Sanayici Kemal Gamgam: Ralli kros pisti kazandırmak istiyorum

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam, şartlar el verdiği takdirde Çerkezköy’e ralli kros pisti kazandırmak istediğini açıkladı

Sanayici Kemal Gamgam: Ralli kros pisti kazandırmak istiyorum
26 Ağustos 2014 Salı 07:56

“Çerkezköy’e ralli kros pisti kazandırmak istiyorum. Böyle bir pist olursa güzel toprak yol bulursam İstanbul’da federasyonla birlikte Çerkezköy’de ralli yapmak istiyorum” diyen  Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam, “Maalesef rallinin doğduğu memleket Finlandiya’dır. Orada toprak yollar asfaltlanmıyor bu iş devam etsin diye. Bu işe önümüzdeki günlerde kafa yoracağım. Ralli kros pisti için Belediyelerin veya yerel yönetimlerin yardımıyla 50-60 dönümlük atıl durumda bir yer lazım” açıklamasını yaptı.
Çerkezköy OSB içindeki bulunan ve 18 bin metrekarelik kapalı alanda 200 kişi çalıştıran Poşetsan firmasının yurtiçi ve yurtdışına çalışan, satışının yüzde 33’ünü ihraç eden bir firma olduğunu belirten Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam, “Her yıl aşağı yukarı yüzde 15 civarında büyüyen Türkiye’nin önemli firmalarından bir tanesiyiz” dedi.
MARKALI ÖZEL ÜRETİM YAPIYORUZ
“Kağıt poşet olarak, en önemli müşterilerimizden bir tanesi çay poşeti ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü. Özel firmalara da çay poşeti üretiyoruz” diyen Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam, “Önemli un firmalarına üretim yapıyoruz. Kağıt poşet bölümünde alışveriş torbaları da imal ediyoruz. Flexibıl bölümünde Dr. Octer’e üretim yapıyoruz. Önemli müşterilerimizden bir tanesi de Ülker. Aseptik bölümünde ise, meyve suyu ambalajı, süt ambalajı üretimleri yapıyoruz. Gerisi de ihracat. Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine özel ambalaj üretimi yapıyoruz. Üretimimizin tümü markalı üretimdir.  Siparişe dayalı üretim yapıyoruz. Her firmanın markasına göre yapılmış özel üretimlerdir” açıklamasını yaptı.
ARA ELEMAN BÜYÜK SORUN
Sektör olarak Türkiye genelinde en önemli konunun ara eleman sorunu olduğunu kaydeden Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam, “Çok sayıda yeni endüstri meslek liseleri açılmalıdır. Bu açıdan ÇOSB’nin Teknik Lise açmasını çok önemsiyorum, takdirle karşılıyorum. Eli anahtar tutan elemanlara ihtiyaç var. Bunu yetiştirmek için okullara ihtiyaç var. İnsanların iyi bir yurttaş olabilmesi için onları anlatan eğitim sistemine ihtiyaç var. Bu konuda Türkiye’nin geriye gittiği kanaatindeyim. İnsanlarımız gittikçe hoşgörüsüz oluyor. Birbirine karşı sevgi ve saygısı olmayan insanlar olmaya başladık.
Özellikle trafikte çok saygısız oluyoruz. Okullarımız yetersiz eğitim veriyor öğrencilerimiz eğitimsiz. İnsanlar bilinçsiz. Bu konularda gittikçe geriye gidiyoruz.  Ara eleman sorunlarını eğitimle çözeceğiz. Her işin eğitimle olacağını bilmemiz lazımdır. İnsanlar dizi filmlerle yaşıyor. Yurtdışında bir kişinin yaptığı işi Türkiye’de iki kişi yapıyor” diye konuştu.
ÇOSB ÇOK BAŞARILI
