Sözdinler; ‘Sarıoğlu’nun tecrübelerinden istifade edeceğiz’

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 13. Genel Kurulu, Salı günü saat 14.00'da ÇOSB Konferans Salonu'nda gerçekleşirken yeni yönetim belli oldu. Eyüp Sözdinler’in başkanlığında yeni yönetimde Uğur Tekstil’den Natan Yakuppur, Beks Çorap’tan Ali Bekmezci, Boytek’ten Bülent Darcan ile Veston’dan Eyüp Koray Dinsel yer aldı. ÇOSB yeni Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, kendilerini yeni göreve getiren tüm sanayicilere teşekkür ederek, “Çerkezköy OSB’de 10 yıl boyunca görev yapmış, Ömer Sarıoğlu, Başkan Vekili M.Gürdal Adal ile tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra Ömer Sarıoğlu’nun tecrübelerinden istifade edeceğiz” dedi

Sözdinler; ‘Sarıoğlu’nun tecrübelerinden istifade edeceğiz’
13 Mayıs 2015 Çarşamba 16:34

 DİVAN OLUŞTURULDU

Salı günü saat 14.00'da ÇOSB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurulu Saygı Duruşu akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.  Gündemin üçüncü maddesi gereğince divan heyeti oluşturuldu. Sunulan önerge doğrultusunda Divan Başkanlığına Orhan Ermeç önerilirken divan üyeliklerine ise Zübeyir Altın ile Fatih Elayın seçildi. Sonrasında da toplantı tutanaklarının imzalama yetkisi oy birliğiyle Divan Başkanlığına verildi.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Gündemin dördüncü maddesinde yönetim kurulu raporu sunuldu. Yönetim Kurulu raporunu Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan okurken,  Çerkezköy OSB Yönetimi’nin son 2 yıl içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında özet bilgi verdi. Yönetim Kurulu faaliyet raporu sonrasında denetim kurulunu Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş, Yeminli Mali Müşavirlik Raporunu Şükrü Aydın, bilanço ve gelir tablosunu Günay Aydın okudu. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Raporu ile Yeminli Mali Müşavir Raporu ile bilanço ve gelir tablosu yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

KANAL PROJESİ İÇİN SANAYİCİLERDEN 400 TL TOPLANACAK

Gündemin 8. ve 9. maddelerinde ise Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetim Kurulu Üyeleri oy birliğiyle kabul edildi. Çerkezköy OSB Bütçesi ile Hizmet Gelirleri hakkında OSB Müdürü Mehmet Özdoğan bilgi verdi. Bilgilendirme doğrultusunda İmar Tarifelerinde yüzde 50 artış diğer kısımlarda yüzde 12 artış ön görüldü. Kanal projesi için sanayicilerden bedel alınacak. Aylık 400 TL bir para toplanması hedefleniyor. Yapılan bilgilendirme doğrultusunda 2015 yılı tahmini gelir-gider bütçesi 599 milyon 454 bin TL olarak tahmin edildi. 2015 yılı gelir-gider bütçesi yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

ARTIŞ ORANININ BELİRLENMESİ YÖNETİMİN ELİNDEDİR

Divan Başkanı Ramiz Orhan Ermeç, gündem maddelerine devamla ilgili gündem maddesini görüşmeye açtı. Divan başkanlığına sunulan önergede OSB Yönetimi’nin boş parseller metrekare başına alınan ücretin TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranında artış içerdiğini belirterek rakamın eski haline döndürülmesi istendi. Bir diğer önergede ise doğalgaz satış rakamının artışına değinilerek artış oranının yüksek olduğu belirtildi. Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu önergelere cevap vererek, “OSB’de tüm boş parsellerin dolmasını arzu ediyoruz. Biz gibi bakanlığın da bu yönde istekleri bulunuyor. Bakanlık zorlayıcı yaptırımlar getirdi. Arsa alıp, rant amaçlı hareket edilmesine bakanlık karşı duruyor Bu rakamları ödemek istemeyenleri yatırım yapmaya davet ediyoruz. Artış oranının belirlenmesi yönetimin elindedir” ifadelerini kullandı.

