Savaşta en ön safta öğretmenler var

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Dünyanın en büyük savaşı cehalete karşı verilen savaştır. Bu savaşın en ön saftaki neferleri fedakar öğretmenlerimizdir” dedi

Savaşta en ön safta öğretmenler var
24 Kasım 2014 Pazartesi 08:25

Büyük önder Mustafa Kemal’in “Gelecekteki kurtuluşumuzun saygıdeğer öncüleri” olarak gördüğü öğretmenlerin bugün hem ciddi maddi imkansızlıklar içinde, hem de çalışma şartlarının baskısı altında olduğunu vurgulayan Tekirdağ CHP Milletvekili Faik Öztrak, “Yeni nesli yetiştirecek öğretmenlerimizin gerek gelir gerekse çalışma şartlarının gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarının seviyesine getirilmesi eğitim sistemimizin geleceği açısından hayatidir. Görev başındaki öğretmenlerimiz bu haldeyken, Türkiye’nin bir başka kanayan yarası da atanamayan öğretmenlerdir. Sayıları yüz binlerle ifade edilen atanamayan öğretmenlerimiz görmezden gelinmekte, yok sayılmaktadır. Bu anlamlı gün belki en çok da onların gönüllerindeki yarayı dağlamaktadır” açıklamalarında bulunduktan sonra şunları söyledi:

EĞİTİM SİSTEMİ YENİLENMELİ

”Öğretmenlerimizin ve eğitim sistemimizin türlü sıkıntılar içinde olduğu bu dönemde, hükümetin eğitimle ilgili temel çerçevesini giyim kuşam, din dersleri ve din eğitiminin üstüne çıkaramaması, eğitimden Atatürk’ü ve onun devrimlerini silme çabaları Türkiye’nin aydınlık geleceğinin önünde büyük bir engel olarak durmaktadır. Ülkemizin geleceği olan gençlerin hem gelişmiş ülkelerdeki emsallerinin refah seviyesini yakalamaları hem de ülkemizin ihtiyacı olan yüksek katma değerli ürün üretimine katkı sağlamaları için bu hedeflere yönelik bir eğitim sisteminin oluşturulması vazgeçilemez ve ertelenemez bir ihtiyaçtır.

ÇALIŞMALARI TAKDİRE ŞAYAN

Türkiye’nin ülkelerin eğitim kalitesini ve öğrencilerin başarısını ölçen sınavlarda aldığı sonuçlar, sadece okul binası yapmanın okul yapmak anlamına gelmediği, sadece üniversite binası yapmanın akademik gelişime ve üretime katkı sağlamadığını açıkça göstermektedir.  Eğitim sistemimizin içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen öğretmenlerimizin görevlerini fedakarca ve kararlılıkla sürdürmeleri ise takdire şayandır.

 ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ’ın ve ülkemizin dört bir köşesinde özveriyle görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.