Saray’dan Çarşı’ya destek

Saray Doğayı Koruma Derneği yaptığı yazılı açıklama ile Gezi direnişine kendi renkleri ile katılan Çarşı Grubu’na yapılan haksız suçlamalara karşı yanlarında olduklarını bildirdi

Saray’dan Çarşı’ya destek
16 Eylül 2014 Salı 07:42

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya Gezi eylemlerine katıldığı gerekçesiyle "Darbeye teşebbüs" suçlamasıyla hazırlanan iddianameye Saray Doğayı Koruma Derneği’nden sert tepki geldi.

ÇARŞI DARBE SUÇLAMASIYLA YARGILANIYOR
Dernek tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;
İstanbul’un yeşil kalan alanları, dünya sıralamasında en sonlarda olmak ile birlikte; İstanbul genelinde yeşil alan oranı %1 gibi utanç duyulacak bir rakamdır. Bu sebepten dolayı, sermayeden başka bir şeyi gözü görmeyenler, yeşil alanlarımızı yok edip, yerine beton binalar, gökdelenler yapmak isteyen bir anlayışa karşı başlayan‘Taksim Gezi Parkı Eylemleri’ sonucunda; Taksim’in göbeğinde yeşile dair kalmış tek alan olan ‘Gezi Parkı’nda, yüzlerce yıllık ağaçların kesilmemesi konusundaki mücadelemizi kazandık. Bu mücadele içerisinde bizlere destek olan birçok gruptan biri olan ÇARŞI grubunun yargılama süreci devam etmektedir. Haklarında ‘’darbe’’ suçlaması ile müebbet hapis cezası istenilerek, dava açılmıştır.

ÇARŞI’YI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Bu mücadele içerisinde bizi, doğamızı, ağaçlarımızı savunur iken yalnız bırakmayan ve bu mücadelenin sonuna kadar destek olan Çarşı grubunu biz de yalnız bırakmayacağımızı, basın açıklamamız ile Saray Doğa Koruma Derneği üyelerine ve halkımıza ilan ediyoruz.

Unutmamak gerekir ki birlikten kuvvet doğar. Tıpkı Halkımızın bizi yalnız bırakmayıp; Saray Güngörmez Mahallesi’ne yapılması planlanan ‘Kuvarsit Ocağı’na karşı birlik olup püskürttüğümüz gibi, ÇARŞI Grubu’nun da, Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmemesi için bu püskürtmeye destek olduğunu biliyoruz.
Gönlünde Doğa Sevgisi olan herkesin yanında olduğumuzu her koşul altında kabul etmekteyiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.