Vermiş olduğum karar PSAKD’ni bağlamaz

Seçimler öncesi CHP’den istifa ederek BDP’ye geçen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Çerkezköy Şube Başkanı Mehmet Ali Bingöltekin basın açıklaması düzenleyerek, verdiği kararın bireysel olduğunu ve PSAKD’ni bağlamadığını söyledi.

Vermiş olduğum karar PSAKD’ni bağlamaz
24 Haziran 2011 Cuma 00:00

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Mehmet Ali Bingöltekin basın açıklaması düzenleyerek, seçimlerden kısa bir süre önce BDP’ye geçmesinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Bingöltekin verdiği kararın derneği bağlamadığını, bireysel olarak böyle bir karar verdiğini belirtti.
Dernek binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Bingöltekin yakın geçmişte yapmış olduğu siyasi kararla birlikte kurumun yanlış algılandığını ve durumun farklı boyutlara çekilmek istendiğini belirtti. 
BİLİNÇLİ YAPILIYOR
Bilinçli bir şekilde Derneğin üzerine gelindiğini belirten Bingöltekin, "Bazı kişiler ve kurumlar Alevi kültürünü, inancını ve felsefesini temsil ettiğini iddia ederek, kendi çıkar hesaplarını toplumun çıkarları önünde sayarak, temsil ettiği misyonu unutarak büyük bir hataya imza atmışlardır. Tüm uyarı ve ikazlarımıza rağmen bu yanlışlıklarında devam ettikleri görülmüştür. Bu noktadan sonra, bu değerlere duyarlı ve sorumlu bir birey olduğumdan dolayı tepkimi farklı bir şekilde verdim ve bireysel bir kararla BDP’ye katıldım. Bu kararımın kesinlikle temsil ettiğim Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’ni bağlamadığını buradan belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.
EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ
Derneğin toplumsal hareketlerde, daha önceden de olduğu gibi diğer siyasi ve sivil toplum örgütleriyle demokratik platformlarda birlikteliğinin devam edeceğini belirten Bingöltekin, "Bu tür platformlarda sorumluluğumuzu yerine getirirken, tüm sivil ve siyasi oluşumlara eşit mesafede durup, dernek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile dayanışma içinde olacağız. Yapacağımız çalışmalarda PSAKD şu sivil örgütlülüğe daha yakındır ve onların hizmetinde çalışıyorlar şeklindeki söylemlere mahal vermemek görevimizdir.
Şüphesiz ki, örgütlülüğümüzdeki canların her biri bir siyasi görüşe sahiptir ama Derneğimizin çalışma alanı kültürümüzü, inancımızı ve değerlerimizi yaşatmak ve geleceğe taşımaktır. Üyelerimizin siyasi görüşlerini açıklama, bunlar için mücadele etme yeri doğal olarak siyasi partilerdir.
ÜYENİN KARARI KENDİNİ BAĞLAR
Üyelerimizin bu noktada vermiş olduğu kararlar kendilerini bağlar ve bizler bu karara saygı gösteririz. PSAKD üyeleri ve yöneticileri olarak bu noktadaki ayrımı yapabilecek kadar bilinçli olduğumuzu düşünüyoruz. Aleviliğin durumlar karşısında biat etmeyen, sorgulayan yani dogmatik olmayan bir öğreti olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Olaylara araç olmak yerine; inancımız, davamız ve mücadelemiz için araç kullanmak zorunda olduğumuzu tekrardan belirtmek istiyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.