ÖNERGELER OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Sarıoğlu, Doğalgaz artış oranının da enflasyon oranında artırılması yönündeki eleştirileri hakkında konuşarak, “OSB’lerde teknik hizmetlerinin OSB’nin vermesi şart. OSB dışında doğalgaz buharı satışında firma yer alırsa bir bedel ödemek zorundadır. Bundan dolayı da bölgenin bir bedel alması gerekiyor” dedi. Önergeler oy çokluğu ile reddedildi. Bir sonraki gündem maddesi gereğince yeni yönetime geçici bütçe hazırlanması için yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi. Gündemin 12. ve 13.maddesi gereğince seçimlere gidildi. Yönetim için divana Eyüp Sözdinler’in başkan adaylığında tek liste ile gidildi. Yapılan seçimde Çerkezköy OSB’nin yeni yönetim kurulu ile denetim kurulu üyeleri seçildi.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Yeni yönetimde Henateks AŞ’den Eyüp Sözdinler, Uğur Tekstil’den Natan Yakuppur, Beks Çorap’tan Ali Bekmezci, Boytek’ten Bülent Darcan ile Veston’dan Eyüp Koray Dinsel yer alırken yönetim kurulu yedek listede şu isimler yer aldı: “Buyruk Teksil’den Saim Buyruk, Deva Holding’ten Altuğ Uysal, Özen Mensucat’tan Ahmet Temiroğlu, B/S/H Ev Aletleri’nden Muharrem Yamaç, Trelleborg’tan Zübeyir Koca” Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine Arçelik AŞ’den Mehmet Savaş ile Schnee Metal’den Taha Ülker; Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine ise Ahmet Hamdi Ünlü ile Ulvi Eroğlu seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetim Kurulu Üyeleri oy birliği ile seçildi. Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine ödenecek huzur hakkı ücretinin tespiti, OSB Uygulama Yönetmeliğinin 35. Maddesi y bendi uyarınca, Arsa tahsis ve satış prensiplerinin belirlenmesi, elektrik, doğalgaz, su, atıksu satış prensiplerinin belirlenmesi, OSB Uygulama Yönetmeliğinin 35.maddesi (y) bendinde belirtilen görevler dışında kalan yetki ve sorumluluğun Yönetim Kurulu’na devri konusunun müzakeresi ve oylanması konuları yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliğiyle kabul edildi.

HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, kendilerini yeni göreve getiren tüm sanayicilere teşekkür d,ederek, “Çerkezköy OSB’de 10 yıl boyunca görev yapmış, Ömer Sarıoğlu, Başkan Vekili M.Gürdal Adal ile tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra Ömer Sarıoğlu’nun tecrübelerinden istifade edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz, bizlere teslim edilen bayrağı görevimiz süremiz sonrasında bir sonraki yönetime teslim edeceğiz. Görevimiz süresi içerisinde elimizden gelenin en iyisini hep birlikte yapmaya çalışacağız. Herkesin desteğini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

PROFESYONEL BİR ŞEKİLDE  MÜCADELE ETTİK

Çerkezköy OSB eski Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu da yaptığı konuşmada, “Yaptıklarımız sizlerin eseridir. Yönetim seçimlerine tek liste oldu. Bütün önergeler oy birliği ile kabul edildi. Bu Türkiye’de başka OSB Yok. Teşekkür ediyorum. 10 yıl içerisinde profesyonel bir şekilde mücadele verdik. İyi yaptıklarımız, kötü yaptıklarımız olmuştur. Ancak hiçbir sanayicimizi geri çevirmedik. Sanayicimizin kanunlar dairesinde taleplerini yerine getirdik. Çerkezköy OSB yönetim kurulu başkanlığı bizler için bir gururdur. Bu gururu 10 yıl boyunca bana yaşattınız. Çerkezköy OSB yönetimi bir bayrak yarışıydı. Bölgeyi ekip arkadaşlarımızla birlikte kurumsal bir kimliğe kavuşturduk. Biz gitsek de yeni yönetimler gitse de bölgenin çalışma anlayışı değişmeyecektir. Hiçbir OSB’de yönetime, ekibe bu kadar kolay ulaşamazsınız. İş yaptıramazsınız. Göreve geldiğimiz ilk gün ‘her sanayici bizim patronumuzdur, ona göre davranacağız’ diye konuşmuştuk. Bu süre içerisinde bir şeyler yapabildikse kendimizi mutlu hissedeceğiz. Benden ‘onursal başkan’ olarak bahsettiler. Bunun için de teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞARILAR DİLEDİ

Bundan sonra her daim yeni yönetimin yanında yer alacaklarının altını çizen Sarıoğlu, “10 yıl önce göreve enerji santrali iddiasıyla gelmiştik. OSB başkanı kim olabilir diye sorsalar, en son gösterilecek kişi bendim. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne hep en iyisini yapma anlayışı içerisinde olduk. Yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Ömer Sarıoğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından Sanayici Ethem Borazanoğlu ile Temel Mahmutoğlu birer konuşma yaparak Çerkezköy OSB’nin gelişimini anlattılar. Son olarak konuşan Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu eski Başkan Vekili M.Gürdal Adal, “10 yıllık görev süresi içerisinde başkan vekili olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bu süre içerisinde hatalar, kırgınlıklar olmuş olabilir. Hakkınızı helal ediniz” dedi. Dilek ve temenniler bölümünün ardında Çerkezköy OSB 13.Olağan Genel Kurul Toplantısı tamamlandı.


Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.