Siyaseti bırakmayacağım

Kızılpınar Belediyesi eski Başkanı ve BBP'den 30 Mart Seçimleri'nde Belediye Başkan Adayı olan Faruk Korkmaz, son günlerde hakkında çıkan dedikodulara cevap verdi. Erzurumlular Derneği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Korkmaz, siyaseti bırakmayacağını belirterek, "’Faruk Korkmaz Büyük Birlik Partisini ve Alperenleri sattı’ diyorlar. Kim kimi satmış ise şerefsizdir. Bizim dinimizde ve inancımızda ihanet olmaz. Ben satmış olsaydım, Ak Partiden ayrılmazdım. Rant peşinde olsaydım şuan Belediye Başkan Yardımcısıydım ve yerimde hazırdı" dedi

Siyaseti bırakmayacağım
15 Nisan 2014 Salı 08:01

Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) Belediye Başkan Adayı olan Kızılpınar Belediye eski Başkanı Faruk Korkmaz Erzurumlular Derneği'nde bir basın açıklaması yaparak, hakkında çıkan söylentilere cevap verdi.
ERZURUMLULAR DERNEĞİ'NDE AÇIKLAMA YAPTI
Seçim startı verdiği Erzurumlular Derneği'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Faruk Korkmaz, "30 Mart yerel seçimlerine Erzurumlular Derneği’nde start vermiştik. Bugün dernek başkanımıza ve üyelere teşekkür amaçlı bir açıklama yapmak istedik. Dernek başkanımıza,Erzurumlu hemşerilerimize bütün halkımıza göstermiş oldukları teveccühten ötürü teşekkür ederim. Seçimler gelip geçicidir, önemli olan insanlıktır. Vatandaşımıza güvenerek biz bu yola çıktık. Ak Parti’den ayrılıp Büyük Birlik Partisi’nden siyasete devam ettik. Bu yola çıkarken de kararımızı tek başımıza almadık. Sonuç olarak seçim bitti. Oy verenden de vermeyenden de Allah razı olsun. Söz verip de sözünün arkasında durmayan bazı vatandaşlarımız bizi üzmüşlerdir. Kendi düşüncelerinden dolayı belki haklıdırlar. Beni sadece o konu üzmüştür”."diye konuştu.
MAL VARLIĞIM SIFIRLANDI
Kamuoyunda cezaevine girdiği, kalp krizi geçirdiğinin dedikodularının çıkartıldığını söyleyen Faruk Korkmaz, "Bazı kişiler ortaya dedikodular atıyorlar. Ben işimin de gücümdeyim. Artık bizim peşimizden düşsünler. İftara attılar ki Allah’a şükür olsun kaşın üzerinde kara var diyemediler. Biz şükürler olsun silahlı kuvvetlerden geldik. Güzel ahlak aldık ve iyi bir aileden geliyoruz. Hiçbir zaman boğazımızdan haram geçmedi. On yıldır belediye başkanlığı yapanların mal varlıklarını araştırıp yan yana getirsinler. Bu gibi konuşanlar biraz kendilerine baksınlar. Ben mal varlığımı onlara açıklayım. Belediye başkanı olmadan önce mal varlığım daha fazlaydı. Siyaset benim mal varlığımı sıfırladı. Türkiye’nin savcısı, yargısı, istihbaratı çok iyi çalışıyor. Gitsinler evlerinde otursunlar, bizle uğraşmasınlar. Şimdiye kadar öyle bir şey olsaydı, burada olamazdık. Kaç tane müfettiş bizi denetledi" dedi.
SİYASETİ BIRAKMAYACAĞIM
Siyaseti bırakmayacağını kaydeden Faruk Korkmaz, "Siyaseti bırakmayacağız. Ama bu konular bizi üzüyor. ‘Faruk Korkmaz Büyük Birlik Partisi’ni ve Alperenleri sattı’ diyorlar. Kim kimi satmış ise şerefsizdir. Bizim dinimizde ve inancımızda ihanet olmaz. Ben satmış olsaydım, Ak Partiden ayrılmazdım. Rant peşinde olsaydım şu an Belediye Başkan yardımcısıydım ve yerimde hazırdı. Biz attan inip eşeğe binmezdik sözünün arkasında durduk. Hemşerilerimiz bu yola sürüklediler. Onların hür iradelerine ipotek koyamam" ifadelerini kullandı.
ALLAH ONLARA BİN KATINI VERSİN”
Erzurumluların kendisini desteklemediğini söyleyen Faruk Korkmaz, "Bu seçimlerde oy kullanan hemşerilerimizin takdirine bırakıyorum. Biz bu yola çıkarken bu dernek tıklım tıklım  doluydu. Ordu halinde İlçe Teşkilatı’na yürümüştük. Son iki güne kadar hemşerilerimiz ve halkımız arkamızdaydı. İki günde ne olduğunu bilmiyorum. Hesap sorma yetkim yok ve herkese saygı duyuyorum. Tutuklansam o arkadaşın cebine ne girecek. Biz yeni Belediye Başkanı ve yeni yönetici değiliz. Buna rağmen bu insanlar bizden ne istiyorlar. Kim benim hakkımda düşünüyorsa Allah ona bin katını versin. Siyaset uzun süreçli bir maratondur" dedi.
