Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında

Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 172. Yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de düzenlenen bir törenle kutlandı. Atatürk Anıtına İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan tören, Polis Evi’nde düzenlenen kokteylle devam etti. Çelenk sunma törenin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, “Teşkilatımız 172 yıldır çağdaş görev anlayışı içinde mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi cumhuriyetin ve yasaların daimi kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmektedir.” ifadelerini kullandı

Türk Polis Teşkilatı 172 yaşında
10 Nisan 2017 Pazartesi 16:02

PROTOKOL YERİNİ ALDI
Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 172. Yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı ve Polis Evi’nde düzenlenen kutlama etkinliklerine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Altay, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Mal Müdürü İlhami Taşkın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan katıldı.
ÇELENK SUNUMU GERÇEKLEŞTİ
Atatürk Anıtı’na İlçe Emniyet Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya şu ifadeleri kullandı:
KONUŞMAYI SERTAN TOPKAYA YAPTI
“Bugün Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş Yıl Dönümü’nü kutlamanın gurur ve kıvancını yaşıyoruz. Bu sevinci ve heyecanı birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı arz ediyorum.
CUMHURİYETİN VE YASALARIN DAİMİ KALKANI
Emniyet Teşkilatı’nın en temel görev ve sorumlulukları; toplumda dirlik ve düzeni tesis ederek insanların hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerini sağlamak, halk ile devlet arasında köprü kurarak devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaktır. Türk Polis Teşkilatı bu görev ve sorumlulukları bakımından ülkemizin en köklü, en temel kurumlarından biridir. Teşkilatımız 172 yıldır çağdaş görev anlayışı içinde mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi cumhuriyetin ve yasaların daimi kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmektedir.
HER ZAMAN MİLLETİMİZİN EMRİNDE OLUN
Bu doğrultuda, milletimiz, polisine her zaman güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir. Teşkilatımız da milletimizin duyduğu bu güveni korumak ve en iyi hizmeti vermek için gece gündüz demeden canı pahasına suç ve suçlularla mücadele etmektedir. Sevgili meslektaşlarım; içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, güler yüzlü, şefkatli ve her zaman milletimizin emrinde olun. Bütün zorluklar karşısında cesur ve sabırlı olun ki sorunların üstesinden gelin. Başarılarımızda bizleri arkamızda izleyen yüce milletimizin, önümüzde ise yolumuzu aydınlatan Atatürk İlke ve İnkılapları’nın bulunduğunu asla unutmayın.
MENSUPLARIMIZIN EŞLERİ OLMAKTAN HER ZAMAN GURUR DUYUN
Fedakar polis eşleri; gerektiğinde çok zor şartlarda görev yapan, hatta bu uğurda canını bile vermekten çekinmeyen mensuplarımızın eşleri olmaktan her zaman gurur duyun. Sizler çocuklarımıza yeri geldiğinde hem ana hem de baba olabilecek kadar güçlü, sabırlı ve şefkatli insanlarsınız. Eşlerinizin bu güne kadar hep yanında oldunuz. Bundan sonra da onların yanında bulunacağınıza ve onların daimi destekçisi olacağınıza inancım tamdır.
HALK DESTEĞİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Kıymetli Çerkezköylüler; suçların giderek arttığı, suç işleme şekli ve tekniklerinin geliştiği ve uluslararası düzeyde organize hale geldiği günümüzde, polisin, suçların önlenmesinde halk desteği olmadan başarıya ulaşabileceğini düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle huzurlu olan ilçemizin daha da huzurlu olabilmesi için ve art niyetli kişilerin amaçlarına ulaşamamaları için düz sizlerden aldığımız destekle sağladığımız huzur ve güveni, bugün de yine sizlerden alacağımız destekle devam ettireceğimizden emin olunuz.
TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 172. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN
Bu vesile ile tüm teşkilat mensuplarımızın ve fedakar ailelerinin 172. Kuruluş Yıl Dönümü’nü kutluyor, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimiz, emeklilerimiz ve halen görev başında bulunan tüm silah arkadaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
GÜNÜN ANISINA PASTA KESİLDİ
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya’nın konuşmalarının ardından Polis Evi’nde düzenlenen kokteyle geçildi. Kokteylde, Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 172. Yıldönümü anısına pasta kesilirken, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.