Yanlış hamleler seçimi kaybettirdi

AK Parti Çerkezköy İlçe eski Yönetim Kurulu Üyesi Galip Güngör, Çerkezköy Belediye eski Başkanı Ali Ertem’in yanlış hamleleriyle seçimi kaybettiğini belirterek, Ertem’in AK Partililerden ve partiye gönül vermiş insanlardan özür dilemesi gerektiğini belirtti. Güngör, AK Parti’den Meclis Üyeliği’ne seçilen birçok ismin AK Parti ile bir ilgisinin bulunmadığını iddia ederek “Teşkilat çalışacak; partiyle alakası olmayan, seçim döneminde seçim çalışmalarına dahi katılmayacak; parti kaybedecek ve bu beyler kazanacak. Bu arkadaşlar Ak Parti’ye üye dahi değiller. Şimdi Belediye Meclisi’nde hangi partiyi temsil edecekler acaba?” sorusunu yönetti

Yanlış hamleler seçimi kaybettirdi
14 Nisan 2014 Pazartesi 08:01

TEŞKİLAT DIŞLANDI
Seçimin kaybedilmesinde sorumluluğun AKP Adayı Ali Ertem’e ait olduğunu iddia eden ve Ertem’e seslenen Güngör “10 yıldır size canla başla hizmet eden, iki seçim kazandıran İlçe Teşkilatı’nı bir kalemde silip partiyle alakası olmayan hatta antipati çeken insanları başköşeye oturtarak kendi sonunuzu hazırladınız. Vefalıları dışladın, vefasızlığı kucakladın. Sevenlerinizle değil sana karşı olanlarla beraber oldunuz” ifadelerini kullandı.
‘HANGİ PARTİYİ TEMSİL EDECEKLER?’ SORUSUNU SORDU
Ertem’in devir-teslim töreninde kullandığı ‘Vicdanım rahat ayrılıyorum’ şeklindeki ifadesini hatırlatarak Ertem’e göndermede bulunan Güngör “Peki, partiyle alakası olmayan; getirisi olmayıp da bilhassa götürüsü olanları listeye aldığın için vicdanın rahat mı acaba? Teşkilat çalışacak; partiyle alakası olmayan, seçim döneminde seçim çalışmalarına dahi katılmayacak; parti kaybedecek ve bu beyler kazanacak. Peki bu durumu sayın Başbakanımız duysa ne der acaba? Bu arkadaşlar AK Parti’ye üye dahi değiller. Şimdi Belediye Meclisi’nde hangi partiyi temsil edecekler acaba?” diye sordu.
EN YAKINLARI DAHİ OY VERMEDİ
AK Parti’nin yeni seçilen bazı Meclis Üyelerine en yakınlarının dahi oy vermediğini iddia eden Güngör şöyle devam etti: “Birilerinin dolduruşuna gelerek Teşkilatı komple küstürdü. Partiyle uzaktan yakından alakası olmayan insanları baş köşeye oturttu. Biri çıkmış, ‘Ben demokratım diyor, muhafazakarlarla işim olmaz, Ali Ertem’in hatırı için kabul ettim’ diyor. Peki Ali Ertem gitti, sende gidecek misin? Gidemezsin çünkü koltuk tatlı. Bir diğeri ‘Seçmenlerim Meclis Üyeliği’nde sana veririz, Belediye de ise CHP’ye vereceğiz’ diyor. Bir diğerinin eşi de diyor ki, ‘Ben Ak Parti’ye oy vermem; kocası da ‘Hanım sus, kimse duymasın’ diyor. Daha neler neler. Peki sayın Ali Ertem şimdi bu arkadaşlar Meclis’te AK Partili mi yoksa; AK Partili değiller mi? Eşleri bile oy vermediler. Peki hangi partiyi temsil edecekler, sen biliyor musun?” eleştirisini yönetti.
KAYBEDEN ERTEM’DİR
Çerkezköy’de kaybedenin Ali Ertem olduğunu ifade eden Güngör “Çerkezköy’de kaybeden AK Parti değil, Ali Ertem’dir. Çünkü hesap ortada. Hazmedemediğimiz konu; bile bile kaybedilen seçimdir. Hiç suya sabuna dokunulmadan çalışmadan rahat rahat kazanabileceğimiz bir seçimdi. CHP’den seçimi kazanan Belediye Başkanı Akay’ı da başarısından ötürü kutluyorum” diyerek, Belediye Başkanı seçilen Akay’ı tebrik etti.
ÖZÜR DİLEMELİ
Güngör, seçim sonuçlarına ilişkin Ali Ertem’in ‘Tüm sorumluluk benimdir’ şeklindeki ifadelerini de hatırlatarak “AK Parti kimsenin özel mülkü değildir. Buranın sahibi millettir. Madem sorumluluk sende seçimi geri getir. Mümkün mü, artık atı alan Üsküdar’ı geçti. Bari çık erdemlilik gösterip ‘Hatamı kabul ediyorum’ de. Milletten özür dileyin ve istifa edin. Size de bu yakışır” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet - 10 yıl önce
yahu galip bey, yeter artık, senin bu açıklamaların tamamen kişisel, partiye ayararı yok, bunu sende biliyorsun, galiba tüm derdin meclis üyesi olamamak, eğer meclis üyesi seçilseydin, yine ali erteme laf söylemeye devam edecekmiydin?