Sünnetci Metin sünnetlere başladı

Çerkezköy ve bölgede Sünnetçi Metin olarak tanınan ve aynı zamanda Sağlık Memuru olarak görev yapan Metin Dönmez, kendi imkanları ile düzenlediği toplu sünnetlere başladıklarını belirtti.

Sünnetci Metin sünnetlere başladı
22 Ağustos 2007 Çarşamba 08:50

Yapılan başvurular sonrasında toplam 96 çocuğu sünneet ettiklerini ve bunların büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Metin Dönmez, "Bu sene ilk kez düzenlediğimiz toplu sünnetimizi başlatmış bulunmaktayız. 10 Ağustos'ta tespit edilen 96 çocuğumuzu sünnetlik kıyafetlerle giydirdik, 20 -25 Ağustos arası tarihlerinde de sünnetlerini gerçekleştiriyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da Lemar Düğün Salonu'nda palyançolu, yemekli ve ikramlı görkemli bir düğün yapacağız" dedi.

ALMANYA'DAN CERRAH GELDİ

Sünnet işinin incelik istediğini belirten Sünnetçi Metin Dönmez, "Bu işi yaptığımı internet üzerinden duyan Türk asıllı ancak Almanya Hamburg doğumlu ve Almanya Hamburg'daki Tıp Fakültesinde Cerrah olarak görev yapan Emrah Esmer isimli arkadaşımız da geldi ve kendisi de toplu sünnetlerde bizimle birlikte çalışıyor.

İlk geldiğinde Almanya'da bu iş pek yapılmadığı için acemiydi diyebiliriz ancak şimdi 40 yıllık sünnetçi gibi sünnet yapıyor. Toplu Sünnetlerde bana yardımcı olan yine Cerrah olan Mustafa Yağcı arkadaşımız var. Mustafa Yağcı'da cerrah ve kendisi de sadece yardım ve tecrübe kazanma amaçlı olarak ekibimizde yer aldı. Yani o da 5 kuruş para talep etmedi.

SAYI 96'YA ÇIKTI

Bir süre önce ilk olarak Çerkezköy Gazetesi aracılğıyla tüm masrafları kendime ait olarak, sadece hayır işi olması amacıyla toplu sünnet düzenlediğimi halkımıza duyurmuştum. O tarihten beri de mahalle muhtarları ile birlikte durumu gerçekten çok fazla iyi olmayan aileler aradık, eşe dosta haber bıraktık, kendimizde mahallelerde araştırmalarımızı yaptık. Şuana kadar yaptığımız tespitlerde kayıt ettiğimiz çocuk sayısı 96'da kaldı. Bu sene ki sünnet törenimizde sayıyı en fazla 80'de tutmak istemiştik ancak gerçekten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı görünce sayıyı yine yükselttik.

GELENEKSEL HALE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIM

Önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda da toplu sünnet tertibini geleneksel hale getirmek istiyorum. Bu sene ilk kez düzenleyeceğimiz toplu sünneti de güzel bir şölen havasında gerçekleştireceğiz. 10 Ağustos'ta tespit edilen çocuklarımızı sünnetlik kıyafetlerle giydirdik, 20 -25 Ağustos tarihleri arasında da sünnetleri gerçekleştirmeye başladık. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da Lemar Düğün Salonu'nda palyançolu, yemekli ve ikramlı görkemli bir düğün yapacağız. Düğün'den önce saat 17.00'da konvoy, daha sonra kurban kesimi ve Mevlid-i Şerif, son olarak düğünü gerçekleştireceğiz.

GÖRKEMLİ DÜĞÜN YAPMAK İSTİYORUZ

Bu toplu sünnet şölenindeki amacımız hem Çerkezköy'e katkı sağlamak, hem de gerçekten ihtiyacı olan ailelere destek olmak. Şahıs olarak bu yıl ilk kez düzenleyecek olduğumuz toplu sünnet şölenimizi görkemli bir düğünle tamamlamak istiyoruz. Düğünümüzde hepimizin yakından tanıdığı ağabeyimiz Devlet Sanatçısı Sami Aksu'da sahne alacak ve kendisi de yine para almayacak. Toplu Sünnetimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhterem şimşek - 8 yıl önce
Sizin numara yokmu