Son Bilim fuarı Kız Meslekte açıldı

Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar sergisinin sonuncusu HFZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açıldı. Tübitak ile ortaklaşa yapılan proje kapsamında hazırlanan 25 proje davetlilerin beğenisine sunuldu

Son Bilim fuarı Kız Meslekte açıldı
27 Mayıs 2016 Cuma 17:56

TÜBİTAK 4006 FUARININ SONUNCUSU KIZ MESLEKTE AÇILDI

Tübitak tarafından kullandırılan kaynak doğrultusunda hazırlanan Tübitak 4006 Bilim fuarının sonuncusu Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açıldı. Düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HAYAL GÜCÜ İLE YARATICILIĞIN BİRLEŞİMİDİR

Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Talat Mutlu, “bilim fuarları, öğrenmeye istekli merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan beyinlerin öğrenme yeteneklerinden biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır” diye konuştu.

GELENEKSEL HALE GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

Fuarda 25 projeyi 54 öğrenci ve 14 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmaların ortaya konulduğunu sözlerine ekleyen Mutlu, bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim insanı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilirler ve bu projede emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarken, gelecek yıllarda daha çok projeyle fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

PARA MİKTARINI ARTIRMA GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ

Okul Müdürü Talat Mutlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise, “8 okuldaki bilim fuarlarında bin 9 öğrencimizin 570 projesi yer alırken öğrencilerimize de 140 öğretmen rehberlik etti. 8 okulumuzun her birine 5 bin TL olmak üzere toplamda 40 bin TL’lik destek sağlandı. Bu miktarı önümüzdeki yıllarda daha da artırma gayreti içinde olacağız” açıklamasında bulundu.

PROJELER TEK TEK İNCELENDİ

Yapılan konuşmaların ardından bilim fuarının açılış kurdelesi kesilerek öğrenciler tarafından büyük özveri ile hazırlanan projeler tek tek incelendi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.