TekPark’ta mahkeme kararı

Tekirdağ’da yayınlanan Trakya Haber Gazete’sinin haberine göre Tekirdağ İdare mahkemesi tekpark'ın yollardaki ücretli otopark uygulamasına son verdi.

TekPark’ta mahkeme kararı
10 Temmuz 2016 Pazar 16:57


BÜYÜKŞEHİR TEKPARK'I KURDU
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 12 Kasım 2014 tarihinde 440 Nolu kararla, cadde ve ana arterlerdeki yerlerin ücretli otopark olarak işletilmesi yetkisini tekpark'a vermişti. Yollardaki ücretli otopark'a karşı olan vatandaşlar İl İdare Mahkemesi dava açmışlardı. Açılan bu davalardan ilki sonuçlandı.
 
HUKUKA UYARLI DEĞİL
 
Kotan Fırat Okutan isimli vatandaş, Tekirdağ İdari Mahkemesine ücretli otopark uygulamasının iptali için dava açmıştı. Tekirdağ idare mahkemesi 2016/568 Nolu kararla, kamu kullanımına açık yollarda ücretli otopark uygulamasının hukuka uyarlı bulmayarak, uygulamaya son verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: “Bir ay ücret toplama süremiz var” dedi.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 12 Kasım 2014 tarihinde 440 Nolu kararla, cadde ve anaarterlerdeki yerlerin ücretli otopark olarak işletilmesi yetkisini tekpark'a vermişti. Yollardaki ücretli otoparka karşı olan vatandaşlar Tekirdağ İl İdare Mahkemesine başvuru yaparak dava açmışlardı. Bu davalardan Kotan Fırat Okutan isimli vatandaşın açtığı dava sonuçlandı. Tekirdağ İl İdare Mahkemesi 2016 / 568 Nolu kararla kamu kullanımına açık yollarda ücretli otopark uygulaması hukuka uyarlı olmadığına karar verdi.
 
Mahkeme Kararında; “Davalı idarece, Tekirdağ ili merkez, Süleymanpaşa ilçesi ile diğer ilçeleri kapsayan alanda bazı cadde ve sokakların ücrettli otopark olarak tahsis edilmesinin yolların asıl amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği, planlama esaslarına ve şehircilik ilkeleri ile kamu yararına aykırı olduğu, dava konusu işlemin iptali istenen kamu kullanımına açık yollarda ücretli otopark uygulaması yapılmasına ilişkin kısmında hukuka uyarlılık görülmemiştir. Açıklanan nedenlerle; dava konusu işlemlerin kamu kullanımına açık yollarda ücretli otopark uygulaması yapılmasına ilişkin kısımlar yönünden dava işlemlerin iptaline, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 30 (otuz) gün içinde Danıştay'a temyiz yolu açık olmak üzere 26 / 05 / 2016 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi” denilmektedir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.