Uğur’lar olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 24 Ocak 1993’de kalleşçe bir suikast sonucu aramızdan ayrılan Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun anısına, Çerkezköy’de bulunan Uğur Mumcu Anıtı’na yürüyerek burada bir dizi etkinlikte bulundu.

Uğur’lar olsun!
26 Ocak 2018 Cuma 17:01

VURULDUK EY HALKIM, UNUTMA BİZİ!
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünden ‘Vurulduk ey halkım, unutma bizi!’ yazılı bir pankart, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Uğur Mumcu’nun portrelerini taşıyarak, ellerindeki meşaleler eşliğinde Uğur Mumcu Anıtı’na yürüyen partililerin arasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akayi CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar da yer aldı.
AFRİN HAREKATINI UNUTMADI
Anıt’a varılmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın konuşmasıyla devam etti. Camcı sözlerine, “Mazisi başarılarla dolu şanlı ordumuzun terör örgütlerine karşı başlattığı Afrin Harekatı’nda Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum.  Harekat sırasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ulusumuza başsağlığı; yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar diliyorum” diyerek başladı.
YAŞAMI BOYUNCA DEMOKRASİNİN YILMAZ SAVUNUCUSU OLDU
Günün anlam ve önemine ilişkin de kısa bir açıklama yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Bugün 24 Ocak 2018. Türkiye, bundan 25 yıl önce, kendisini Mustafa Kemal’in devrimlerine, bağımsızlığa, özgürlüğe adamış; Atatürkçü, halkçı, laik, tam bağımsız Türkiye sevdalısı, yurtsever bir evladını bombalı bir saldırı sonucu kaybetmişti. Uğur Mumcu, yaşamı boyunca demokrasinin yılmaz savunucusu oldu. Atatürkçüydü, cumhuriyetçiydi, karanlık güçlerin üstüne gözünü kırpmadan gidiyordu. Uğur Mumcu, onurlu ve dimdik sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi
KORKMADAN YAZMAYA DEVAM ETTİ
Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti.  O, bu günleri onlarca yıl önce görüp ülkemizin üzerine oynanan oyunları ve yaşanabilecek tehlikeleri işaret ederek bizleri uyarmıştı. Son yıllarda ülkemizin geldiği noktada ise, Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını ortaya koymaktadır. Bu dönemde ise bizlere düşen görev ulusal birliğimize, laik, demokratik, çağdaş değerlerimize, Atatürk ilke ve devrimlerine daha fazla sahip çıkmak, yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermektir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Atatürk ilke ve devrimleri ve Cumhuriyetimizin bağımsızlığı için demokrasi şehidi olan ve daima içimizde yaşayacak olan Uğur Mumcu’yu saygı ve rahmetle anıyorum. Ayrıca Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç ve Gaffar Okkan gibi demokrasi şehitlerimizi bir kez daha minnet ve özlem ile anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.
ANITINA KARANFİLLER BIRAKILDI
Camcı’nın konuşmasının ardından Uğur Mumcu Anıtı’na karanfiller ve Cumhuriyet Gazetesi bırakıldı. Taşınan meşaleler Anıt’ın yan kısmına dikildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.