Tarihi fırsat kaçtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun Gazetemizi ziyaret ederek 7 Haziran seçimlerinden sonraki dönemi değerlendirerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Tarihi fırsat kaçtı
12 Ekim 2015 Pazartesi 17:42

AKP ile aralarında oluşabilecek koalisyonun iki uç parti olması nedeniyle çok başarılı bir koalisyon olabileceğini fakat tarihi fırsatın kaçtığını belirtti.

GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİLER

Gazetemize yapılan ziyarete CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

“BAZI ZİHNİYETLER KOALİSYONA ENGEL OLDU”

7 Haziran seçimlerinden sonra çok geniş tabanlı bir koalisyon kurulmasını istediklerini fakat bazı zihniyetlerin buna engel olduğunu belirten Aygun, “Seçim öncesinde 400 vekil istiyorlardı olmadı. Başkanlık Sistemi istiyorlardı o da rafa kaldırıldı.” diye konuştu.

“MİLLİ İRADEYİ EN İYİ BİZ OKUDUK”

AKP’nin 13 yıllık iktidarlığına son verdiklerine değinen Aygun, “Seçim sonrasında Milli İradeyi en iyi okuyan parti bizdik. İki uç parti bir araya gelerek en iyi sonucu ortaya çıkaracak bir koalisyon oluşabilirdi. Bir kişinin koltuk sevdası yüzünden tarihi fırsatı kaçırdık.” ifadelerini kullandı.

“MHP, AKP’NİN YARDIM ÇANTASI OLDU”

Seçimlerin sonrasında MHP’nin de tutumunu değerlendiren Aygun, “MHP hiçbir şeye evet demedi. Erken seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu kadar Devlet Bahçeli’nin de suçu var. Bahçeli koalisyon için destek olmayınca erken seçim kaçınılmaz oldu. MHP AKP’nin destekleyicisi, AKP sıkıştığı zaman onun yardım çantası oldu.” dedi.

“AÇILIM, LOJİSTİK DESTEK TAKVİMİYMİŞ”

Sözlerine devam eden Aygun, “Açılım denen şey aslında lojistik desteğin sağlandığı takvimmiş. Doğu ve Güneydoğu’da belirli bölgeler kazılıp içlerine patlayıcı yerleştirip silah depolanmış. PKK’nın bir terör örgütü olduğunu CHP’de bulunan herkes net çizgilerle söylüyor.” şeklinde konuştu.

“AĞLAYANLAR VE KANDIRILANLAR PARTİSİ”

AKP’yi Ağlayanlar ve Kandırılanlar Partisi olarak nitelendiren Aygun, “Şivan Perver geldiğinde hepsi ağlıyordu. Şimdi ne oldu? Ülkemiz şehit haberleriyle sarsılıyor.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ YÖNETMEK İÇİN HAZIRIZ”

CHP’nin 7 Haziran seçimleri sonrasında çok doğru projeler ürettiğini ve çok güzel adımlar attığını kaydeden Aygun, “7 Haziran seçimleri önce bin 500 TL asgari ücret vaat ettiğimizde bize kaynağın nerede olduğunu soruyorlardı. Demek ki varmış kaynak. Demek ki bütçeyi nasıl kullanacaklarını bilmiyorlarmış. Tüm bu gelişmelerin ardından umarım ki halkımız ülkeyi yönetmek için ne kadar hazır ve ülkeyi yönetmeye nasıl bir sevdayla talip olduğumuzu görmüşlerdir.” diye konuştu.

“DİNİ SİYASETE ALET ETTİLER”

Ziyaret esnasında CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk de bazı kısa açıklamalarda bulunarak, “AKP siyaseti dine karıştırmış vaziyette. İmamlar sandık görevlisi haline geldi. Bizler dini değerlerimizi uluorta konuşmayı sevmeyen bir toplumuz. Bunlar dini siyasete alet etti. Her söylemlerinde dine bakıyorlar.” dedi.

“SİYASİ KİMLİĞİNİ BIRAKIP ADAM GİBİ GÖREVİNİ YAPACAK”

Devlet çalışanlarının hizmet yaparken siyasi kimliklerini bir kenara bırakmalarının gerektiğini belirten Öztürk, “Okulların açık olduğu dönem boyunca okullar sürekli Belediyemize ulaşıyorlar. Vahap Başkanım da, bizler de tüm istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü okullarla ilgilenmiyor. İhtiyaçlara Belediye yetişmeye çalışıyor. Bu yıl İlköğretim Haftası’nda Milli Eğitim Müdürü kürsüye çıkıp yaptığı konuşmasında Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na bir teşekkür bile etmedi. Siyasi kimliğini bırakacak, adam gibi görevini yapacak. Vahap Başkan CHP’li diye bu şekilde davranmayacak.” diyerek sert açıklamalarda bulundu.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.