Tecavüzcüleri aklayamayacaksınız

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Ak Parti’nin ‘cinsel istismar’ suçuna ilişkin önergesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Camcı, “Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Çocuk istismarcılarını ve tecavüzcüleri AK layamayacaksınız. Bu ahlak dışı olaya hep birlikte dur diyeceğiz!” gibi ifadeler kullandı

Tecavüzcüleri aklayamayacaksınız
21 Kasım 2016 Pazartesi 12:24

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Ak Parti’nin ‘cinsel istismar’ suçuna ilişkin önergesine gelen tepkiler büyümeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, geçtiğimiz gün yazılı bir basın açıklaması yaparak önergeyle ilgili sert cümleler kullandı. Camcı, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:
SERT ELEŞTİRİLERDE BULUNDU
“AKP, pek çok önemli yasa değişikliğini hukuken çok sorunlu olan ‘torba yasa’ usulü ile bir arada sunarak ve muhatapları ile tartışmayarak; toplumu, kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırı suçlarının soruşturulması, kovuşturulması ve cezalandırması konusunda var olan durumdan çok daha sorunlu bir aşamaya taşımak istiyor!
ŞİKAYETE BAĞLI OLARAK CEZALANDIRILMAKTADIR
Mevcut ceza kanununda zaten 15 yaş ve daha büyük çocuklarda cebir, tehdit, hile olmaksızın cinsel birliktelikler şikayete bağlı olarak cezalandırılmaktadır. Yasanın hedef kitlesi 15 yaş altındaki çocuklardır ve akranlara arası olup olmadığı dikkate sonuçlanacak olması ve yasanın yürürlük süresinin belirlenmemiş olması da tasarının sakıncalarındandır.
‘KENDİ İRADESİ’ NASIL TESPİT EDİLECEKTİR?
Tasarının, en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun ‘kendi iradesi’ nasıl tespit edilecektir? Bu konunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir.
HİÇ KİMSE TECAVÜZCÜSÜYLE EVLENMEYE ZORLANAMAZ
İşte bu sebeplerle; bir kız çocuğunun yetişkin bir erkeğe peşkeş çekilmesi, hiçbir değerde, kültürde, dinde savunulamaz. Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Kadınlar bedenlerinin ve geleceklerinin tek sahibidir. Tek bir kız çocuğunu sizin iktidarınıza kurban etmeyeceğiz. Koruduğunuz bu yasalarda, teşvik ettiğiniz bu tecavüzcülerle birlikte ülkenin tüm kadınlarına hesap vereceksiniz. Bu yasa geri çekilene kadar bu yasaya karşı çıkacağız. Meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz. Ne çocuklara ne kadınlara asla zarar verdirtmeyeceğiz. Oldubittiyle geçirmeye çalıştığınız önerinizi de, bizi sokmak istediğiniz kalıplarınızı da yırtıp atacağız.
HEP BİRLİKTE DUR DİYECEĞİZ
Çocuk istismarcılarını ve tecavüzcüleri AK layamayacaksınız. Bu ahlak dışı olaya hep birlikte dur diyeceğiz!”
Haber: Uğur Kılıç
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birisi - 7 yıl önce
çevren fetö cü kaynarken bunları sen mi söylüyorsun...
Avatar
engin camcı öğrende gel - 7 yıl önce
Türkiye'nin şu anda tartıştığı TCK'daki tecavüz cezaları ilk olarak 1926 yılında hazırlanan ceza kanunu ile düzenlenmişti. 1926'daki TCK, 1889 tarihli İtalyan Zanardelli Yasası esas alınarak hazırlanmış ve TBMM'de kabul edilmişti. Daha sonra bazı değişiklikler yapılsa da Zanardelli yasasında, tecavüz suçunu işleyen kişi, mağdureyle evlenmeyi kabul ederse ceza almıyordu. Bu uygulama, 2005 yılında AK Parti'nin getirdiği düzenleme ile kaldırıldı ve tecavüzcülerin her durumda cezalandırılması prensibi kabul edildi.AK Partili vekillerin önergesine göre 16 Kasım 2016'ya kadar meydana gelen fiillerde, fail cebir, tehdit, hile ile gerçekleştirmiş veya tecavüz etmiş ise mağdurla evlense de kanunda öngörüldüğü şekilde cezasını çekiyor; sadece evlenmek için gerekli olgunluğa erişmiş iki kişi arasında rıza ile gerçekleşmiş evliliklerde durum değişiyor.