Sönmez Belgelendirme yetki belgesini aldı

Sönmez Belgelendirme, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetki belgesini alarak Çerkezköy’ün ilk mesleki yeterlilik belgelendirme kuruluşu oldu. Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez, Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Mehmet Ordukaya’dan YB-0127 numaralı yetki belgesini alarak faaliyetlerine başladıklarını belirtti.

Sönmez Belgelendirme yetki belgesini aldı
12 Şubat 2018 Pazartesi 15:36

TÜM FİRMA VE ÇALIŞANLARIN YANINDAYIZ
Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gerektiren mesleklerin sayısının 81 olduğunu ve bu belgeye sahip olmayanların çalıştırılamamasının önemine vurgu yaparak, “Sanayinin parlayan şehri Tekirdağ’ımızın  Çerkezköy ilçesinde ilk belgelendirme kuruluşu olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgemizin ihtiyacı olan mesleki belgelendirme süreçlerinde tüm firma ve çalışanların yanındayız. Zorunlu hale getirilen mesleklerin belgelendirme süreçlerinde devlet desteği bulunmaktadır. Çalışanlarımız ve firmalarımız teşvikler dahilinde belgelerine sahip olabileceklerdir.” dedi.
BELGESİZ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN CEZALANDIRILACAK
Sönmez, “Söz konusu 81 meslekte çalışıp belgesi olmayanlar hakkında cezai işlem  uygulanacak.  Bu bağlamda belgelerini alan personellerin mesleklerini icra süreçlerinde,  standartlar üst seviyelere çıkarak iş kazası sayılarında da azalmaların yaşanacak.” açıklamalarında bulundu.
BELGE ÜCRETLERİNİ DEVLET ÖDÜYOR, TEŞVİKLERİ KAÇIRMAYIN
Sönmez Belgelendirme Genel Müdürü Özgür Sönmez, çalışanların belgeye sahip olması için yetkili kuruluşlarca düzenlenen  teorik ve pratik sınavlarda başarılı olmaları gerektiğine dikkat çekerek, “Belge zorunluluğu  getirilen mesleklerle ilgili sınav ve belge ücretleri devlet tarafından  karşılanırken, sınavlarda başarılı olanların alacağı Mesleki Yeterlilik  Belgesi'nin uluslararası geçerliği bulunuyor.” bilgilendirmesinde bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.