Trakya toprağı asla boyun eğmez

Türkiye Komünist Partisi(TKP) Çerkezköy İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında köy gezileri düzenliyor. Bahçeağıl, Yanıkağıl, Uzunhacı ve Karlıköy’ü ziyaret eden ve köylülerle sohbet eden TKP’liler adına açıklamalarda bulunan Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Karaca, "Uyguladığı politikalar ile köyde üretimi bitiren, köyleri tamamen boşaltıp vatandaşlarımızı ucuz emek gücü olarak şehirlere yönlendiren AKP’ye boyun eğmeyen Trakya Köylüsü seçimlerde gerekli cevabı verecektir " dedi.

Trakya toprağı asla boyun eğmez
02 Haziran 2011 Perşembe 00:00

TKP Çerkezköy İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında köy gezileri düzenliyor.  Partilerinin "Toprak Boyun Eğmez" isimli bildirisini çiftçilere ulaştıran TKP’liler, köylüleri boyun eğmemeye ve TKP’ye oy vermeye çağırıyor.
PATRON PARTİLERİNE OY VERMEYİN
Akşam saatlerinde köy gezilerine başlayan TKP’liler Bahçeağıl, Yanıkağıl, Uzunhacı ve Karlıköy’ü ziyaret ederek, kahvehaneleri dolaştılar ve köylülerle sohbet ettiler. Köylülerle sohbet eden ve onların sorunları dinleyen TKP’liler adına açıklamalarda bulunan Tekirdağ Milletvekili Adayı Metin Karaca, Meclis'te vekilleri olan ve tekrar Meclise girmek için trilyonları sokağa savuran düzen partilerinin Avrupa Birlikçi olduğunu ve şu anda tarımda yaşanan yıkımın AB projeleri çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi.
Trakya köylüsünün genel olarak desteklediği CHP’nin AB projelerine onay verdiği ve tarımda yaşanan yıkıma göz yumduğunu hatırlatan Karaca, patronlara hizmet eden düzen partilerine oy verilmemesini, tarımda yaşanan yıkımın durdurulması için TKP’nin desteklenmesini ve boyun eğmeyen köylünün TKP’ye oy vermesini istedi.
AKP ÇİFTÇİLERİ HEP YOK SAYDI
"12 Haziran'da sandık başına gittiğinizde atacağınız oy, dokuz yıldır bu ülkeyi yönetenlere vereceğiniz cevaptır" diyerek konuşmasına devam eden Karaca şunları söyledi:
"AKP iktidara geldiğinden beri çiftçileri hep yok saydı. Haciz memuru ile tanıştınız, ekininiz para etmez oldu. Tohuma, mazota verdiğiniz para ise katlandıkça katlandı. Her yıl ‘Bu yıl ne eksem para eder’ diye düşünmeye başladınız. AKP devleti küçülttükçe tarıma bütçe ayırmadı, sizden aldığı vergileri ihalelerle yandaşlara dağıttı, sizleri de tüccarın, bankaların karşısında savunmasız bıraktı.
ÇİFTÇİYİ DİNLEMEDİ, AVRUPALI, İSRAİLLİ TOHUMCUYU DİNLEDİ
Başbakan kendisine derdini anlatmaya çalışan köylüye 'Ananı da al git' dedi. Seni dinlemedi ama gitti. Avrupalı, İsrailli tohumcuları dinledi. Sizler üretmemeye zorlandınız. Türkiye açlıktan ölen çocuklarla tanıştı. Tarımı destekleyeceğiz dediler, destekleri zamanında ödemediler. Şimdi bile, destekleri seçim sonrasına bırakıp seni tehdit ediyorlar. Seni desteklemiyorlar, üretemiyorsun, onların yandaşları özel izinle buğday, sığır ithal edip köşeyi dönüyor.
Bütün bu yaşananlara karşın Trakya toprağı ve insanı asla boyun eğmemiştir. TKP olarak seçimlerde beşyüzbin boyun eğmeyen insan arıyoruz. Sizlerden bu çağrıya kulak vermenizi, bereketli olan bu toprakları ve emeğinizi ödüllendirmenizi istiyoruz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.