Sirkeci-Halkalı Marmaray’ı bekliyor

Çerkezköy – Halkalı hattına konulan yeni tren seferinin tanıtımı amacıyla düzenlenen gezide vatandaşların merakla beklediği “Trenler ne zaman Sirkeci’ye gidecek ve Yüksek Hızlı Tren ne zaman başlıyacak?” soruları, 1. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda cevap buldu.

Sirkeci-Halkalı Marmaray’ı bekliyor
16 Kasım 2016 Çarşamba 11:12

Tanıtım gezisi kapsamında Halkalı’ya giden kafile, buradan otobüsle Kazlıçeşmeye gitti. Kazlıçeşme’den Marmaray ile Anadolu yakasına geçen kafile TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan tarafından TCDD Fenerbahçe Sosyal tesislerinde ağırlandı.
 
FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Sosyal tesislerde düzenlenen yemekte konuşan Çerkezköy Kaymakamı  Metin Kubilay Halkalı’daki istasyona yolcuların mağdur olunmaması için otopark yapılması gerektiğini ifade ederek “Bu tanıtım gezisine olanak verdikleri ve bizi burada ağırladıkları için 1.Bölge Müdürümüz Nihat Aslan’a teşekkür ediyorum. 25 Temmuz’da başlayan ve 31 Ekim’de ek sefer eklenen tren seferlerinin kamuoyuna, Çerkezköy’e ve ilgili herkese tanıtılmasını sağlamak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz.  Bu amaçla Sayın Milletvekilimiz, STK’larımız, muhtarlarımız, basın mensubu arkadaşlarımızla beraber bu programımızı gerçekleştiriyoruz. Başından beri gerek milletvekillerimiz, Bölge Müdürü ve çalışanları ve basın mensupları hep yanımızda oldular. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
TREN UZUN KÖPRÜYE GİDEBİLİR
Kubilay konuşmasının devamında, “Bundan sonraki süreç tren seferlerine sahip çıkıp seferleri geliştirmek daha da ileri götürmeyi hedefliyoruz ve çaba göstermeye devam edeceğiz. Organize sanayi bölgesinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman talebinin karşılanması için sabah saat 06.30’da başlayan seferler ile personel saat 8.00-8.30 gibi işbaşı yapabilecek. Bunu duyurusunu yapıyoruz. Bastırılan afişler, billboardlarla ve basın aracılığıyla bu tren seferlerini duyuruyoruz. Kurumlarımız ve muhtarlarımız aracılığıyla bu seferleri her vatandaşımıza duyurmanın gayreti içerisindeyiz. Sabah saat 8.00 - 8.30 gibi gelen tren akşam 19.00’a kadar garda bekliyor. Bu arada geçen bekleme süresinde tren Uzunköprü’ye kadar gidip gelebilir böyle bir ihtiyaç söz konusu. Bu bekleme süresini böyle değerlendirebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

KAYMAKAM BEYİN ISRARI
TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan da, başlayan tren seferlerinin Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın ısrarı sonucu olduğu belirterek, vatandaşların bu seferlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Halil Aslan, “Çerkezköy Kaymakam’ı Metin Kubilay’ın ısrarı ve destekleri ile bu treni sefere koyduk. Bu treni sefere koymakla olmuyor bazı işler, trene sahip çıkmamız lazım. Amacımız tren seferlerinin sürekliliğini sağlamak. 2017 sonuna kadar sinyalizasyon tamamlanacak o zaman Halkalı-Çerkezköy arası yol 30-40 dakika arası kısalacak. Uzun yıllar yapılamayan bu hatta, şuan sinyalizasyon sistemi yok. Trenin kalıcı olması için desteğe ihtiyacımız var.” dedi.

DOĞAN TEKİRDAĞ’A SEFER İSTEDİ
Yemek programının son konuşmasını AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan yaptı. Bir öneride bulunan Doğan “Tekirdağ’a tren seferlerinin getirilmesi için çalışma yapabiliriz, yerel yönetimler bu konuda hertürlü desteği verirler.” dedi.
GEZİNİN SON DURAĞI HAYDARPAŞA
Sosyal tesislerin ardından Çerkezköy heyeti Haydarpaşa’da bulunan 1. Bölge Müdürlüğü’ne gitti. Bölge Müdürlüğü’nde Cumhuriyet öncesinden bugüne kadar Demiryolları ağı hakkında bir similasyonla bilgi verildi. TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz yaptığı bilgilendirmede, Osmanlıdan günümüze Demiryolları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
 
YÜKSEK HIZLI TREN KANAL İSTANBUL’U BEKLİYOR
TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda Edirne’den başlayıp Marmaray’a bağlanacak olan Yüksek Hızlı Trenle ilgili bilgi veren 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan, Yüksek Hızlı Tren ile ilgili projelerin hazır olduğunu fakat  Kanal İstanbul projesinin tam olarak yerinin netleşmesiyle birlikte start almaması için bir neden olmadığını belirtti.
Ekim ayında Edirne Deveci Han Kültür Merkezi’nde düzenlenen, kurum ve kuruluşların müdürlerinin katıldığı bir toplantıda da Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD yetkilileri Edirne İl Koordinasyon Kurulu’nda hızlı trenle ilgili bir sunum yapmıştı. Edirne’de yapılan sunumda da Edirne- İstanbul arasındaki 230 kilometrelik hızlı tren hattının 2017 programına alındığı ve 4 yıl içerisinde bitirilerek 2020 yılında hizmete açılacağı belirtilmişti. Edirne – İstanbul arasındaki yapılması düşünülen hızlı tren hattının 2017 yılı yatırım bütçesine alındığını ifade edilmişti. 230 km’lik hızlı tren hattının Çerkezköy- Edirne arasındaki bölümün İPA programı çerçevesinde yapılacağı, Çerkezköy-Halkalı arasındaki bölümün ise Kanal İstanbul Projesi nedeniyle öz kaynaklardan yapılacağı, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından ise hızlı tren hattının 4 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtilmişti.

SİRKECİYE NE ZAMAN GİDECEK
Vatandaşların merakla beklediği Çerkezköy’den Sirkeci’ye ne zaman gideceğiz sorusununda cevap bulduğu toplantıda TCDD 1. Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz şu an çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Halkalı’dan sonra Marmaray yolu devam ediyor. 2018 yılı itibariyle çok büyük bir aksilik olmazsa Marmaray Halkalı’ya ulaşmış olacak, şu an sizinde geldiğiniz Kazlıçeşmede. Hat bittiğinde siz Halkalı’dan Marmaray’a binerek Sirkeciye hızlı bir şekilde ulaşacaksınız, dileyen vatandaşlarımızda yine Marmaray ile Anadolu yakasına devam edip Gebze’ye gidebilecekler.’ dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.