TRAKYAKENT, Türkiye’nin en büyük kent forumu MARUF’ta yerini aldı

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından, şehirleşme ve yerel yönetimler alanlarında küresel ölçekte bilgi ve deneyim paylaşımını sağlamada etkili bir platform oluşturmak adına, iki yılda bir düzenlenecek olan Marmara Urban Forum – Marmara Uluslararası Kent Forumu (MARUF) adlı konferans programının birincisi, İstanbul Kongre Merkezinde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştiriliyor. Programda 25 ülkeden 3000’i aşkın katılımcı ve 200’ün üzerinde de konuşmacı yer alıyor

TRAKYAKENT, Türkiye’nin en büyük kent forumu MARUF’ta yerini aldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Ekim 2019 Çarşamba 11:15

Marmara Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan bu uluslararası platforma, Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT’i temsilen Birlik Müdürü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behcet Atlı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürü Sedat Akbıyık katıldı. Birlik Üyeleri Edirne Belediye Başkanı recep Gürkan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da forumda yer aldı.

ÜÇ GÜN SÜRECEK PROGRAMDA 12 AYRI TEMA ELE ALINACAK
Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk ve Gençlik Orkestrası'nın konseri ile başlayan forumun açılış oturumunda Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, açılış konuşmasının ardından 21. Yüzyıl Kent Vizyonları ile ilgili sunum yaptı.

1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek oturumlarda, “Çözüm Üreten Kentler” ana temasıyla, şehirlerin tüm paydaşlarının uluslararası ölçekte bir araya getirilmesi amaçlanan bu forumda, Çevre ve İklim Değişikliği, Şehir Teknolojileri ve İnovasyon, Ulaşım ve Hareketlilik, Kentsel Altyapı, Konut ve Yapılı Çevre, Göç, Kent Ağları, Yerel Kalkınma, Sosyal Kapsayıcılık, Dayanıklılık, Kamusal Mekân, Yönetişim konulu 12 ayrı tema ele alınacak.

Program kapsamında, çözüm odaklı, gücünü yerelden alan, yönetim ve ortak akıl eksenli şehir yönetimi ideali ile insanların daha sağlıklı, üretken ve güvenli kentlerde, uyum içerisinde yaşamalarına olanak sağlayacak hizmet politikaları katılımcı yaklaşımla değerlendirilecek.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan stant alanlarında, katılımcı kurumların hizmet ve faaliyetlerini içeren bilgi ve tanıtımları da misafirlere aktarılıyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.