Teşkilatlar sorumsuz

Basın mensupları ile Yemek Dünyası'ndaki kahvaltıda bir araya gelen MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, geçtiğimiz hafta sona eren Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Çerkezköy Belediye Meclisi’nde Ak Partili Meclis Üyesi Remzi Garip ile Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak arasında yaşanan tartışma hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Teşkilatlar sorumsuz
19 Ağustos 2014 Salı 07:14

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Çatı aday İhsanoğlu’na destek veren siyasi partilerin seçim çalışması yapmadıklarını vurgulayan Ordu; “Maalesef siyasi partilerin İlçe Teşkilatları, Genel Merkezler tarafından kendilerine gönderilen Sayın İhsanoğlu’nun seçim broşürlerini dahi dağıtmadılar. Neticede teşkilatlar sorumluluklarını yerine getirmediği için seçim kaybedildi. Şimdi de teşkilatların sorumsuzluğu yüzünden Genel Başkanların istifa etmeleri isteniyor” dedi. 
MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN
Geçtiğimiz hafta sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ettiğini dile getirerek konuşmasına başlayan Mustafa Ordu, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a da başarılar diledi.
ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK
Seçim sürecinde Tekirdağ bölgesi gözlemci müşahidi olarak görev yaptığını dile getiren Ordu; “Ben ve diğer gözlemci arkadaşlarımız elimizden geleni yaptık fakat seçimde başarı elde etmek için ekip çalışması gerekiyor. Maalesef çatı aday İhsanoğlu’na destek veren bölgemizdeki siyasi partilerin ilçe teşkilatları gerekli çalışmaları yapmadılar. Sorumluluklarını yerine getirmediler” diye konuştu.
BROŞÜR BİLE DAĞITMADILAR
Özellikle MHP ve CHP İlçe Teşkilatlarının seçim sürecinde gerekli çalışmaları yapmadıklarını kaydeden Ordu; “Genel Merkez tarafından bu iki partinin ilçe teşkilatlarına Sayın İhsanoğlu ile ilgili broşürler gönderildi. Maalesef teşkilatlar bu broşürleri bile dağıtmadılar. Ben ve ilçe eski yönetimindeki dava arkadaşlarımız bile gerek astığımız afişlerle, gerekse yaptığımız ziyaretlerle elimizden geleni yapmamıza rağmen, teşkilatlar görevlerini yerine getirmedi” ifadelerini kullandı.
BELEN’E YÜKLENDİ
MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’e de gönderme yapan Ordu; “Bölge vekili Sayın Bülent Belen, Yerel Seçimlerde olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de elini taşın altına koymayarak partiye ihanet etmiştir. Bu arkadaşlar MHP’nin geçmişten kalan sermayesini yiyorlar fakat kendilerini uyarmak istiyorum, sermayeleri tükenmek üzere” şeklinde konuştu.
KİMİN HAKKI VARSA TESLİM EDİLMELİ
Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Meclisi’nde Ak Partili Meclis Üyesi Remzi Garip ile Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak arasında yaşanan tartışmaya da değinen Ordu; “Yaklaşık 20 yıl önce Belediye tarafından Huzurevi yapılması şartı ile devredilen arazinin bugün bu şekilde tartışmalara neden olması Meclise yakışmıyor. Bu konuda oluşturulan Komisyonu da yeterli bulmuyorum. Bu komisyonda siyasi partilerin yanı sıra, Kent Konseyi’nin de kesinlikle yer alması gerekiyor. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra da bahse konu arazide kimin ne hakkı varsa yasalar çerçevesinde teslim edilmeli” dedi.
