Sıcak asfalt çalışmaları başlıyor

Yaz aylarının geldiği ilk günden bu yana yol, alt yapı ve kaldırım çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Belediyesi yarından itibaren sıcak asfalt çalışmalarına başlıyor.

Sıcak asfalt çalışmaları başlıyor
15 Ağustos 2007 Çarşamba 08:33

İSFALT'TAN 9.000 TON HİBE ASFALT GELİYOR

Yarından itibaren sıcak asfalt çalışmalarının başlayacağını belirten Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, "Yaz aylarının gelmesi ile birlikte yoğunlaştırdığımız çalışmalarımız yarından itibaren sıcak asfalt çalışmaları olarak sürdüreceğiz. Yarından itibaren İSFALT'TAN 9.000 ton alarak asfalt çalışmaları yapacağız. Her sene yaz aylarında yaptığımız sıcak asfaltlama çalışmaları ile hemen hemen sıcak asfaltsız yer kalmadı. Yarın başlayacak olan sıcak asfalt çalışmalarından sonra bir çok yer cadde ve sokak da asfaltlanarak tamamlanacak" dedi.

İstanbul Büyükşehir belediyesi'nden alacakları 9 bin ton hibe asfaltı ilçenin muhtelif yerlerine sereceklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Keml Gümüş, şunları söyledi:

45.000 METRE KARE ALAN ASFALTLANACAK

"Yarın İSFALT'tan tek etapta alacağımız 9.000 ton sıcak asfalt ile sıcak asfalt çalışmalarının startını vereceğiz. Bu asfaltı yine geçen yıllarda olduğu gibi hibe olarak alıyoruz, sadece serilmesinde kullanılacak işçilik maliyeti bize ait olacak. Hibe olarak alacağımız bu asfalt ile toplam 45.000 metre kare alana asfalt serilmiş olacak.

9.000 ton asfalt ile Devlet Hastanesi'nin civarındaki birkaç sokak ile Namık Kemal Bulvarı da asfaltanarak, Mezbaha Kavşağı'nda yaptığımız çift şerit yol ile devam edecek. Mezbaha Kavşağı olarak bilinen yollarda ise alt yapı ve kaldırım ile refüj çalışmaları tamamlanmak üzere.

İNAN SOKAK CADDE HALİNE GETİRİLECEK

Şuanda Çerkezköy şehir içerisinde en büyük sıkıntı olarak Atatürk Caddesi'ni Öztrak Caddesine bağlayan sokak olan İnan Sokak bulunmakta. Bilindiği üzere bu yol eskiden yapılmış bir yol ve yerler kilit parke taş ile döşenmiş durumda. Ancak bu yol artık eskisi gibi değil ve çok yoğun bir şekilde kullanılmakta. Özellikle araç trafiği bu yolda geçmiş yıllara göre çok fazla artmış durumda. Bu yüzden de yol bu yoğun trafiği kaldıramıyor ve yolda kullanıma paralel olarak çökmeler, eskimeler meydana geliyor.

Bu yol, bir kaç ay önce eskimeye, kullanımda sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Ancak bu yol üzerinde süren bir kaç inşaat vardı. Ayrıca doğalgaz çalışmalarının da bitmesini bekledik. Şimdi o inşaatlar sona erdi, doğalgaz çalışmaları da tamamlandı. Yolu bir kaç ay önce yapacaktık fakat inşaat ve doğalgaz çalışmalarında tekrar bozulacağı için mecburen bekledik. Yarından itibaren başlayacağımız çalışmalara bu yolu da ekledik. Bu yolu cadde haline getireceğiz.

PARKE TAŞLAR ÇIKARTILARAK BAŞKA YERDE KULLANILACAK YOL ASFALT OLACAK

Bu yollardaki parke taşları sökeceğiz ve buradan çıkan taşları başka yerde kullanacağız. Yolu ise sıcak asfalt ile kaplayarak bugünün trafiğini kaldırabilecek, ihtiyaca cevap verebilecek hale getireceğiz. Dolayısı ile kullanımdan dolayı yolda çökme ve eskime olmayacak. Ancak kilit parke taş döşeseydik yol tekrar aynı hali alırdı. O yüzden parke taşları sökerek, trafiği daha az olan bir cadde veya sokakta kullanacağız, o yolda sıcak asfalt ile kaplanacak.

PARK ÇALIŞMALARI DA TAM GAZ SÜRÜYOR

Yarından itibaren başlayacak olan sıcak asfalt çalışmalarımızın haricinde aynı zamanda park çalışmalarımızda sürüyor. Geçtiğimiz yıl yaz sonunda park sayısı 14'tü. Bu yıl yeni eklenenler ile birlikte bu sayı 21'e çıktı. Projelerimiz geçtiğimiz yılki sayıyı ikiye katlamak ve park sayısını 30'a çıkartmak. Şuanda Fevzipaşa Mahallesi Fevzipaşa Caddesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi Bedirli sokak, İstasyon Mahallesi Gabralı İlköğretim Okulu karşısı, İstasyon Mahallesi Facı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi karşısı, Cengiz Topel Caddesi ve yine İstasyon Mahallesi Doğuş Yapı Kooperatifi'nin orada park yapımı çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca Cengiz Topel Caddesi'nde yapılan parkın yolları da yapılmakta. Hedef 30 parka ulaşmak. Ancak vatandaşlarımızdan isteğimiz bu parklara sahip çıkmaları" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.