Yaşasın Cumhuriyet!

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 94'üncü, Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü, bugün düzenlenen törenler ile kutlandı

Yaşasın Cumhuriyet!
29 Ekim 2017 Pazar 13:27

Cumhuriyet'in ilan edilişinin 94'üncü, Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü nedeni ile dün düzenlenen çelenk töreninin ardından kutlamalar bugün saat 09.00’da Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban’ın Kaymakamlık Makamı’nda tebrikleri kabul etmesi ile başladı.
TÖRENE KATILAN HERKESE TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ
Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00’da başlayan kutlama töreni öncesi Çerkezköy Belediyesi tarafından vatandaşlara dağıtılan binlerce Türk Bayrağı ile tören alanı kırmızı beyaz renklere büründü.
PROTOKOL HALKIN VE TÖREN BİRLİKLERİNİN BAYRAMINI KUTLADI
Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama töreni saat 10.00’da, Çerkezköy Kaymakamı A. Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tören alanındaki vatandaşların ve tören birliklerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile ile başladı.
BAŞKAN AKAY BİR KONUŞMA YAPTI
Ardından, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 94'üncü ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü nedeni ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bir konuşma gerçekleştirdi. Sözlerine “Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, protokolümüzün çok değerli üyeleri sevgili hemşerilerim hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diye başlayan Başkan Akay, şunları söyledi:
CUMHURİYET BAYRAMINI VE KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
“Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümü. Aynı zamanda Çerkezköyümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü. Bu vesile ile tüm hemşerilerimin Kurtuluş Gününü ve Cumhuriyet Bayramlarını kutluyorum. Cumhuriyeti bizlere armağan eden ulusumuzun kurucusu kurtarıcısı büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü, silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.
BULGAR İŞGALİNDEN 29 EKİM 1922’DE KURTULDUK
Çerkezköyümüz tarihte Bulgar işgali altında, Yunan işgali altında kalmış; ardından Atatürkümüzün önderliğinde başlayan ulusal kurtuluş mücadelesinde güzel bir tesadüfle Cumhuriyetin ilanından tam bir yıl önce 29 Ekim 1922'de düşman işgalinden kurtulmuş. O günlerde vatan toprağı için kurtuluş mücadelesi veren atalarımıza, tarihten bugüne kadar her karış vatan toprağı için hayatlarını feda ederek şehit olan askerimize, polisimize, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu toprakların birliği için mücadele eden onurumuz, gururumuz Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızdan, polisimizden Allah razı olsun diyorum.
1974’TE SANAYİLEŞME BAŞLADI
Çerkezköyümüz kuruluşundan itibaren 1970’li yılların başına kadar küçük ve orta halli bir kasaba iken 1974 yılı başından itibaren sanayi ile tanışmaya başladı. Sanayileşme hamlesinin ilk adımına öncülük eden kıymetli büyüğümüz eski Belediye Başkanımız rahmetli Hikmet Uğraş’ı da ayrıca rahmetle anıyorum. 1974 yılında başlayan sanayileşme ile birlikte Çerkezköy yoğun göç almaya ve her geçen gün hızla nüfusunu arttırmaya devam etmiştir. Geldiğimiz noktada coğrafi olarak Tekirdağ ilçeleri arasında %2 ile en küçük yüzölçümlü ancak nüfus olarak 3. büyük ilçesiyiz.
BİRLİKTE ÇERKEZKÖYÜZ
Yüzde 85’i göç olan Çerkezköyümüz Türkiyemizin dört bir yanından işi için, aşı için burada buluşmuş vatandaşlarımız ile kardeşçe yaşadığımız şehrin adı. Biz işi için, aşı için asgari müştereklerde buluşarak Çerkezköylülük bilinci içerisinde bu topraklarda nefes alan herkesle beraber hemşeriyiz, herkesle birlikte Çerkezköylüyüz. Bu anlamda geldiğimiz bu günde kendi sınırlarında 3 organize sanayi bölgesinde yaklaşık 400 fabrikayı barındıran, ülkemizin bütçesine çok ciddi katma değer sağlayan sanayi kenti çevre dostu bir Çerkezköy’de hep birlikte sağlıkla yaşamaktan mutluyuz.
NEFES ALINABİLEN ÇERKEZKÖY’DE YAŞAMAK İSTİYORUZ
Bu topraklara, yer altı kaynaklarımıza, havasına, suyuna, geleceğine sahip çıkan; havası temiz, dereleri temiz, suyu temiz, nefes alınabilen bir Çerkezköy’de yaşama umudumuzu koruyoruz. Hep birlikte, sadece bugünü değil geleceğimize ve çocuklarımıza borçlu olduğumuz bu topraklara Çerkezköyümüze bugünden sahip çıkalım. Hep birlikte hep bir ağızdan sevdamıza yani Çerkezköyümüze sahip çıkalım.
ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
Bu duygularla Geçmişten bugüne bu topraklara hizmet eden başta Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımız olmak üzere görev yapan herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha kurtuluş günümüz kutlu olsun. Bir kez daha Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın bizlere bugünleri armağan eden eşsiz liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; yaşasın Cumhuriyet!"
GEÇİT TÖRENİ YAPILDI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kaymakam A. Selami Abban’ın konuşmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile resim, şiir, kompozisyon ve sportif branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okumasının ardından, türküler söylendi ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sahneledi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programı yapılan olan geçit töreni ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.