Tütev Metem'de Sanayiciler bilgilendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası ve Türk Tekstil Vakfı İşbirli ile yapılan Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde bölgemizde faaliyet gösteren tekstilci sanayicilere bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tütev Metem'de Sanayiciler bilgilendirildi
31 Ağustos 2007 Cuma 09:40

Türk Tekstil Vakfı İşletmeler Üstü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vakıf Başkanı Sadık Oğuz, Başkan Yardımcısı Lütfü Paker, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu, Ç.O.S.B. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve çok sayıda tekstil fabrikası yetkilisi katıldı.

ARA İNSAN GÜCÜ YETİŞECEK

Okulun kuruluş amacından bahseden Türk Tekstil Vakfı Başkanı Sadık Oğuz, "Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin kuruluş amacı ülkemizin öncelikli sektörlerinden biri olan tekstil alanında ihtiyaç duyulan ara insan gücünü yetiştirmek ve bu insan gücünün istihdamı ile sektörün rekabet kabiliyetini yükseltmek amacıyla Çerkezköy'de kurulan bir eğitim merkezidir.

SANAYİNİN İSTEDİĞİ ELEMAN YETİŞECEK

Burada işletmelerdeki makine ve tesisatın bakım ve onarımı alanında yetişmiş kalifiye eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri (Mekatronik) alanında 4 yıllık eğitim verilecek ve tekstil laborantı yetiştirilecek.

Biz sanayiye yetişmiş eleman yetiştirileceğiz. Sanayicilerimiz bunu istiyor. Burada yetiştirilecek elemanlar makinayı civatasına kadar söküp, takmasını bilecek. Burada hem diğer meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler stajlarını yapabilecek, hem de meslek sahibi olmak isteyenler gelip eğitim görebilecekler.

M.E.B. BİZİM BAŞARILI OLMAMIZI BEKLİYOR, BİZ DE DUA EDİYORUZ

Bu projeyi gerçekleştirmek kolay olmadı bizim için. Yıllarca çok uğraştık ve çok mücadele verdik. Milli Eğitim Bakanlığı ile onlarca protokol imzaladık. Milli Eğitim Bakanlığı projemizin başarılı olmasını bekliyor. Eğer başarılı olursak Bakanlıkta bu projeye yönelecek ve kendiside aynı merkezleri kuracak. Başarılı olacağımıza ve iyi işler yapacağımıza inanıyoruz, ama yine de dua ediyoruz. Bu merkez şuan Türkiye'de bir ilk ve tek. Bu merkezin ortaya çıkması için harcadığımız para ise 8 trilyonu geçmiş durumda.

Burada eğitim göreceklere diploma değil sadece sertifika verilecek. Mekatronik Bölümü'nde ise 4 yıl eğitim verilecek. Ayrıca Federal Alman Cumhuriyeti'nin beceri ile ilgili okuluyla protokol imzalandı ve öğrencilerin buradan aldığı sertifika tüm Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olacak.

USTA ÖĞRETİCİLERİ YÖNLENDİRİN

Sizlerden bizim isteğimiz, fabrikanızda olan veya emekli olmuş olan işini iyi bilen ve iyi yapan usta öğreticileri buraya yönlendirmeniz. Çünkü meslek liselerinin tekstil alanında eğitim gören öğrenciler uygulamalarını burada yapabilecekler. Şimdi yukarıda Allah var. Ben bugüne kadar stajyer öğrenciler ile layıkı ile ilgilenemedim. Kimsenin de ilgilenebildiğine inanmıyorum. Ancak burada stajyerler ile tam anlamı ile ilgilenilecek, çünkü burası bu yüzden kuruldu" dedi.

GENİŞ BİLGİLER VERİLDİ

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Türk Tekstil Vakfı Başkan Yardımcısı ve Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu toplantıya katılanlara İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi ile ilgili geniş ve detaylı bilgiler verdiler.

Ayrıca Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Oğuz sanayicilerden manevi destek isteyerek, "Biz sizlerden kesinlikle para ya da malzeme yardımı talep etmiyoruz. Bizim sizlerden beklediğimiz manevi desteğin yanında şöyle bir yardım bekliyoruz; mesela buraya tekstil malzemesi boyası alınacak. Biz gidip bunu toptancı ya da üreticisinden parayla alırsak o alınan malzeme bize çok gelir ve en az 5 sene gider. Bize o kadar çok lazım değil. Bize 5 kilo lazımsa sizden parasıyla alalım. Ya da kumaş lazımsa sizden bir top parasıyla alalım. Sizlerin bize yapacağı yardım bu şekilde olsun" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.