AK PARTİ SEÇİMİ KENDİ KAYBETTİ
Gazetecilerin, "Seçimlerde Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Yel, Ali Ertem'den daha fazla oy aldı. AK Partililer Çerkezköy'deki oyu böldüğünüzü söylüyorlar" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Korkmaz, "Ben AK Parti'nin oyunu bölmedim. Büyük Birlik Partisi'nin taban oyu 3 bin 500’dür. Ben Büyük Birlik Partisi'nin taban oyunu bile alamadım. Kendilerine dönüp baksınlar. Ben oylarını bölmedim. Ak Parti'den bize bir oy gelmemiştir. AK Parti'nin kazanamayacağı zaten belliydi. Kendi listelerini CHP’lilerden yana kullandılar. Listenin ilk onu hepsi MHP ve CHP kökeninden gelmişlerdi. Remzi Garip oy getirmedi ve tamamen oy kaybettirdi. Remzi Garip'in kendisi bile oyunu CHP’ye kullanmıştır. Bu kadar Bakan getirmelerine rağmen, baskılara rağmen, cemaatler için program düzenlemelerine rağmen AK Parti seçimi kazanamamıştır. Bu partide esas AK Partilileri küstürdüler. Bizim oylarımızın çoğu Ak Parti'ye gitti. En azından 15 bin oy bekliyordum.
Kendi kendimizi kandırmayalım. AK Parti kendi yaptığı listeye bir baksın. Ben on yıllık süre zarfında yaptığım hizmetlerden ötürü vicdanen rahatım. Siyaset uzun maratondur. Büyük Birlik Partisi'nden siyaset yapmaya devam edeceğiz. Seçimlerin Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’e hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni Başkan Vahap Akay'a da görevinde başarılar diliyorum. Kendisi Çerkezköy'e güzel hizmetler yapacaktır. Beş sene çabuk geçiyor. Önemli olan kaybettikten sonra ne yaptım diyebilmektir" şeklinde konuştu.
Kızılpınar’a çok yapmak istediği halde yapamadığı hizmeti piknik ve mesire alanı olarak sıralayan Korkmaz, "Parklarımızı elden geçirmek istedik. Kızılpınar’da piknik ve mesire alanlarında güzel projelerimiz vardı. Resmi daireleri, bankaları, emniyetin gelmesini çok isterdim. Bunları düşünüp de yapamadığım oldu. Nasip değilmiş ve zaman çok çabuk geçiyor" dedi.
ÖMER ABİMİN ELİNİ ÖPTÜM
Seçim sürecinde kahvehane toplantılarda Ömer Kılınç ile polemiğe girdikten sonra elini öperek barıştığını kaydeden Korkmaz, "Siyaset bittikten sonra her şey normale döner. Belediye Başkanı Vahap Akay'ı ziyaret ettiğimde Ömer Abim ile karşılaştım. Kendisi ile helalleşip elini öptüm. Büyüklerimizin elini öpmek önemlidir. Ömer Kılınç Abimiz alınmış ya da fazla dolduruşa getirmişler ki bize sitem etti. Bizde kendisine gerekli açıklamamızı yaptık. Ömer Kılınç ile  nasıl olursak Ali Ertem ile de aynı olacağız. Biz siyasetin gereği yanlışları söyledik. Sonuçta hepimiz yüz yüze bakacağız. Bana atılan iftiralar gerçekten çok kötü. Çirkin siyaset yapanları da kınıyorum. Ayrıca şunu belirtmek isterim. Seçim öncesi Ömer Kılınç abimle aramızda yaşanan tartışmalarda Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turan Demircan’ın bir dahli yok. Tamamen benimle Ömer Abim arasında geçen bir olay. " diye konuştu.
BAŞKANIMIZIN ARKASINDA OLDUK
Programda kısa bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Kerim Akın ise, "Seçimlerde hemşerilerimizin vermiş olduğu karara saygı duymak zorundayız. Seçimlerde oy veren ve vermeyenden de Allah razı olsun. Faruk Korkmaz'ı bu yola biz çıkardık ve desteğimizi de sonuna kadar verdik. Yaptığı bütün çalışmalarda elimizden geleni yaptık. Burada sizi suçlamak kimsenin haddi değildir. Ak Parti’ye seçimi Ali Ertem kaybettirmiştir" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eski secimler - 10 yıl önce
yorum yok.