Trakya Üniversitesi’nin üç projesine destek

Trakya Üniversitesi’nin 2013/2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında hazırlamış olduğu üç projenin sözleşmesi imzalandı.

Trakya Üniversitesi’nin üç projesine destek
13 Ağustos 2014 Çarşamba 07:43

Trakya Kalkınma Ajansı Merkez Binası’nda düzenlenen imza törenine Trakya Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Trakya Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreter Mahmut Şahin katıldı. Trakya Üniversite tarafından hazırlanan “Hayat Ağacım” projesiyle Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde kurulmasına karar verilen özellikle Trakya ve Balkan bitki türlerini barındıracak Balkan Arboretumu'nun (Canlı Ağaç Müzesi) birinci etabı yapılacak. Uzun vadede bölgede kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacak projenin 161.642,78 TL’si TRAKYAKA tarafından finanse edilecek.
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından hazırlanan “Edirne Aktif Yaşlanma Merkezi” projesi kapsamında ise kurulacak olan merkezde 65 yaş üstü bireylerin kullanımına sunulmak üzere sosyal hizmet alanları, spor ve fizyoterapi hizmet alanları ve sağlık hizmet alanlarının düzenlenmesi planlanıyor. 9 ay sürecek projeye Trakya Kalkınma Ajansı 446.803,53 TL’sini (%76,18) karşılayacak.
Trakya Üniversitesi tarafından hazırlanan ve başarılı bulunan “Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi ve Doku Tiplendirme Laboratuarlarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında Edirne ilinde faaliyetini sürdüren Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi Laboratuarı ve yine Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan Doku Tiplendirme Laboratuarı'nın kapasitesini ve artırılacak. Başta Edirne olmak üzere tüm Trakya Bölgesi ile komşu ülkelerdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak ve moleküler biyoloji ile genetik alanında, kamu, araştırma merkezleri, özel sektör kuruluşları ile araştırma ve sağlık hizmetleri alanında yapılacak olan işbirlikleri için var olan altyapıyı güçlendirmek de projenin diğer hedefleri arasında yer alıyor. Uygulama süresi 9 ay olan projenin 446.803,53 TL’si (%76,18) Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse esilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.