Saray’da rekabet vatandaşa yaradı

Saray Belediye Otogarı’nda otobüs firma sayısının artmasıyla birlikte rekabette had safhaya ulaştı. Kale- Yonca Firmasına rakip olarak İstanbul Seyahat ve Metro firmalarının girdiği Saray Otogarı’nda rekabet nedeniyle fiyatlardaki düşüş vatandaşın yüzünü güldürdü.

Saray’da rekabet vatandaşa yaradı
22 Eylül 2014 Pazartesi 07:45

Saray Belediye Otogarı’nda rekabet vatandaşların hem cebini hem de yüzünü güldürdü.

REKABET FİYATLARI DÜŞÜRDÜ

İstanbul Seyahat ve Metro Turizm’in Saray Belediye Otogarı’na girmesinden sonra Kale–Yonca Firması’nın yıllardır sürdürdüğü tekel olma durumu da ortadan kalkmış oldu. Kale –Yonca’nın tek firma olduğu dönemde 19-20 liraya kadar dayanan Saray-İstanbul bilet fiyatları şu anda 14 TL’ye kadar gerilemiş durumda.

BİR KAÇ FİRMA DAHA GELSE FENA OLMAZ!
Rekabete bağlı olarak fiyatlar düşerken, firmalarda yolcu çekebilmek için Saray- İstanbul Yolu’nda son model araçlarını kullanmaya başladılar. Firmalar arası rekabetten dolayı daha ucuza ve daha konforlu yolculuk etmeye başlayan vatandaşlar rekabetin asıl kazananı olmuş durumda. Fiyatların düşmesinden çok memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Fiyatlar daha da düşecekse Saray Otogarı’na bir kaç firmanın daha gelmesi hiçte fena olmaz şeklinde konuşuyorlar.

ÇIĞIRTKANLAR OTOGARA RENK KATIYOR
Bunun yanında firma çığırtkanlarının müşteri çekmek için birbirlerine yaptıkları göndermeler herkesin ilgisini çekiyor. Bazen durumu oldukça abartan çığırtkanlar müşterilere ‘Bizi tercih edin sizden para almayacağız’ demesine karşın, yazıhaneye girdiğinizde işler doğal olarak değişiyor. Müşterilerini daha otogarın girişinde kapan çığırtkanlar, bazı vatandaşların kargolarını ücretsiz göndererek müşteri kazanmayı da ihmal etmiyorlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yaren yaren - 10 yıl önce
beleş mezara girersiniz