REMZİ GARİP ÖNCE KENDİ OTELİNİ AÇIKLASIN
Çerkezköy’de yaşanan Huzurevi tartışmasının baş aktörlerinden olan Remzi Garip’in sahibi olduğu otelin de aynı durumda olduğunu ifade eden Ordu; “Ak Partili Meclis Üyesi Sayın Remzi Garip, Çerkezköy’deki Huzurevi için yaptığı mücadeleyi sahibi olduğu otel arazisi için de yapabilecek mi? Kendisine ait olan otelin arazisi de zamanında Devlet Arsa Ofisi’nden ‘Okul yapılması’ şartı ile alınmış, 10 yıl önce yine Kapaklı Belediye Başkanı olan Sayın İrfan Mandalı tarafından yapılan imar değişikliği ile okul arazisi olmaktan çıkarılmış ve ticari alana çevrilmiş, bir kısmı da havuzlu konut alanı olarak düzenlenmiştir” diye konuştu.
MANDALI’YA ÇAĞRI YAPTI
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya çağrıda bulunan Ordu; “10 sene önce yapmış olduğun bu değişiklik nedeniyle şimdi İsmetpaşa Mahallesi’nde okul alanı bulamıyorsunuz. Hatta geçtiğimiz günlerde Ak Partili Meclis Üyesi Sayın Mustafa Çetin de bu konuyu ‘Okul yerini verdik, okul yeri arıyoruz’ diyerek Meclis’te dile getirmişti. Bu arazi zaman aşımına uğramadan gerekli incelemelerin yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismetpaşalı - 10 yıl önce
okul arsasının yaklaşık yarısı henüz boş duruyor.kapaklı belediyesi vakit geçirmeden orasını mal sahibinin arsa ofisinden aldığı koşullarla hızlı kamulaştırmalı,mahallenin ortak ihtiyacına tahsis edilmelidir.haydi mustafa çetin,akın yılmaz göreve....
Avatar
bülent - 10 yıl önce
mustafa ordu doğru söylemiş chp örgütü seçimde çalışmadı
Avatar
egeli - 10 yıl önce
stafa ordu seni mhp ilce başkanlıgından neye aldılar ben söyleyem cünkü un atmaz degermensin kendine fayda yok başkalarına nasıl yardımın olur
Avatar
mustafa sarıcı - 10 yıl önce
türkmetal sendi̇kasina helal olsun 100 150 üye çocuğuna ücretsi̇z tam burslu okutma sözü verdi̇ler yetmedi̇ 2 bloğu yaklaşik seksen odayi çerkezköy belediyesine bağışlayacaklarını söylediler. remzi garip ise kapaklı belediyesinden okul yapacağım diyerek aldığı araziyi vakıf üzerinden kendi üzerine aldı. araziye bir otel ve yaklaşık 200 dairelik konut inşa ederek sadece kendi cebini doldurdu ve kapaklı halkı otelde neler döndüğünü biliyor, orada tüyü bitmemiş yetimin ve 77 milyon insanımız hakkı var. yetkilileri bu konuda kanunen gerekeni yapmaya davet ediyorum. bu duyarlılığından dolayı sayın mustafa orduya şahsım adına teşekkür ederim.
Avatar
ali koyuncu - 10 yıl önce
sayin mustafa ordu bahsi gecen konu meydana geldigi donemde siz mhp ilce baskaniydiniz neden bu konuyu hic gundeme getirmediniz?
Avatar
Mehmet karoglu - 10 yıl önce
mustafa baskan tebrikler ama bıraz geç olmasımı o donemde ilçe başlanaydın adli mercileri harekete geciremedinizöi
Avatar
TEKİN - 10 yıl önce
sn mustafa ordu madem bunlari bili̇yorsun.neden suç duyurusunda bulunmuyorsun.
Avatar
mehmet - 10 yıl önce
tms başkanı pevrul kavlak daha önce bu yerle ilgili sendika üye çocuğu 150 öğrencinin bedava bu okulda okuyacağını dile
getirmişti bunun neresi kötü.
bu yerin çürüyüp yıkılmasımı daha iyi yoksa çerkezköye kazandırılmasımı