Tatarlar Bozaba'da buluştu

Sarayın Büyükyoncalı Beldesine ait Bozaba piknik alanı Pazar günü, yöremizde yaşayan Tatarların düzenlediği 2. Geleneksel Çiğ Börek Şenliği ile çoştu.

Tatarlar Bozaba'da buluştu
10 Temmuz 2007 Salı 08:38

Büyükyoncalı’da yaşayan Tatarların ön ayak olduğu fakat bölgede yaşayan Tatarlar olmak üzere diğer vatandaşlarında ilgi gösterdiği şenlikte Tatar foklorunu, müziğini ve çiğ böreklerini katılımcıların beğenisine sundu.

Çerkezköy Kaymakamı Abdullah Durukan, Saray Kaymakam Yaşar Karadeniz, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Kıyas, Çerkezköy Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Büyük Yoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz, Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, Karaağaç Belediye Başkanı İsmet Şimşek, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şube Başkanı Celal İçten ve Tekirdağ Şube Başkanı Hasan Erge, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, ÇTSO Meclis Başkanı M.Zafer Avcılar, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman ve Partilerin Milletvekili adayları ve vatandaşların izlediği Çiğ Böreği Şenliğine sıcak havaya rağmen oldukça büyük bir katılım oldu.

TRT Yapımcı ve sanatçılarından Bünyamin Aksungur’un Dede Korkut hikayelerinden derlediği ‘Hanım Hey…’ isimli duayla başlayan şenlikte, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şube Başkanı Celal İçten kısa bir konuşma yaparak Dernekleriniz amacını, Tatarların kısa tarihini ve bu tip etikinliklerle örf ve adetleri yaşatmanın önemine değinerek Kırım Tatar Türklerinin geçmişte olduğu gibi günümüzde de mücadelelerini demokratik platformda sürdürmeye devam ettiğini belirtti.

Büyükyoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz’ın yaptığı kısa selamlama konuşmasının ardından Tatar folklorundan örnekler sergilendi ve konuklara Tatarların geleneksel yemeği çiğ börek ikram edildi. Şenliğe katılan vatandaşlar çiğ böreklerini afiyetle yerken bir yandanda TRT Yapımcı ve sanatçılarından Bünyamin Aksungur’un geleneksel halk çalgısı Kopuzla çaldığı türküleri dinlediler.

NUREDDİN YILMAZ TEPREÇ AĞASI OLDU

Bünyamin Aksungur’un ardında sahneye gelen Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Hasan Erge seneye yapılacak olan şenliklerin daha güzel ve daha büyük bir katılımla olacağını belirterek Büyükyoncalı Belediye Başkanı Nureddin Yılmaz’a şenliği yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti ve Başkan Yılmaz’ı önümüzdeki yıl yapılacak olan Çiğ Börek Şenliğinin Tepreç Ağası olarak ilan ederek ağalık kalpak ve yeleğini giydirdi.

MİLLETVEKLİ ADAYLARI ŞENLİĞE İLGİ GÖSTERDİ

2. Geleneksel Çiğ Böreği Şenliği diğer taraftanda yaklaşmakta olan seçim nedeniyle Milletvekili Adaylarınında ilgi odağı oldu.

Şenliğe ilk gelen MHP Milletvekili adayı Kemalettin Nalcı oldu vatandaşlarla tektek ilgilenen Nalcının ardından AK Parti Milletvekili Adayı Sait Yazı, DP Milletvekil adayları Enis Sülün ve Müjdat Gülerde şenliğe katılarak vatandaşlarla sohbet ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.