TSD üyeleri Ceviz fidanı dikecek

Çerkezköy Kaymakamlığı’na Ceviz ağacı fidanı dikmek adına talepte bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, uygun görülecek yerlerde toprak etüdü yapılmasının ardından fidan dikebileceklerini söylediler

TSD üyeleri Ceviz fidanı dikecek
30 Mart 2015 Pazartesi 18:09

 CEVİZ AĞACI DİKME TALEBİNDE BULUNDULAR

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, düzenlediği basın toplantısı ile geçtiğimiz günlerde dernek yönetimi ile birlikte Çerkezköy Orman İşletme Şefi Cemil Kemikli’yi ziyaret ettiklerini açıkladı. Çetinkaya, yaptığı açıklamada, “ziyarette Orman Haftası’nı kutladık. Ziyaret esnasında Ocak ayında Çerkezköy Kaymakamlığı’na dernek tarafından verilen dilekçe ile ceviz ağacı dikmek istediğimizi talep etmiştik” dedi.

DİLEKÇE KAYMAKAMLIK MAKAMINA SUNULDU

Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Kaymakamlığı’na dernek üyesi engelli vatandaşların fidan dikmesi için dilekçe verdiklerini ve Dernek üyesi engellilerin Ceviz Ağacı dikmesi için girişimde bulunmak istediklerini belirterek, gerekli dilekçeyi Kaymakamlık makamına sunduklarını ifade etti.

TOPRAK ETÜDÜNÜN ARDINDAN KARAR VERİLECEK

Çetinkaya konuşmasının devamında, “Kaymakamımız Metin Kubilay konuya ilgi gösterdi ve bize destek vereceğini açıkladı. Bununla ilgili Orman İşletme Şefi’imizle yaptığımız görüşmede de olumlu sonuçlar aldık. Fidanların, yola yakın, engellilerin rahatça erişebileceği bir alana yapılması planlanıyor. Birkaç tane aday alan ver ve Orman işletme tarafından toprak etüdleri yapılarak karar verilecek” diye konuştu.

MAHSÜLÜ DESTEK VEREN KURUM VE KİŞİLERE HEDİYE EDECEKLER

Üye sayısına göre üyelerin kaç fidan dikeceklerine karar vereceklerini ifade eden Çetinkaya, “fidan için açılacak kuyu ve fidan dikmek isteyip talepte bulunacak üye sayısına göre bir kişinin kaç fidan dikeceğine karar vereceğiz. Ceviz dikmek istememizin amacı kısa sürede sonuçlarını görüp üyelerimizin ağacın meyvelerini görerek boş zamanlarında hevesli bir şekilde ağaçlarını sulamaya gitmeleri. Ağaçların meyvelerinden maddi bir çıkar gütmeyeceğiz. Hatta çıkan mahsülümüzü bize destek veren kurum ve kişilere hediye olarak vermeyi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.