‘Sıfır Atık’ uygulaması Kapaklı Belediyesi’nde hayata geçti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesi kapsamında 2018-2023 dönemini içeren Sıfır Atık Yönetimi Eylem Planı çerçevesinde Kapaklı Belediye hizmet binalarında Sıfır Atık uygulamaları hayata geçirildi.

‘Sıfır Atık’ uygulaması Kapaklı Belediyesi’nde hayata geçti
26 Mart 2018 Pazartesi 13:12

ATIKLAR FİRMALARA TESLİM EDİLİYOR
Belediye hizmet binası katlarında oluşan kağıt, plastik, cam, metal gibi atıklar, elektronik atıklar, atık piller ve benzeri geri kazanımı mümkün olan ve ayrı toplanması gereken atıklar katlara yerleştirilen toplama ekipmanları ile toplanıyor ve lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor.
PROJENİN AMACI ATIKLARI AZALTMAK
Oluşan yemek atıkları ise ayrı toplanarak dışarıdaki dostlarımıza, müşahede alanında bakılan sokak hayvanlarına gönderiliyor. Sıfır Atık projesinin amacı, atık azaltımı uygulamaları ile en az atık üretimini sağlamak, bilgilendirme çalışmaları ile farkındalık yaratmak ve oluşan atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde geri dönüşümünü ve geri kazanımını sağlamaktır.
ÇÖPLER GERİ KAZANDIRILABİLİYOR
Doğal kaynakların israf edilmemesi gerektiğini dile getiren Başkan Mandalı, “Başlatılan proje gerçekten çok önemli bir proje. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın teşvik vermesi bu işin başarılı olacağını da gösteriyor. Çöp diye görülen atıklar, aslında bir değer olarak tekrar geri kazandırılmış oluyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha hassas olacağına inanıyorum” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.