Suçlu bürokrasi değil, duyarsız kalan milletvekilleridir

Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu, çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile 2013 yılından beri Saray depolarında bulunan buğdayların bölge halkına gıda olarak dönmesi halinde hastalıkların baş göstereceğini söylerken “Bu konunun sorumlusu bürokrasi değil, seçilmiş olan milletvekilleridir” ifadelerini kullandı

Suçlu bürokrasi değil, duyarsız kalan milletvekilleridir
09 Ekim 2015 Cuma 17:46

 SUÇLU DUYARSIZ KALAN MİLLETVEKİLLERİDİR

1 Kasım Genel Seçimlerine az bir süre kala çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren Tekirdağ’ın tek bağımsız milletvekili adayı Mustafa Ordu, 2013 yılında alımı yapılan ve Pınarbaşı, Pınarhisar, Beyazköy, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray gibi bölgenin yerleşim yerlerini yakından ilgilendiren temel yaşam gıdası buğdayın depolanmasındaki sıkıntıları dile getirdi. Ordu, konu hakkında herhangi bir çalışma yapılmadığı sürece toprak üzerine temas ederek depolanan çürümüş buğdayın halka gıda olarak döneceğini ve bölge halkının sağlık sorunları yaşayacağını söyledi. Saray’da bulunan buğday depolarında inceleme yaptığını belirten Ordu “Suçlu bürokrasi değil, duyarsız kalan milletvekilleridir” dedi.

SEÇMENİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

Bağımsız Aday Mustafa Ordu konuşmasının devamında Saray’da ki Buğday Alım Ofisi Genel Müdürlüğü’nün 2013’teki buğdayının çürüdüğünü daha önceden de açıkladığını belirtirken “Tabi bunu bahsederken bekliyordum ki bölge milletvekilleri olaya hemen el koysunlar, araştırma yapsınlar. Ama yine iş başa düştü. Araştırmayı yine kendim yaptım. Çünkü buğday, bir toplumu yok edecek veya bir toplumu sağlıklı olarak var edecek yaşam gıdasıdır. Ondan dolayı hassas bir konuda halkının sağlığını düşünmeyen vekillerin, bu konuya el koymamaları düşündürücü değil mi? Bu durumu onları dört ay önce seçip onları Ankara’ya gönderen Tekirdağlı seçmenin takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

TRAKYAYA UYMAMAKTADIR

Sorumluların orada çalışanlar olmadığını sözlerine ekleyen Mustafa Ordu “Buradaki sorumlu bölge halkımızı Ankara’da temsil eden vekillerdir. En azından şu anda dünya standartlarında 100 tonluk tam teşekküllü alım, boşaltım ve yükleme yapan bir depoya ihtiyaç vardır. Ama maalesef E-6’dan kuzey bölümüne kadar Pınarbaşı, Beyazköy, Pınarhisar, Çerkezköy, Çavuşlu ve Saray’ın kendi buğdayına bakıldığı zaman 100 bin veya 120 bin ton civarında bir yıllık buğday almaları lazım. Maalesef toprağın üzerindeki depolama şekli Trakyamıza ve bölgemize hiç uymamaktadır. Çünkü yer altı sularımızın vermiş olduğu toprak üzerindeki sudan dolayı buğdayımız çürüyor. Pınarbaşı, Beyazköy, Çerkezköy, Pınarhisar buğdayının hiç alt yapı olmadan Saray’a toplanması konusu kimin aklına geldi de araştırma yapıldı? Tekirdağ Milletvekilleri nerede?” dedi.

KANSERİN BAŞLANGICI EKMEKTEN OLACAK

Saray’da ki depolarda bulunan çürümüi buğdayın sağlık sorunları yaratacağının altını çizen Ordu “Eğer dediğim gibi bir durum olursa ve devam ederse takribi 60 bin ton civarında Saray’da depolanan buğday var. Bu da en kısa zamanda halkımıza gıda olarak dönecek. Eğer tedbir alınmazsa kanserin başlangıcı ekmekten başlayacak” ifadelerini kullandı.

O YILAN KENDİLERİNİ ISIRACAK

Mustafa Ordu ayrıca Çerkezköy-Saray yolu ile ilgili açıklamalarda bulunurken “Tekirdağ seçmeninin bir kez daha dikkatini çekmek istiyorum. Biz daha önce de bahsettik. Saray yolunun bir an önce bitirilmesi gerektiği ama bitirilmezse yol yapım inşaat halinde olduğu için belirli yerlere levha ve gece ışıkları konulması gerektiğini belirttik. Ama geçtiğimiz günlerde yaşanan kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Yine sorumlular ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ şeklinde düşünmesi bir gün gelip o yılanın dönüp onları ısıracağını bilmelerini istiyorum” dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.