Tarla satışlarında istisna uygulanıyor

Emlakçıların tepkisini çeken 5403 Sayılı Toprak Koruma Kanunu’nun tarla satışının zorlaştırmasının ardından istisna uygulanmaya başladığı ortaya çıktı. Deniz Emlak’ın sahibi Esat Deniz, “Şu an için tarla satışlarında bir sorun yok. Çünkü bir ilçede bir tarlası bulunan kişi satış yapabiliyor” dedi.

Tarla satışlarında istisna uygulanıyor
06 Ağustos 2014 Çarşamba 07:16

5403 Sayalı Toprak Koruma Kanunu ile birlikte miras yolu ile intikal eden tarla satışları zorlaşmıştı. Tarla satışlarında istisna uygulanmaya başladı. Deniz Emlak’ın sahibi Esat Deniz, “Şu an için tarla satışlarında bir sorun yok. Yapılabiliyor. Bir ilçede bir tarlası bulunan kişi satış yapabiliyor” dedi.
UYGULAMA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLIYOR
Mayıs ayından itibaren uygulamaya geçirilen yasa kapsamında sınırlama getirilen tarla satışları Çerkezköy’deki tarla satışlarını durdurmuştu. Uygulamanın başladığı ilk günlerde emlakçılar tepki göstermişti. Ancak ilerleyen günlerde yasanın istisnai durumu anlaşılmaya başlayınca hem tarla sahipleri hem de emlakçılar rahat nefes aldı.
Tarla satışlarının yasal istisnai durumdan yararlanarak satışının yapılabildiğini belirten Deniz Emlak’ın sahibi Esat Deniz, “Hisseli parsel satışlarının durması tarım alanlarını refaha kavuşturdu. Bölünmesine izin vermiyor. Bu hususta hükümetin iyi bir uygulama başlattığını düşünüyoruz. Tarla satışları şu an için yapılabiliyor. Yasa, bir ilçede bir arsası bulanlara satış izni veriyor. Belediyelerin uygulama yaptığı yerlerde hisseli tarlaların satışı yapılabiliyor. Uygulama dışında olan yerlerde ise Tarım Müdürlüklerinden ‘Uygunluk’ görüşü alındıktan sonra satış yapılabiliyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BARIŞ NARİN - 10 yıl önce
esat kardeşi̇m gundemi belirliyosun çok doğru zamanda doğru bi̇ demeç vermi̇şi̇ni̇z vatandaşlari kamoyunu aydinlattiğiniz i̇çi̇n teşekkurler..