Yeni okulların ve dersliklerin açılışları yapıldı

Çerkezköy’de Devlet-Belediye-Hayırsever iş birliği ile yaptırılan Yusuf Şenel Ortaokulu, Azize Şahap Bozkurt Anaokulu ve Atatürk İlkokulu ilave kat açılışları gerçekleştirildi

Yeni okulların ve dersliklerin açılışları yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Eylül 2019 Perşembe 15:46



2019-2020 eğitim-öğretim yılında 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle hizmete başlayan Yusuf Şenel Ortaokulu, Azize Şahap Bozkurt Anaokulu ve Atatürk İlkokulu’nun açılışları düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi. Çerkezköy’e kazandırılan yeni okulların açılış törenlerine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel,Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
BÖLGENİN EN İYİ OKULU OLSUN DİYE UĞRAŞTIK
İlk açılış programı Yusuf Şenel Ortaokulu’nda yapıldı. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Açılış konuşmasını yapan hayırsever Yusuf Şenel, “Okulumuzun 2019-2020 eğitim yılında açılması için gayret ettik. Bu bölgenin en iyi okulu olsun diye uğraştık” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Hayırsever Şenel'in konuşmasının ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün halk oyunları ekibinin gösterisi sahnelendi.
TOPLUMSAL BARIŞIN VE REFAHIN KAYNAĞI EĞİTİMDİR
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın günün anlam ve önemime ilişkin konuşmasının ardından söz alan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ise böyle bir açılışa katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, “Toplumsal barışın ve refahın kaynağı eğitimdir. Ülkelerin gelişimi nitelikli bir eğitimle olmaktadır. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sunmak bizlerin görevidir” dedi ve hayırsever Şenel ailesine teşekkür etti.
ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUM
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ise “Eğitim öğretimde sadece fiziki altyapının kurulması yeterli değil. Ders kitapları bedava olarak dağıtılmaktadır. Yetişme konusunda iyi bir altyapı hazırlandı. Değerler eğitimini de çocuklarımıza aktarıldığı takdirde geleceğe daha umutla bakacağız. Yusuf Şenel beyin gönül zenginliğinin örnek olmasını istiyorum. Derslik sayımız arttı büyük mesafeler alındı ama Şenel gibi hayırseverlerimizin yaptıkları binalarla önemli mesafeler kat edeceğiz” dedi.
ATATÜRK İLKOKULU İLAVE KAT AÇILIŞI YAPILDI
Program, Atatürk İlkokulu 3. kat ilavesinin açılış töreni ile devam etti. Yaptırdığı kat ilavesi ile beş dersliğin eklendiği Atatürk İlkokulunun tekli eğitime geçmesini sağlayan hayırsever Rıdvan Karabulut, “57 seneden beri Büyükçekmece’de yaşıyorum. Hacı Fahri Zümbül gibi hayırseverlerin adı biliniyor duyuluyor. Bizim okulumuzda da inşallah başarı gelecektir. Bu okulun katını atmayı planladım. Yapılışında çok fazla gidip, gelemedim. Ama benim yerime sağ olsun Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız çok ilgilendiler. Gece gündüz çalıştılar. Mutluyum, gururluyum. Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Çerkezköy'e hayırlı olsun” dedi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da yaptığı konuşmada hayırsever Rıdvan Karabulat’a teşekkür etti.
PROGRAM AZİZE ŞAHAP BOZKURT ANAOKULU AÇILIŞI İLE SONA ERDİ
Açılışlar Azize Şahap Bozkurt Anaokulu ile devam etti. Okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten hayırsever Fatih Bozkurt, “Çocuklarımızın kaliteli bir eğitim almaları için gerekli ortamı sağladığıma inanıyorum. Beni her daim destekleyen annem, babam, eşim ve aileme teşekkür ederim. Bu okulun yapım hikayesinde başta Sayın Kaymakamımız Atilla Selami Abban’a, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Gümüş’e, İnşaat Mühendisi Engin Baysak’a, Elektrik Mühendisi Devrim İnce’ye ve emeği geçen tüm ustalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi. Bu tür dersliklerin, binaların artması gerektiğini ifade eden TBMM Başkanı Şentop, “Bu kıymetli eseri Azize Şahap Bozkurt Anaokulu’nu ilçemize kazandıran Fatih Bozkurt Beyefendiye, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.