Yaz günlerinde de kütüphane ilgi görüyor

Anfi Tiyatro'nun altında 7'den 70'e hizmet veren Çerkezköy Kütüphanesi, 5000'in üzerinde kitap sayısı ile yaz günlerinde de ilgi görüyor.

Yaz günlerinde de kütüphane ilgi görüyor
15 Ağustos 2007 Çarşamba 08:35

Okulların açık olduğu dönemde Kütüphanenin öğrenciler tarafından çok ilgi gördüğünü yaz günlerinde de tatile gitmeyen öğrencilerin uğrak yeri olduğunu belirten Çerkezköy Halk Kütüphanesi'nin yetkilileri, "Çerkezköy Halk Kütüphanesi olarak sürekli hizmet vermekteyiz. Özellikle Anfi Tiyatro'nun altında 7'den 70'e herkese hizmet veriyoruz.

Beşbinin üzerinde kitaba sahibiz ve kitap bağışlarını kabul ediyoruz. Kitap sayımız yükseldikçe daha çok kaynağımız olacak ve araştırma yapanlar aradıklarını daha çok bulma ihtimaline sahip olacaklar. Okullar açık olduğu dönemde öğrenciler kütüphaneye çok geliyorlar. Yaz aylarında da kütüphanemiz öğrenciler tarafından ilgi görüyor" şeklinde açıklama yaptılar.

BAĞIŞ YAPACAKLARI BEKLİYORUZ

Öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını vatandaşların çok az sayıda kütüphaneye uğradıklarını belirten yetkililer "Yaz günlerinde öğrencilerin gelerek kitap okumaları bizleri çok mutlu ediyor. Okulların açık olduğu dönemlerde öğrencilerin daha fazla geldiği bir gerçek, ama bu günlerde de gelen öğrencilerin sayısı hiç de azımsanacak kadar az değil.

Şuan Kütüphanemizde 5000 binin üzerinde kitap var. Kitap getirenlerin bağışlarını alıyoruz ve kitap sayımızı arttırmaya çalışıyoruz. Ders kitapları haricinde hemen hemen her türlü kitaba sahibiz ve zaten bağış olarakta ders kitabı almıyoruz. Her türlü ansiklopedi, hikaye, roman ve araştırma kitabı bağışlarını bekliyoruz.

BAĞIŞ YAPILACAK KİTAPLAR LÜTFEN SAĞLAM OLSUN

Fakat bağış yapan vatandaşlardan bir ricamız var. Mümkün olduğunca cildi ve iç sayfaları kötü durumda olan veya sayfaları eksik kitapları bağış olarak getirmesinler. Eski ve eksik sayfalı kitaplar araştırma veya okuma konusunda sıkıntı yaratıyor. Bu yüzden mümkün olduğunca kitapların durumlarına dikkat etsinler.

İNTERNET HİZMETİ DE VAR

Kitaplarımız haricinde bilgisayar ve internet ile de hizmet vermeye başlamıştık. Araştırma yapanlar kitap kaynaklarımızdan aradıklarını bulamadıkları zaman, bilgisayar başına geçip internetten aradıkları bilgiye ulaşmaya çalışıyorlar. Yani teknoloji ile de kütüphanemiz iç içe ve hizmet vermeye çalışıyor" dediler.

SON ÇIKAN KİTAPLAR GELECEK

Çerkezköy Halk kütüphanesi'nin sürekli kendini yenilediğini ve verebileceği en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını belirten Çerkezköy Halk Kütüphanesi yetkilileri, "Kütüphane yetkilileri olarak biz sürekli kütüphanemizi geliştirmeye ve yenilemeye çalışıyoruz. Kütüphanemizin daha iyi durumda olabilmesi için kitap bağışlarının artması gerekiyor. Ansiklopedi, hikaye, roman ve araştırmaya yönelik kitap yardımlarını bekliyoruz.

Çerkezköy artık çok büyüdü ve nüfusu çok kalabalık. Bu yüzden her evden bir kitap bağış olarak gelse binlerce kitap olur ve arşivimiz genişler. Vatandaşlarımızında bu konuda kütüphanemize yardımlarını bekliyoruz" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.