Ülkü Ocakları Şehit Annelerini Unutmadı

Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığı, Ocak Başkanı Ersan Coşkun'un önderliğinde Anneler Günü münasebetiyle Kapaklı ilçesindeki Şehit Ailelerini ziyaret ederek Anneler Gününü kutladı

Ülkü Ocakları Şehit Annelerini Unutmadı
15 Mayıs 2017 Pazartesi 14:06

SEVGİ, SAYGI VE MİNNETLE ANMAK ZORUNDAYIZ
Ziyaretler sonrasında basın mensubuna açıklamada bulunan Coşkun “Annelik her türlü güzellemenin üzerinde yer alan çok müstesna bir kavramdır. Annelik duygusunu kelimelerle tarif etmek bu duygunun hakkıyla ifade edilmesinde yetersiz kalmaktadır. Aile kurumunun temel direği olan annelerimiz, bizler için her şeyden önemli ve öncelikli bir mevkie sahiptir. Evlatları için her türlü fedakârlığı yapan, kendi yaşantısını evladına göre düzenleyen, cefakârlığın ve vefakârlığın abidesi olan annelerimizi; aile kurumunun temelinden sarsılmaya başladığı, kadına yönelik şiddetin günden güne arttığı şu günlerde bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anmak zorundayız. Annelik sadece doğum ve bakım işlerinden ibaret bir kurum değil, aynı zamanda hayata ve insanlığa dair ilk bilgilerin alındığı kutsal bir okul işlevini de bünyesinde bulundurmaktadır. Oğullarını vatan uğruna toprağa veren annelerimizi de bu özel günde unutmamak adına kendilerini ziyaret ederek ellerini öpüp hayır dualarını aldık.” dedi.
CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR
Konuşmalarına devam eden Coşkun, “Yüce Kitabımız ‘Anne ve babalarınıza of bile demeyin’ ayetiyle aile kurumunun önemine işaret etmiştir. Peygamber Efendimiz anneliğin kutsiyetini ‘Cennet annelerin ayakları altındadır.’ hadisi ile ifade etmiştir. Türk kültüründe annelik her zaman anlamını ve önemini koruyan bir mertebe olarak devam ede gelmiştir. Ancak son günlerde yaşanan bir takım hadiseler toplum olarak hepimizin canını sıkmakta, yüreğini sızlatmaktadır. Bazı kişilik yoksunu caniler tarafından kaçırılıp, öldürülen çocuklar en başta annelerinin yüreklerinde dinmez bir sızı bırakmışlardır. Hemen her gün yaşanan kadın cinayetleri, annelik kurumunun bağlarını zedelemektedir. Bu hadiselerin önüne geçmek ve aile kurumumuzu korumak için gerekli eğitsel, sosyal, psikolojik ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.
ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ
Coşkun son olarak, “Hayatımızı borçlu olduğumuz annelerimiz sadece bir gün değil her gün hatırlanmalı, her zaman hayırla ve şükranla yâd edilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz. Tüm annelerimizin mübarek ellerinden öpüyor, hayırlı ve sağlıklı nice yıllara erişmelerini temenni ediyoruz.” diyerek konuşmalarını tamamladı.
HEDİYE VERİLDİ
Şehit ailesi ziyaretinden sonra Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığı Kadınlar Biriminin hazırlamış olduğu hediyeleri ilçe meydanında dağıtılarak ilçe halkının da Anneler Gününü kutlandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.