YATIRIMLARA YEMİŞÇİ DESTEĞİ

Ak Parti Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy’deki yatırımlarla ilgili bilgi aldığı Kaymakam Metin Kubilay’ın makamından, önce DDY Genel Müdürü’nü daha sonrada Karayolları Bölge Müdürünü arayarak Haydarpaşa-Çerkezköy tren hattı ve Veliköy-Otoban bağlantısı için bilgi aldı. Yemişçi, her iki çalışmayla yakından ilgileneceğini belirtirken Tekirdağ’da ilk Eğitim Kampüsü tahsisi gerçekleşen Çerkezköy’de eğitim kampüsünün bir an önce faaliyete geçirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nda girişimlerde bulunacağını söyledi

YATIRIMLARA YEMİŞÇİ DESTEĞİ
11 Ağustos 2014 Pazartesi 07:06

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Kaymakam Metin Kubilay’ı makamında ziyaret ederek, ilçede yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı ve söz konusu işlerle ilgili kurumların yetkilileriyle görüştü. Yemişçi, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için takipçi olacağını söylerken, Kaymakam Metin Kubilay’a çalışmalarla yakından ilgilenmesi nedeniyle teşekkür etti.
KAYMAKAMLIĞI ZİYARET ETTİ
Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partisinin Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Kaymakam Metin Kubilay’ı ziyaret etti. Milletvekili Yemişçi, ziyareti sırasında Çerkezköy’deki yatırımlar hakkında Kaymakam Metin Kubilay’dan bilgi aldı. Yatırımların son durumu hakkında bilgiler veren Kaymakam Metin Kubilay, her bir yatırım için hazırladığı raporu da Milletvekili Özlem Yemişçi’ye sundu.
DAHA SIK GELECEĞİM
Ziyareti sırasında son dönemlerde Çerkezköy’e gelemediğine dikkat çeken Milletvekili Özlem Yemişçi, bunun nedeninin 30 Mart Yerel Seçimleri’nde Çorlu’dan Belediye Başkan Adayı olması olarak gösterdi. Yemişçi, “Eskiden 1 Eylül’e kadar tatile giriyorduk. Seçim bölgemize daha çok geliyorduk. Bu yıl torba yasa çalışmaları olduğu için böyle oldu. Milletimiz için gerekli yasaların çıkarılması için Meclis’te çalışıyoruz. Bu nedenle seçimlerden sonra bugün Çerkezköy’e gelebildik. Bundan sonra daha sık geleceğiz.. İlçe Başkanımız devlet hastanesinin zamanında bitirileceğini söyledi. Hükümetimizin ilçemizde yaptığı yatırımlarla ilgili son durum nedir istişare edelim istedim.”diye konuştu.
HER BİR YATIRIMLA İLGİLİ DOSYA SUNDU
Milletvekili Özlem Yemişçi’ye Çrekezköy’deki yatırımlarla ilgili ayrıntılı bir şekilde hazırladığı raporları dosya şeklinde sunan Kaymakam Metin Kubilay, “İlçemiz adına ne zaman ararsak her konuda bize yardımcı oluyorsunuz. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyoruz. Devlet Hastanemiz 20 Eylül 2015’de normal olarak bitecekti. Ancak 23 Nisan’da bitirilmesi için söz verildi. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. 23 Nisan 2015’de tamamlanacağı görünüyor. İnşaat çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Yine İmam Hatip Ortaokulu bitmek üzere. Fevzi Paşa’da yapılan okul inşaatı devam ediyor. Gençlik Merkezi inşaatı devam ediyor önümüzdeki mart ayında bitecek.”diye konuştu.
GENÇLİK MERKEZİ ÇOK ÖNEMLİ
Milletvekili Özlem Yemişçi, Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nun yakınlarında yapımı süren Gençlik Merkezi’ni çok önemsediğini vurgulayarak, “Basın mensubu arkadaşlarımız bilir. Benim milletvekili olduktan sonra ilk verdiği önerge Gençlik Merkezleri ile ilgili. Özellikle Çorlu ve Çerkezköy’de genç nüfus var. Bu yüzden gençlik merkezine bölgemizin çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu konuda elimden gelen desteği her zaman vermeye hazırım. Yakından takip edeceğim.”dedi.
