Veliköy Belediye Meclisi Toplandı

Veliköy Belediyesi'nin Ağustos ayı Meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Şahin Büyükkaban Başkanlı'nda yapıldı. Belediye Başkanı Efrahim Yeşil'in izinde olması nedeni ile Şahin Büyükkaban Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi açılış ve saygı duruşu ile başladı.

Veliköy Belediye Meclisi Toplandı
09 Ağustos 2007 Perşembe 08:24

Açılış ve saygı duruşunun ardından bir önceki Meclis toplantısının karar özeti okunarak, İmar Komisyonu kararlarının görüşülmesine geçildi.

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Bir önceki Meclis toplantısında İmar Komisyonu'na havale edilen Beylik Çayırı Mevkii'nde bulunan parseller ile Çayıl Yolu Caddesi üzerinde bulunan ve caddeye cepheli parsellerinin imar durumlarının görüşülmesine geçildi.

BEYLİK ÇAYIRI'NA DÜZENLEME

Söz konusu gündem maddeleri ile ilgili İmar Komisyonu'nun raporunu okuyan Meclis Başkanı Şahin Büyükkaban, İmar Komisyonunun Beylik Çayırı mevkiinde düzgün ve sağlıklı bir yapılaşma için en az 700 metrelik bir parsel şartı aradığını, buralarda katın 5 kat olması yönünde görüş bildirdiğini ve yapılaşmanın ise %15 olarak değerlendirilmesi gerektiği yönünde rapor sunduğunu ifade etti. Bunun üzerine söz alan Meclis Üyeleri söz konusu yerdeki parsellerin 250 ile 300 metre büyüklüğünde olduğunu belirterek, bunun sorun doğuracağını ve yapılaşma izninin çok az olduğu için söz konusu bölgeye müteahidin girmekten çekineceğini ifade ettiler.

PARSELLER KÜÇÜK

Parsellerin küçük olduğunu kabul eden Meclis Başkanı Şahin Büyükkaban, "Evet buradaki parseller çok küçük. Burada yapılması gereken 3 parsel sahibi biraraya gelecek ve arsalarını müteahide verecekler ya da kendileri yapacak. Bu srun ancak bu şekilde çözülür yoksa o bölgede çarpık ve düzensiz bir yapılaşma olur" dedi.

Yapılaşma izninin %15 olarak komisyonda belirlendiğini fakat kendisine göre de bu oranın az olduğunu belirterek, yapılaşmanın en az %20 olması gerektiğini ifade etti. Meclis Üyelerinin konuyla ilgili görüşlerini bildirmesinin ardından söz konusu Beylik Çayırı Mevkii'nde yapılaşmanın %20 olmasına, bina yüksekliğinin ise 15.50 metre olmasına ve bu konuyla ilgili Şehir Plancısı'ndan detaylı şekilde görüş alınmasına oy birliği ile kabul edildi.

ÇAYYOLU CADDESİ DE ELE ALINDI

İmar Komisyonu'nun Beylik Çayırı ile ilgili raporunun görüşülmesinin ardından yine komisyonun Çayyolu Caddesi ile ilgili raporunun görüşülmsine geçildi. Komisyonun Çayyolu Caddesi'ne cephesi olan parsellerin kat adedinin yükseltilerek, 4 kata çıkarılması yönündeki görüşü oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKA NELER GÖRÜŞÜLDÜ?

İmar Komisyonu raporunun görüşülmesinin ardından gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesine geçildi. Gündemin 5. sırasında yer alan Mimar Sinan Mahallesi 115 ada 13 parsele bedeli karşılığı 2 normal kat arttırımı talebi oy birliği ile kabul edilirken, 6. gündem maddesi olan ek bütçe yapılmasının talebi de oy birliği ile kabul edildi.

EK BÜTÇE YAPILDI

Yeni alınan ambulans ve hizmet alımları için 500 bin YTL'lik ek bütçe yaptıklarını ve bunun kaynağını da yol harcamalarına katılım ve kanalizasyon harcamalarına katılımdan sağladıklarını belirten Belediye Hesap İşleri Müdürü Hasan Araç, belediye'ye yeni aldıklrı ambulansın Trakya'daki en iyi ambulanslardan biri olduğunu belirterek, "Şuanda Bursa'da ambulansın giydirilmesi yapılıyor. İnşallah 10-15 gün içerisinde hizmete başlayacak" dedi.

Ek bütçenin kabul edilmesinin ardından sanayi parseli olan 327 ada 14 parseldeki 9200 metrekare Belediye hissesinin satışı da oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Veliköy Belediye Meclisi sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.