Soma, yaşadığımız en büyük işçi katliamıdır!

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Soma faciasının yıl dönümü dolayısıyla Çarşamba günü İlçe Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy'e gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Şerafetdin Terzi de katıldı

Soma, yaşadığımız en büyük işçi katliamıdır!
14 Mayıs 2015 Perşembe 16:15

 BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı Çarşamba günü saat 13.30'da İlçe binasında Soma faciasının yıldönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Sekreteri Hüseyin Ülger, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Şerafetdin Terzi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve bir çok partili katıldı.

FACİAYI YARATAN KOŞULLAR DEĞİŞTİ Mİ?

CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Kıran tarafından okunan basın açıklamasında "13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da vardiya değişimi esnasında meydana gelen kazada ilk önce 787 kişi yer altında kaldı. 17 Mayıs 214 tarihinde son bulan çalışmalar sonucunda 301 madencimiz can verdi. Sağ kalan 2381 madenci ise işsiz kaldı. Faciayı yaratan koşullar değişti mi? Aynı şeyin hatta daha kötüsünün şu an Soma2da ya da Türkiye'nin herhangi bir başka madeninde yaşanması mümkün mü? Daha fazla kazanma hırsı ile devam edildiği müddetçe elbette daha mümkün.

YASA ÖNERİSİ AKP OYLARI İLE RET EDİLDİ

2013 yılında yurdun değişik yerinde çalışan madenciler çalışma koşıllarını protesto etti. Ne kadar acıdır ki, 13 Mayıs 2014 tarihinden sadece 20 gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisine CHP'li vekillerimizin, madencilerin protestolara neden olan madenlerin araştırılmasını isteyen yasa önerisi AKP oyları ile ret edildi. Bizler maden davalarında sanıklar için alınan güvenlik önlemlerinin artık maden ocaklarında da alınmasını istiyoruz. Bizler bu kazaları 'Bu işin fıtratında var diyen, 1800 yıllarda olan maden kazalarını bu kaza ile kıyaslayan zihniyetin hesap vermesini istiyoruz'

TEK BİR TANE KAMU GÖREVLİSİ YARGILANMAMIŞTIR

Ne acıdır ki 301 madencimizin katledildiği bu faciada tek bir tane kamu görevlisi yargılanmamıştır. 1 madenci öldü demek kolaydır. Kendinizi madenci ailelerin yerine koyup hadi bir de babamı, oğlumu eşimi kaybettim deyin. 301 sönen ocak, 465 yetim çocuk, 232 tane hayat arkadaşını kaybeden kadın, acıları asla azalmayacak anne ve babalar. Bizler Soma'yı unutmadık. Baretim kaybolmasın maaşımdan keserler diyen madenciyi unutmadık. 'Beni bırakın, Mahmut'u kurtarın onun karısı hamile' diyen işçimizi unutmadık. 'Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı' diyen anamızı unutmadık. Soma'da madenci yakınını tekmeleyen malum zihniyetin takım elbiseli danışmanlarını da unutmadık.

SOMA NE KADER NE DE FITRATTIR

Şimdi de kimse unutmasın ve kimse tarafından unutturulmasın diye 13 Mayıs'ı yazıyor, tarihe bir kez daha not düşüyoruz. Soma ne kader ne de fıtrattır! Soma ülkemizin 'önlenebilir trajedisi', yaşadığımız en büyük işçi katliamıdır! Bir avuç kömür için bir ömür verenlere minnetle" ifadelerine yer verildi.

ESNAF VE MAHALLE ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİ

Basın açıklamasının ardından seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy'e gelen CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı Şerafetdin Terzi ve CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi esnaf ve mahalle ziyaretlerinde bulundular.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.