TİM NEDEN ÇERKEZKÖY'Ü SEÇTİ?

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından, ihracat rakamlarının Çerkezköy'de ilk kez açıklanması geçen haftanın gündemine damgasını vurdu. 6 Tv kanalının üs kurduğu ÇTSO'dan TRT Haber de naklen yayın yaptı

TİM NEDEN ÇERKEZKÖY'Ü SEÇTİ?
06 Ağustos 2012 Pazartesi 17:31

TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Temmuz ayı ihracat rakamlarını Çerkezköy'de açıkladı. Çarşamba günü yapılan organizasyon ilçemizin gündemine oturdu. Çünkü TİM ilk kez Çerkezköy'de böylesine önemli bir toplantıyı gerçekleştirdi. Toplantı, yaygın basın tarafından takip edildi, 6 tv kanalı Çerkezköy'e geldi. Bunların arasında bulunan TRT Haber kanalı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarını canlı verdi.

ÇTSO'NUN GURUR GÜNÜ

Her ay bir önceki ayın ihracat rakamlarını açıklayan TİM, Temmuz 2012 rakamlarını ilçemizde açıklayarak bir ilki gerçekleştirdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever'i yanına alarak, Çerkezköy'ü gururlandıran TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yanında da Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit oturdu. Serbest dolaşım hakkı tanıyan bir anlaşma için Güney Kore de bulunmasaydı bu toplantıya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da katılacaktı.

NEDEN ÇERKEZKÖY'Ü SEÇTİK?

Yaptığı konuşmayla Tekirdağ ve Çerkezköy'deki ticari profili, özellikle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ve yeni kurulan Islah OSB'leri ayrıntılı bir şekilde anlatan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, TİM Başkanı Büyükekşi'ye Çerkezköy'ü seçtikleri için teşekkür etti. Tever'in ardından Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut da TİM'e bu seçiminden dolayı teşekkür etti. Bütün Türkiye'nin ticari hayatının yakından takip ettiği Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) aylık ihracat rakamlarının açıklamasının Çerkezköy'de neden yapıldığını TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı. Büyükekşi, "Çerkezköy'deki firmalar Türkiye'deki ilk 500 firma arasında önemli bir rol oynuyorlar. O yüzden bugün buraya geldik. Çerkezköy'ü seçtik" dedi. TİM Başkanı Büyükekşi Temmuz ayı rakamlarını açıklamasının sonunda ÇTSO Başkanı Dursun Tever ile karşılıklı plaket verdi.

TRT NAKLEN YAYINLADI

Tüm yaygın medyanın takip ettiği, özellikle ekonomi servislerinin ve haber kanallarının yakından izlediği TİM, Çerkezköy'den yaptığı açıklamayla medyayı ilçemize çevirdi. TİM Başkanı Büyekekşi'nin açıklama yaptığı sırada ÇTSO'da Türkiye'nin en büyük haber kanallarından 6 tanesinin kamerası bulunuyordu. TRT Haber, Temmuz ayı ihracat rakamlarının açıklanmasını canlı yayınladı. Program sonunda bazı tv kanalları TİM Başkanı Büyükekşi, ÇTSO Başkanı Tever ve Bakan Müsteşarı Ecevit ile diğer TİM üyeleriyle çeşitli ropörtaj ve söyleşiler yaparak, Temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

TEKİRDAĞ TİCARET ODASI BAŞKANI GELMEDİ

Diğer taraftan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere ilimizdeki odalar, ÇTSO'yu böylesine önemli bir programda yalnız bıraktı. ÇTSO'dan özel olarak davet edilmelerine rağmen Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güneroğlu'nun koltukları boş kaldı. Sadece Cengiz Günay ile İsmail Güneroğlu değil Tekirdağ'daki diğer oda başkanlarının da Çerkezköy'de yapılan böylesine önemli bir toplantıya katılmaması dikkat çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.