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerini çok başarılı bulduğunu vurgulayan  Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam, ÇOSB yönetimini çok başarılı buluyorum. ÇOSB’nin içinin gerçekten iyi firmalar tarafından doldurulduğuna inanıyorum. ÇOSB çok önemli işler yapılıyor. Diğer OSB’leri de görüyorum bence en iyisi Çerkezköy OSB, Avrupa standartlarında bir OSB’ye sahibiz” ifadelerini kullanarak, Tekirdağ Sanayi Odası kurulması çalışmaları ile ilgili de şunları söyledi:
SANAYİ ODASI OLMAMASI ÇOK GARİP
“Tekirdağ’da bir ‘Sanayi Odası’nın olmaması garip bir durumdur. Olmazsa olmaz bir konudur bizim için. Tekirdağ Sanayi Odası kurulmalıdır. Hatta geç kalınmıştır. Sanayi Odası kurma çalışmalarını destekliyorum. Tekirdağ ili genelinde bildiğim kadarıyla 1438 sanayi siciline kayıtlı firma var. Bu sayı aslında 1700’ü aşıyor. 1700 tane üretici firmanın Sanayi Odası olmaması çok ama çok garip.”
OTOMOBİL SEVDALISIYIM
Hobilerinden de bahseden ve ralli, oto kros tutkunu olduğunu ifade eden Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam şunları söyledi:
“Benim hobilerimden bir tanesi otomobil. Otomobil sevdalısıyım. 56 yaşındayım halen yarışıyorum. 1978 yılından bu yana devam bir hobi. Ralli, oto kros ve tırmanmada şampiyonluklarım ve iyi derecelerim var. Yarışlara katılmış 34 otomobilim var. Halen devam ediyorum. İstanbul Rallisi’nde yarıştım. Bu ay Avrupa Rallisi’nde yarışacağım. Yarış otomobillerini sergilediğim kendime ait bir garajım var. Hayatımda ailem, işim ve otomobil benim hobilerim. Çerkezköy’de yarış otomobili ve klasik otomobil sergisi açmak istiyorum.”
50-60 DÖNÜMLÜK ATIL DURUMDA BİR YER LAZIM
“Çerkezköy’e ralli kros pisti kazandırmak istiyorum” diye sözlerine devam eden Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam, “Böyle bir pist olursa güzel toprak yol bulursam İstanbul’da federasyonla birlikte Çerkezköy’de ralli yapmak istiyorum” açıklamasının ardından şöyle devam etti:
“Maalesef rallinin doğduğu memleket Finlandiya’dır. Orada toprak yollar asfaltlanmıyor bu iş devam etsin diye. Bu işe önümüzdeki günlerde kafa yoracağım. Ralli kros pisti için Belediyelerin veya yerel yönetimlerin yardımıyla 50-60 dönümlük atıl durumda bir yer lazım. Böyle bir yer bulursak yapımı çok fazla masraf istemeyen bir alan. Antalya’da çok güzel bir ralli kros pisti vardı ama oraya da TOKİ bina yaptı
Trakya’da çok güzel yollar var. Tanıtımlar bu tip organizasyonlar başlar. Eğer bu bölgede bunu yaparsak bölgemizi uluslararası alanda tanıtabiliriz.”
SANAYİCİ HERŞEYİ İLE ÜLKEYE HİZMET EDEN KİŞİDİR
Sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalardan da bahseden Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam sözlerini şöyle tamamladı:
Burs verdiğimiz öğrencilerimiz var. Sosyal sorumluluk çerçevesinde bunları yapıyoruz. Başarılı bulduğumuz bize müracaat eden ilerde bu memlekete hayırlı olacak kişilere her türlü yardımı yapıyoruz. Bedensel Engelliler Vakfı’na yardımlarımız oluyor.  Sanayiciler gerçekten çok önemli bireylerdir. Her şeyiyle bu ülkeye hizmet eden kişi demektir. Sanayicilik kutsal bir meslektir. Burada üretim yapan herkes çok önemlidir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.