HALK EĞİTİM MERKEZİ YERİ BELİRLENDİ
Milletvekili Özlem Yemişçi’ye  yatırımlarlarla ilgili bilgiler veren Kaymakam Metin Kubilay, ilçede yeni Halk Eğitim Merkezi yapılması için başlattıkları çalışmaya da değindi. Kubilay, “Çerkezköy’e yeni bir Halk Eğitimi Merkezi kazandırmak istiyoruz. Bunun için İnci Narin Yerlice İlkokulu’nun bahçesinde yer belirledik. 21 Ocak 2014 tarihinde Valiliğe yazılarımızı gönderdik.”dedi. Kaymakam Kubilay, yapılacak Halk Eğitim Merkezi’nde Türkiye’de daha önce açılmayan 75 değişik alanda kurs açılabileceğine dikkat çekerek, projesi hakkında bilgiler verdi. Kubilay, “Yazımız Strateji Geliştirme Başkanlığı’na gitti. Yıl sonuna doğru yatırım programına alınmasını bekliyoruz. Bu konuda bize Ankara’da destek olmanızı bekliyoruz. “dedi.  Milletvekili Yemişçi, Ankara’ya döndüğü zaman Bakanlığa giderek Halk Eğitim Merkezi’nin yapımı için görüşmeler yapacağını söyledi.
İLK EĞİTİM KAMPÜSÜ ÇERKEZKÖY’DE TAHSİS EDİLDİ
Kaymakam Kubilay, Halk Eğitim Merkezi çalışması dışında Çerkezköy’de yapılan Eğitim Kampüsü ile ilgili bilgi verdi. Kubilay, “Eğitim alanında hem dersliklerimizin hem de fiziki şartların artırılmasına ihtiyacımız var. Bu nedenle liseleri bir merkezde toplayacak olan Ambardere’de 130 dönümlük eğitim kampüsümüzü oluşturduk. Bu konuda onlarca kurumla çalıştık ve Valiliğe 7 Ocak’da yazımızı yazdık. 5 Şubat’da cevap aldık. 31 Ocak itibariyle yer tahsisi gerçekleşti. Şu an için biz yapabileceğimizi yaptık. Bundan sonrasını Milli Eğitim Bakanlığı yapacak. Burada kampus alanında çalışmaların başlaması için iki yıllık bir süre var. Burada bize yardımcı olmanızı istiyoruz.”diye destek istedi.
Tekirdağ’da ilk Eğitim Kampüsü’nün Çerkezköy’de tahsis edildiğini söyleyen Milletvekili Özlem Yemişçi, bu konuda gösterdiği çalışma ve gayret nedeniyle Kaymakam Metin Kubilay’a teşekkür etti ve eğitim kampüsüyle ilgili olarak da Ankara’da gerekli girişimleri yapacağı sözünü verdi.
TCDD GENEL MÜDÜRÜ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
Kaymakam Metin Kubilay’ın bilgilendirmede bulunduğu ve destek istediği bir başka konu ise Haydarpaşa-Çerkezköy tren hattındaki çalışmalar oldu. Geçtiğimiz günlerde TCDD yetkililerinden aldığı cevaplar ışığında Çerkezköy’e tren seferlerinin 25 Ekim’de başlayacağını açıkladıklarını hatırlatan Kaymakam Metin Kubilay, “Çerkezköy sanayi bölgesi gelişen bir yer. Demiryolu bağlantısı bu nedenle çok önemli. İl Koordinasyon kurulu toplantılarında 4 ayda bir gündeme taşıdık. Şu anda 25 Ekim’de tamamlanacağı bilgisi bize verildi. Daha da hızlandırılması için desteğinizi bekliyoruz.”dedi. Bu açıklamalar üzerine TCDD Genel Müdürü’nü arayan Özlem Yemişçi, tren hattının ne zaman açılacağını sordu. Konuşmasının ardından hava şartlarının elvermesi halinde 25 Ekim’den daha önceye yetiştirilmesine çalışılacağını söyleyen Yemişçi, “Genel Müdürümüz, daha önce yetişmesi için gayret göstereceklerini söyledi. Ancak hava şartları malum iyi değil. Yağışlar devam ederse çalışmalarda aksayabilir. Buna göre 25 Ekim’e yetiştireceklerini söylediler.”dedi.
