymetli Samsunlu hemşehrilerim. Hemşehrilerim diyorum çünkü biliyorsunuz artık ben Bengü Sokak’ta oturuyorum. Zaten Samsunlular Derneği’nde Bafralılar ve Bengülülerin gücünü biliyorum, Bengü Sokak’ta oturuyorum haberiniz olsun. Fahri değil fiili hemşehrinizim. Samsunlu hemşehrilerimizin milli birliğimize, beraberliğimize olan destekleri zaten malumunuz, tekrar etmeye gerek yok. Fakat bugünlerde görüntülenen kahraman ordumuzun; hepsi bizim evladımız, hepsi bizim kardeşimiz, hepsi bizim yeğenimiz olan Mehmetçiklerimizin Suriye sınırındaki Afrin kentinde yürüttüğü bir operasyon var. Bu operasyona destek mahiyetinde dua edilmesi, onlara en azından manevi desteğimizin gönderilmesi açısından bu organizasyonun yapılmasını çok anlamlı buluyorum. Böyle düşünceli bir harekette bulunan Dernek Yönetimimiz başta olmak üzere bütün Samsunlu Hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.