ULUSDER’den Resul Dindar konseri

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği tarafından Resul Dindar konseri düzenlendi. Anfi Tiyatro’da düzenlenen konserde konuşan Dernek Başkanı Erdal Darçın, son günlerde yaşanan olaylara değinerek, “Araplarda Allah inancı Allah korkusuna dayalıyken, bizde ki Allah inancı ise Allah sevgisine dayalıdır. Eğer bu oyunlara gelip ulusal birliğimizden ödün verirsek, Irak ve Suriye’den farklı olmayacağız. Hiçbirimizde huzur kalmayacak, sokağa çıkamayacağız” dedi. Konser sonunda da Dernek Başkanı Erdal Darçın, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve sanatçı Resul Dindar, barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurdular.

ULUSDER’den Resul Dindar konseri
21 Ekim 2014 Salı 07:58

KRİTİK BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği tarafından düzenlenen konserde ünlü sanatçı Resul Dindar sahne aldı. Anfi Tiyatroda Pazar akşamı düzenlenen konsere Resul Dindar sevenleri yoğun ilgi gösterirken, Resul Dindar’ın konserinden önce sahne alan Emrah Meloğlu seslendirdiği şarkılarla müzikseverleri coşturdu. Programın devamında sahneye gelen Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın, yaptığı konuşmada, “Kritik bir süreçten geçiyoruz. Emperyalist güçlerin Ortadoğu da ki oyunları alabildiğince sürüyor. Bir yandan mezhepsel diğer yandan etnik ayrımcılık almış başını gidiyor. Görüyoruz ki Irak ve Suriye de insanlar tek bir getirerek yine bir başka Müslüman’ın başını gövdesinden ayırıyor ve bunu Allah adına yaptığına inanıyor. Bizim İslam inancımızda böyle bir şey yoktur” diye konuştu.

 

ULUSAL BİRLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR

Araplarda Allah inancı Allah korkusuna dayalıyken, bizde ki Allah inancı ise Allah sevgisine dayalıdır diyerek konuşmasını sürdüren Darçın, “Bu yüzden IŞİD ve PKK’yı lanetliyoruz. Yaşasın kardeşliğimiz. Lazı, Kürdü, Türküyle hepimizin ulusal birliğimize sahip çıkma günüdür. Eğer bu oyunlara gelip ulusal birliğimizden ödün verirsek, Irak ve Suriye’den farklı olmayacağız. Hiçbirimizde huzur kalmayacak, sokağa çıkamayacağız. Ne ölen olsun ne de öldüren, dünyada barış içinde özgürce yaşasın insanlar. Ulusal Gençlik Derneği olarak ilk konserimizi Cumhuriyet Konseri adı altında geçen yıl yapmıştık. Cumhuriyet konserlerini geleneksel hale getirmek istedik ve bundan sonra inşallah devam edeceğiz” dedi.

 

BEYAZ GÜVERCİN UÇURDULAR

Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın’ın konuşmasını tamamlamasının ardından ünlü sanatçı Resul Dindar alkışlar eşliğinde sahneye geldi. Dindar seslendirdiği şarkılarla havanın soğuk olmasına rağmen amfi tiyatroyu dolduran müzikseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.  Konser sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın ve sanatçı Resul Dündar barışın simgesi olan beyaz güvercini birlikte gökyüzüne serbest bıraktılar.



Haber: Emrah ÇOĞALAN

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.