VELİKÖY OTOBAN BAĞLANTISI
Kaymakam Metin Kubilay, son olarak Veliköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün bir talebini dile getirdi. Kubilay, “Hem Kaymakamlık olarak, hem de Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden bir talebimiz oldu. Otoban’dan Veliköy’e bağlantı istedik. Bölge Müdürümüzle bizzat görüştüm. Bir teknik ekip gönderip inceleme yaptıracağını söyledi. Bu bağlantı hem Çorlu’yu hem Çerkezköy’ü hem de Çorlu hava alanını da rahatlatacaktır.”şeklinde açıklamalarda bulundu. Milletvekili Özlem Yemişçi, tren yolundaki çalışmalarda olduğu gibi Veliköy-Otoban bağlantı yolu içinde yetkililerle görüştü. Karayolları Bölge Müdürü’nü Kaymakam Metin Kubilay’ın yanından arayan Milletvekili Yemişçi, teknik personelin bir an önce gelip inceleme yapmasını istedi. Yemişçi, “Karayolları Bölge Müdürümüz teknik personeli gönderecek. İncelemeler yapılsın daha sonra Bölge Müdürümüzle oturup yeniden değerlendirme yaparız.” açıklamasını yaptı.
SOSYAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK
Ziyaret sırasında Çerkezköy Kaymakamlığı ve Sosyal Güvenlik Merkezi ile Sosyal Hizmetler birimi içinde çalışmalar yapıldığını dile getiren Kaymakam Metin Kubilay,’a bu çalışmalarda destek vereceğini söyleyen Özlem Yemişçi, “Siz yer belirleyin ben Ankara’ya gittiğimizde Bakan hanımla görüşeceğim. Çorlu’ya bir tane sosyal hizmetler merkezi kurduk. Bir tane de Çerkezköy’e kurarız, Kapaklı ve Saray’a da buradan bakar”dedi. Kaymakam Metin Kubilay, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü için Çerkezköy’de birkaç yer belirlediklerini kaydetti. Ayrıca Çerkezköy Kaymakamlığı için Gümrük Müdürlüğü ile Yeni Terminal arasında yer belirlendiğini hatırlatan Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy Belediyemizdeki işlemler tamamlandıktan sonra ben size kapsamlı bilgi vereceğim.”dedi. Kaymakam Metin Kubilay, Kızılpınar ve Veliköy arasında bir de karakol kurulması için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.
ALLAH BÖYLE KAYMAKAM HER İLÇEYE NASİP ETSİN
Ziyaret sırasında Kaymakam Metin Kubilay’a Çerkezköy’de bir yıl içerisinde yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Konuşmasında sık sık Kaymakam Metin Kubilay’ı öven Milletvekili Özlem Yemişçi’ye destek veren Ak Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar ise, “Allah her ilçeye böyle Kaymakam nasip etsin. Bir kere çok çalışkan.”dedi.
ŞEREF DEFTERİNE İLK YAZIYI YEMİŞÇİ YAZDI
Bu arada ziyaret sırasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kaymakamlık olarak ilk kez ‘Şeref Defteri’ uygulaması başlattıklarını belirterek, ilk yazıyı yazması için Milletvekili Özlem Yemişçi’ye defteri verdi. Yemişçi deftere şunları yazdı: “Çerkezköy Tekirdağ ilimiz için çok önemli bir ilçe. Nüfusu, sanayisi, coğrafi özellikleri ile güzide bir ilçemiz. Ziyaret esnasında Kaymakam Bey’in misafiri olarak çok güzel ağırlandık. İlçemiz için Kaymakam Bey ve bizler tüm gücümüzle elimizden geleni yaparak hem eksiklerin giderilmesi anlamında hem de hem de hizmet anlamında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Nezaket ve hassasiyet ve ilçe için güzel ve verimli bir görüşme oldu. Sevgi ve saygılarımla. Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Özlem Yemişçi.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.