ÜCRETSİZ HEPATİT TESTİ YAPILIYOR

Türkiye’yi dolaşarak isteyen vatandalara 'Hepatit Testi' yapan Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD) Otobüsü Çerkezköy’e geldi. Pazartesi gününe kadar Belediye Meydanı’nda vatandaşlara test yapacak olan VHSD Otobüsü yoğun ilgi görüyor.

ÜCRETSİZ HEPATİT TESTİ YAPILIYOR
12 Eylül 2009 Cumartesi 00:00

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Hepatitle Savaşım Derneği’nin otobüsü çeşitli bölge ve illeri dolaşarak gönüllü vatandaşlara ücretsiz olarak Hepatit Testi yapıyor. Bu kapsamda Çerkezköy’e gelen VHSD Otobüsü uzman personel eşliğinde Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde çalışmalarına başladı.
Viral Hepatitle Savaşım Derneği Tekirdağ Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Doğaroğlu’nun gözetiminde Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önünde vatandaşlara ücretsiz olarak Hepatit Testi yapılan VHSD Otobüsü vatandaşların akınına uğradı.
Vatandaşlara otobüse konulan video film eşliğinde Dr. İsmail Doğaroğlu Hepatit hakkında bilgi verirken, otobüsün içerisinde kan alıp test yapılıyor. Perşembe günü başlayan ücretsiz Hepatit testleri Cumartesi gününe kadar ‘Kan alınarak’ devam ederken, Pazartesi günü ise ‘test sonuçları’ vatandaşlara verilecek.
TEDAVİ EDİLMEZSE ÖLÜME GÖTÜRÜR
Hepatit B ve Hepatit C taraması yapılan VHSD Otobüsü’nün amacının Türkiye’deki hepatit profilini ortaya çıkarmak olduğunu söyleyen Dr. İsmail Doğaroğlu, viral hepatitlere bağlı hastalıklardan korunmanın kolay ve mümkün olduğunu söyledi.
Dr. Doğaroğlu, "Türkiye’de 4 milyonun üzerinde gizli Hepatit taşıyıcısı bulunmaktadır. Hepatit kan, vücut sıvıları ve cinsel ilişki yoluyla bulaşır ve vücuda yerleşir tedavi edilmez ise karaciğer kanseri, siroz ve hatta ölüme neden olabilir.
Hepatit tedavisinde erken tanının önemi büyüktür. Bu nedenle toplumun her katmanına ulaşarak Hepatit hastalığı konusunda halkı bilinçlendirmek, hastalığın teşhisi ve tedavisi konusunda eğitim sağlamak büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
DERNEĞİN AMACI NEDİR
Tekirdağ temsilciliğini yaptığı VHSD hakkında bilgi de veren Dr. İsmail Doğraoğlu sözlerini şöyle sürdürdür:
"Viral Hepatitle Savaşım Derneği (VHSD), viral hepatitlerin toplumdaki yaygınlık ve önemini belirleyecek olan tanı, savaşım ve korunma yöntemleri ile bu alandaki çeşitli inceleme ve araştırmaları yapmak, desteklemek, teşvik etmek ve elde edilen bilgilerden ilgili sağlık kuruluşlarını yararlandırmak ve gerektiğinde onlarla işbirliği yapmak amacıyla kurulmuştur."
ÜCRETSİZ TEST VE AŞI YAPILIYOR
Perşembe günü sabah 09.00 Çerkezköy Belediyesi önünde konuşlanan otobüsün Cuma, Cumartesi ve Pazartesi olmak üzere dört gün süreyle ilçemizde olacağını belirten Dr. Doğaroğlu, "Burada vatandaşlarımızı hepatit konusunda bilgilendiriyoruz. Gönüllü vatandaşlara ücretsiz hepatit B ve C taraması yapıyoruz. Tarama sonucu negatif çıkanlara yine ücretsiz hepatit aşısı yapıyoruz. Test sonucu pozitif çıkanlar olursa o zamanda takibini yapmak üzere sağlık kuruluşlarına yönlendireceğiz" dedi.
HEPATİT ÇAĞRISI
Hepatit B ve C taramasının çok önemli bir tarama olduğunu vurgulayan Dr. Doğaroğlu, ciddi hastalıkların önüne geçmek adına zamanında yapılması gerektiğini kaydederken Çerkezköylülere de seslendi. Doğaroğlu şöyle dedi: "Tüm Çerkezköylüleri Derneğimizin otobüsüne gelerek test yaptırmaya davet ediyoruz. Bu hastalıktan korunmak elimde iken ihmal etmeyelim, bu taramaya katılalım."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.