Vatan Partisi sendika çadırında

Vatan Partisi Tekirdağ Milletvekili adayları bir kablo fabrikası önünde direniş çadırı kuran Birleşik Metal işçilerini ziyaret etti. Milletvekili adayları, haklarını arayan işçilere destek olacaklarını söyledi

Vatan Partisi sendika çadırında
19 Nisan 2015 Pazar 12:44

 BİZ SENDİKAYI BURAYA SOKACAĞIZ

Vatan Partisi 1. Sıra adayı Halkla ilişkiler Uzmanı Aynur Çalım, 2. Sıra adayı Av.Bahadır Berk, 3. Sıra adayı Moda tasarımcı Sabriye Aydın ve 4. Sıra adayı Em. Albay Hasan Oruk fabrika önünü giderek işçilerin sorunlarını dinledi. İşçiler Vatan Partisi adaylarına içerde yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Vatan Partisi Milletvekili adayları her konuda kendilerine yardımcı olacaklarını belirtti. 06 Nisan 2015 tarihinde 10 işçinin işten atıldığı kablo fabrikası önünde direnişe geçen işçiler direnişlerinin 10. gününde 175 işçinin çalıştığı işyerinde, çalışma koşullarının olumsuzluğu sebebiyle Birleşik Metal İş Sendikasında örgütlenen işçileri işveren işten attı. Birleşik Metal iş sendikası 120 işçiyi işyerinde örgütleyerek Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu ve bakanlık yetkiyi onayladı. Yetki onaylandıktan sonra işveren işçileri işten çıkardı. Ve yetkiye itiraz etti. Fabrika işçileri fabrikaya sendikayı sokacaklarını belirtti. Vardiya çıkışlarında ve girişlerinde içerde çalışan sendikalı işçiler sloganlarla dışarı çıkarak direniş çadırındaki arkadaşlarına destek veriyor.  İşten çıkarılan işçilerden Bektaş Gedik şunları söyledi. “9 gündür mücadelemiz devam ediyor. İçerde sendikalı arkadaşlara da baskı yapılıyor. Ama boşa çaba biz sendikayı buraya sokacağız. Başka yolu yok” dedi. Vatan Partisi adaylarına işçiler ziyaretten dolayı teşekkür etti.

İŞÇİLERİN YANINDAYIZ

Fabrikada yaşanılan süreci anlatan Birleşik Metal İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Beyhan Vatansever şunları söyledi: “Biz 9 gündür direnişimizi sürdürüyoruz. İsterse 90 gün olsun biz mücadelemize devam edeceğiz. İşveren içerdeki arkadaşlara baskı uyguluyor. Sendikalı olmak anayasal haktır. Bunları kabul etmiyoruz. Kesinlikle fabrikaya sendika girecek.” dedi. Vatan Partisi adaylarının ziyaretini değerlendiren Beyhan Vatansever, “Biz emekten yana işçiden yana olan insanları tabiki ziyaretimize bekleriz. Vatan Partisi adaylarının da dediği gibi burada sadece siyaset yapmak için değil de, gerçekten emekten yana tavır koyabilecek siyasi partileri desteklememiz ve onlarla birlikte olmamız bizi mutlu ediyor. Bu ziyaretler işçi arkadaşların mücadelelerini daha da artıyoruz.”dedi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Vatan Partisi Tekirdağ Milletvekili 1. Sıra Adayı Aynur Çalım şunları söyledi. “Bir hukuk mücadelesi veriliyor burada. Anayasal haklarını kullanan işçiler işten çıkartılıyor. Bu kabul edilemez, buradaki mücadeleyi hep birlikte vereceğiz.  Biz her zaman yanlarındayız” dedi. 2. Sıra adayı Av. Bahadır Berk işe “ Alın teri mücadelesi veren işçilerimizin yanındayız. 50 yıldır işçinin alın teri üzerinden siyaset yapılıyor son 12 yıldır Akp hükümeti ile de bu tavan yaptı. Bu işçiler sadece anayasal haklarını kullanmak istiyor. Bunun bile önüne geçiyorlar. Biz Vatan Partisi olarak işçilerim ile beraberiz” dedi.

SAVCILIĞA YÜRÜNECEK

Fabrika işçileri yaşanan hukuksuz durumları, işten çıkarmaları Çorlu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacak. İşçiler 17 Nisan Cuma günü (bugün) saat 10:00’da sendika önünde buluşarak Çorlu Adliyesine yürüyecek.  
 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.