Sevgimizi paylaşıyoruz ​

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar tarafından gerçekleştirilen “Sevgimizi Paylaşıyoruz” projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk stant eski Belediye Meydanında açıldı ve öğrenciler lösemi hakkında bilgilendirici sunumlar yaparak lösemili öğrencilerin ve ailelerinin yapmış olduğu el ürünlerini stantlarda satışa sundu

Sevgimizi paylaşıyoruz ​
06 Kasım 2018 Salı 15:12

DİKKAT ÇEKMEK, MORAL OLMAK İSTEDİK
1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı Yıldızkent Ortaokulu Okul Müdürü Levent Akın gerçekleştirdi. Akın, katılımlarından dolayı protokol ve davetlilere teşekkür etti ve “Yıldızkent Ortaokulu olarak 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla yapmış olduğumuz ‘Sevgimizi Paylaşıyoruz’ projesi ile lösemili çocuklarımıza dikkat çekmek, moral olmak, kendilerini yalnız hissettirmemek istedik.” dedi.

ÖNEMLİ OLAN, FARK OLUŞTURAN, ÖĞRETMEN OLMAKTIR
Proje hakkında bilgi veren Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar ise “Öncelikle bu projeyi bu çalışmayı yapma amacım üniversitedeki değerli bir hocamın ‘Herkes öğretmenlik yapar ancak önemli olan, fark oluşturan, öğretmen olmaktır’ ve ‘Meyve verme derdinde olmayan tek ağaç odundur’ sözleridir. Okulun, öğretmenin asıl amacı sadece bilgi kutuları yetiştirmek değil aksine öncelikli amaç çocuğu eğitmektir. Toplumsal olaylara karşı duyarlı olan, kendinde sorumluluk hisseden, bana ne lazım demeyen, aksine hayata, insanlara nasıl bir faydam dokunur diye dert edinen, dünyaya iyilik gözüyle sevgiyle umutla bakan nesiller yetiştirme gerekliliğidir.” dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİNİN KAZANDIRILMASI
Projedeki amaçlarını da ifade eden Saçar “Yine eğitimde ‘Değerler Eğitimi’ dediğimiz ve öğrencilere kazandırılması istenen değerlerimiz vardır. ‘İyilik, yardımseverlik ve işbirliği, empati kurma, girişimcilik, güven ve özgüven’ değerlerini öğrencilerimize yaparak, yaşayarak öğretmenin en doğru yol olacağını düşündüğüm için bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdim. Öğrencilerimizin ve toplumumuzun lösemi hastalığı ve LÖSEV konusunda dikkatini, bilgisini, farkındalık düzeyini artırmak, lösemili kardeşlerimize ufacık da olsa umut olmak, onlara maddi bağışlarımızla, maske etkinliğimizle, yazacağımız şiirler, çizeceğimiz resimler ve çekeceğimiz videolar ile yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına bu çalışmayı ilçemizde ve ilçemiz okullarımızda yapmaya karar verdim.” dedi. Saçar konuşmasını teşekkür ederek ve “Dünyaya ve insanlara sevgiyle ve iyilikle bakan, kendini sorumlu hisseden, toplumun sorunlarıyla dertlenen insanlar olmamız ve yetiştirmemiz dileğiyle.” diyerek tamamladı.

İNANMAK BAŞARMANIN YARISIDIR
Ardından lösemi hastalığını yenen öğrencinin velisi Ayşe Akyüz bir konuşma gerçekleştirdi. Aynı zamanda LÖSEV Kapaklı temsilcisi olan Akyüz, LÖSEV’in 8 Kasım 1998 yılında kurulduğunu ve Türkiye’deki lösemili çocuklara ücretsiz tedavi, eğitim, maddi manevi, sosyal destek sağlayan bir vakıf olduğunu ifade etti. Lösemi ile kızı 5 yaşında iken tanıştıklarını ifade eden Akyüz “Kızım 1 yıl ağır kemoterapi ve ilaç tedavisinden sonra çok şükür sağlığına kavuştu. Kızım şuan 15 yaşında Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi. O süreç çok zor. İnanmak başarmanın yarısıdır dedik çok şükür biz başardık. İnşallah bu hastalıkla mücadele eden tüm çocuklarımız da başarır.” dedi.

ENFEKSİYON KAPMAMAK İÇİN MASKE TAKIYORLAR
Lösemili hastaların taktığı maskeye de değinen Akyüz “ Lösemili ve kanserli hastalar maskeyi dışarıdan mikrop, enfeksiyon kapmamak için takıyorlar. Toplumda, bulaşıcı hastalık taşıyormuş gibi muamele yapılıyor. Bu çocukları ve aileleri üzüyor. Bu konuda farkında olup, duyarlı olabiliriz.” dedi.

HERKES 1 DAKİKA MASKE TAKTI
Akyüz’ün konuşmasının ardından lösemi hastalarını daha iyi anlamak için, toplumsal farkındalık oluşturmak için 1 dakikalık maske takma etkinliği düzenlendi. Tüm protokol, davetliler ve öğrenciler hastalığa dikkat çekmek için maske taktı.

MEME KANSERİNE YAKALANDIM
Ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma gerçekleştirdi. Mandalı, kendisinin ve yeğeninin de kansere yakalandığını ifade ederek “Yeğenim lise öğrencisi iken kan kanserine yakalandı ve aramızdan ayrıldı. Ben de 8 Mart 2007 tarihinde erkeklerde milyonda bir görülen meme kanserine yakalandım. Ameliyat oldum ve tedavi süreci başladı. Hastalıktan başarılı bir şekilde kurtuldum.” dedi.
LÖSEV konusunda çok duyarlı olduğunu ifade eden Başkan Mandalı, hastalığın önlenmesinde erken tanıya dikkat çekti ve tüm hastalara acil şifalar diledi.

Başkan Mandalı’nın konuşması sonrasında stant açılışı gerçekleştirildi. Protokol ve davetliler lösemili öğrencilerin ve ailelerinin yapmış olduğu el ürünleri satın alarak LÖSEV’e destek oldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.