Sıcaklar pazarı da vurdu

Küresel ısınma ve aşırı sıcaklar hayatı olumsuz yönde etklemeye devam ederken, aşırı sıcaklardan Çerkezöy Halk Pazarı da nasibini aldı ve yaz sezonunun snuna gelinmesine rağmen Halk Pazarı en sakin günlerini yaşıyor.

Sıcaklar pazarı da vurdu
25 Ağustos 2007 Cumartesi 08:34

İŞLER OLDUKÇA DURDU

Yaklaşan kış mevsimi öncesi sezon sonuna yavaş yavaş girildiğini ve işlerde düşüş gözlemlenmeye başlandığını belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz "Ağustos ayının sonlarına gelmeye başladığımız şu günler, giyim sezonunun da sonları olduğu için yavaş yavaş işlerimiz de düşüş gözlenmeye başlandı. İnsanlar artık kış aylarının yaklaşması nedeniyle giyim eşyası almamaya özen gösteriyor. Tezgahlarda da halen daha yazlık elbiseler yer alıyor. Bu yüzden bazı sektörler de sezon sonu nedeniyle işlerde düşüş yaşanmaya başladı" dedi.

KIŞLIKLARIN GELMESİNE DAHA ZAMAN VAR

Kışlık elbiselerin gelmesine ve tezgahlarda yer almasına daha zaman olduğunu belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, "Şuan halen daha yaz dönemindeyiz. Bu yüzden ne fabrikalar kışlık üretmeye başladı, ne de geçtiğimiz sezonun kışlıkları tekrar piyasaya sürüldü. Zaten insanlar bir önceki dönemin kıyafetlerini giymemeye özem gösteriyor ve yeni sezonu bekliyor.

O yüzden biraz daha bekleyeceğiz ve işler muhtemelen bir süre daha bu şekilde düşük gidecek. Bundan yaklaşık 1 ay öncesine kadar işlerimiz gayet yolundaydı. Ama Ağustos sonlarına yaklaşılmasıyla birlikte işlerde gözle görülür düşüş fark edilmeye başladı.

SICAK AYRI BİR DERT

Pazarımızda bazı sektörlerde sezon sonunun yaşanması nedeniyle düşüş yaşanmakta. Ancak şuan diğer bölümlerde de sıkıntı var. Bize göre bunun nedeni de hava sıcaklıklarının çok yüksek olması. İnsanlar sıcaktan bunaldıkları için evlerinden dışarı çıkmıyorlar. Sadece akşam üzeri biraz hareketlilik oluyor, onda da zaman kısıtlı olduğu için bu hareketlilik çok fazla uzun sürmüyor. Yani küresel ısınmadan pazar esnafı olarak biz de payımızı aldık.

Bütün gün pazardaki pazarcı esnafı da sıcağın sıkıntısını çekiyor, bir de satışlar düşük olunca pazar esnafının sıkıntısı daha da artıyor. Artık yeni sezonu ve havaların biraz daha düzelmesini ve en azından bunaltıcı olmayacak kadar sıcaklıkların normal seviyelere gelmesini bekleyeceğiz. Dayanma gücümüz çok fazla değil ancak yine de beklemekten başka yapacak bir şey yok. Pazar yerimizdeki kalite, güven ve saygıyı elden bırakmadan tüm ağır şartlarda hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.